Lidl / Hofer, kaj tam kupujete

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Takole na hitro (velja kar nekako za oba, saj sta pri nas eden zraven drugega in gremo vedno v oba)

-kruh
-salame
-sadje
-sir
-jabolčni sok
-tuno
-kakšno tehnično zadevo (orodje, usb kluč itd...)
-čokolado
-britvice
-Nutela
-jogurt
-meso (slovensko)

Na kupimo pa:

-oblačila
-omake (ne sede okus)
-cola in podobno
-pivo

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Jaz pa raje dam moj dnar slovencem, kot pa nemški verigi, ki prodaja nizkokvlitetno hrano. Se mi zdi kar velika razlika v kvaliteti med slovensko in uvoženo hrano.

Lahko napišeš kje nakupuješ?

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
In zakaj? Sam v Lidlu kupujem baterije, ker so poceni in dobre, grški jogurt, irsko maslo, kislo smetano. Sem pa tja vzame gavdo. Katere stvari so tam cenejše in še vedno kvalitetne?

V Hoferju kupujemo vse.

Ker je blizu, ugodno in dobro.

x 2

Čeprav so barabe Hoferjeve v par letih dvignili cene, počasi po centih da se ne opazi. Dobiš primerljivo robo v Mercator/tuš/spar za isto ceno ali včasih celo ceneje

I

Izbrisan uporabnik #488

Drži, cene lepo počasi lezejo gor, je pa res, da je tudi vedno več internacionalnih znamk na policah...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Hofer je res bogi postal ja. Če ne bi imeli macadamie ne vem po kaj bi hodil tja...

Pa tudi delavci so zgleda bolj leni, kar se tiče blagajn, pri lidlu veliko prej odprejo novo, pri hoferju pa včasih 10m vrsta pa nič. To me še najbolj dvigne pri diskontih...hrano najdem v par minutah, potem pa več časa zabijem na blagajni...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
pa še vseeno si pol ure prej fertik ko v mercatorju
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Manjše nakupe opravim v Europarku / Interspar, sploh če imam še tam kaj druga za opravit. Večje nakupe LeClerc. Hofer/Lidl zelo zelo redko. V AT kupujem v Spar ali Billa.

Če pod črto potegnem, se mi izbiranje med trgovinami na konuc mesec ne pozna kaj preveč. Če prištejem še čas in pa da se je treba še vozit sem in tja (Hofer/Lidl sta mi tako v SLO kot v AT iz poti), pa ni računice...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
V Hoferju kupujem bio banane, bio maslo, včasih bio kozice in še morda kakšne podrobnosti. V Lidlu kupujem tablete za pralni stroj ter zopet določene specifične zadeve ko imajo svoje tedne (Italjanski teden, azijski teden...) aja... pa v Lidlu vzamema tudi ko imajo račja prsta izluščena ker jih je izredno težko dobit (se priporočam če ima kdo informacijo kje v LJ ali MB dobit redno v ponudbi račja prsa z kožo, seveda sveža, ne zamrznjena). Redno tudi greva v Spar npr. po vez mleka ali kaj večjega ko dobim 25% popust. Skratka to je to, Hofer, Lidl ter Spar. No zelo rada greva tudi v Leclerc ampak bolj redko zaradi "odmaknjenosti", v kolikor pa bi mi Leclerc bil na dosegu roke bi pa zagotovo bil tam tedensko, so mi všeč njihove trgovine in ponudba ki se malo razlikuje od naših Tušev, Sparov in ostalih.. Skratka to je to, večino ostalih zadev pa kupujeva drugje, kruh pri svojem peku, meso pri kmetih, dost na tržnicah, dost tudi v Biomarketu to je to
smile-1.gif

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Katere tablete za pomivalni stroj pa so dobre v Lidlu? Ker tale calgon v mercatorju je skoraj 20€

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Tiste njihove, saj imaš zraven napelko od testa tabletk, kako dobro so bile ocenjene
smile-1.gif

So pa lidl in hofer tablete skoraj identične, tako da vseeno kje se kupijo. Pa kupit se morajo tiste z 11 načini delovanja, ne samo tiste z 2 ali 3...so pa te tablete v AT hoferju cenejše, tako da če kdo gleda na cente...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nimam pojma kako se jim reče, so pa dvojne, navadne in kao boljše no in te so 40 kosov 3,99 ali 4,00€ ne vem točno, če so najboljše ne vem, mi pa dobro perejo...

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Hofer - papirnate brisace (tiste ko so pakirane po 6 rol)

Lidl - Nutella in kdaj pa kdaj tiste donate po 0,39€ in to je to
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
In zakaj? Sam v Lidlu kupujem baterije, ker so poceni in dobre, grški jogurt, irsko maslo, kislo smetano. Sem pa tja vzame gavdo. Katere stvari so tam cenejše in še vedno kvalitetne?

Skoraj nič... Še vedno prisegam na normalne trgovine (Mercator, TUŠ...)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Hofer - papirnate brisace (tiste ko so pakirane po 6 rol)

Robe za gospodinjstvo se veliko kupi v hoferju/lidlu, ampak ker je tale tema v "gurmanskem kotičku" sem jaz samo napisal katero hrano se kupuje
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

V Hoferju kupujemo:

Tablete za pomivalni stroj, mislim da so 7,99 al 6,99, not pa je 50 komadov.
Opere isto kot Finish tabs... oziroma posoda je čista in kozarci, tak da.

Plenice Hofer, Mylove al kaj so že, to smo že debatirali, imamo od začetka, brezhibna roba.

Od kozmetike najdeš tudi že znamke H&S, Palmolive, skratka dodajajo, njihova džabe pena za britje, isto kot Gillette.

Od piva se jemlje brezalkoholno za splakovat grlo.

Zelenjava ok,

Meso ok, sicer ga malo pojemo, mešano mleto, file piščanec (tudi mini).

Feta sir imajo ok, več vrts včasih, ementaler narezan na šnite (novejša zadeva) in pakiran BP.

Zamrznjena hrana, pomfrit, njoki, zelenjava za praženje, ribe, losos...

Vsega je, ne vem zakaj bi šel drugam kupovat.

Najbolj "navaren" se mi zdi eurospin, tam pa so res neke sumljive firme, pitaj boga, kaj dajo not.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, tega tudi kupujemo pa koruzo poleg.

Isto riž, olivno olje 1l, kroglice za v juho, ribje konzerve.

Vsega je, še preveč.

Če se spominjam, kaj si v trgovinah dobil, ko sem bil mali, pa je tudi bilo vsega dovolj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
heh, res je ja, olivno, to tudi sem pozabil.

Mislim da je bolje, da napišem kaj se kupuje drugje, ker vse ostalo se v lidlu/hoferju..torej..kot že rečeno..skuta iz špara, mastna in pa zašink, tega pa res nima ne hofer ne lidl dobrega. Domači zašink ali v šparu ali v mercu, odvisno pač kaj je na poti.