Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Prvo vprašanje je, če ti sploh lahko prodajaš v našem jeziku na naši domeni, če nimaš doregistracije narejene. Jaz mislim, da ne in si v tem primeru v prekršku. Za EU vem, da to ne gre, v tem primeru pa nisem čisto prepričan.
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Štacuna, ki ima sedež v EU in prodaja na našem trgu, mora zaračunavati naš DDV. To, da prodaja na našem trgu, se pa definira kako?
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Spet matematika... nekako cene z DDV in brez ne gredo skupaj...
To je en s petimi razredi OŠ sestavil...
Imaš prav. No, še za račun jih lahko prijavim na FURS.
Bi morala biti tudi na računu tista 3D koda od davčne blagajne?
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Štacuna, ki ima sedež v EU in prodaja na našem trgu, mora zaračunavati naš DDV. To, da prodaja na našem trgu, se pa definira kako?
To je ze vse res... ampak nima nobene zveze s tem... ali je neka spletna stran prevedena v slovenski jezik in dosgljiva na spletni domeni s koncnico .si ...
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
To je ze vse res... ampak nima nobene zveze s tem... ali je neka spletna stran prevedena v slovenski jezik in dosgljiva na spletni domeni s koncnico .si ...
Kaj pa spletno trgovino definira, da posluje na nasem ozemlju? Kupujem v veliko trgovinah v eu in ko gre za poslovalnico v slo jeziku, sedež pa ostaja nekje v EU in izven Slovenije, je vedno naš ddv. Kako torej se definira kdaj mora bit naš ddv?
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Kaj pa spletno trgovino definira, da posluje na nasem ozemlju? Kupujem v veliko trgovinah v eu in ko gre za poslovalnico v slo jeziku, sedež pa ostaja nekje v EU in izven Slovenije, je vedno naš ddv. Kako torej se definira kdaj mora bit naš ddv?
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Še enkrat tako čisto dobronamerno, preden pade prvi strel: Andy1 a si probal poslat še enkrat obrazložitev tvojega problema na njihove maile?
Citat:
Lep pozdrav!
Prosim, da mi čim prej odgovorite glede refundacije nakupa, ker ste mi poslali drugo blago, kot sem naročil in plačal.
Nakup sem opravil in plačal za Continental Conti Econtact 215/55 R17 98V (cena 131,29€ / kos): https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/continental/conti-econtact/215-55-r17-98v-257929
Dostavili pa ste mi Continental Conti Econtact 215/55 R17 98V DOT 2014 - leto izdelave 2014 (cena 111,93€ / kos): https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/continental/conti-econtact/215-55-r17-98v-586239
Na sledečem linku se nahaja fotografija prejete gume: http://shrani.si/f/3f/4B/An4zKpX/20170313122549resized.jpg
Iz katere je razvidno, po številkah 2114 na gumi, da je bila proizvedena v 21-tem tednu leta 2014, torej DOT 2014.
Torej, kupil in plačal sem gume, ki stanejo 131,29€ / kos, dostavili pa ste mi gume, ki stanejo 111,93€ / kos.
Poleg tega na vašem linku piše, da se gume za nove smatra, da so stare maksimalno dve leti, vi pa ste mi poslali gume, ki so stare skoraj tri leta: https://www.liderpnevmatik.si/nasveti-o-pnevmatikah/oznaka-dot
-----
Je možno kupiti in se voziti z gumo, izdelano pred 1. ali 2. letoma, ne da bi ta izgubila na svoji kakovosti ?
Zmes pnevmatik je bila znatno izboljšana in se ne postara kot poprej. Sama pnevmatika ne bo izgubila zmogljivosti, če se njene skladiščenje dogaja v optimalnih razmerah. Med nakupom pnevmatik, zmeraj preverite njihov DOT. Pnevmatika, izdelana pred 1. ali 2. letoma mora biti prodan kot taka po znižanji ceni.
-----
Prosim, da mi čim prej odgovorite in mi refundirate nakup. Pnevmatike vas čakajo na odvoz na naslovu, kamor ste jih dostavili, to je:
XXXXX XXXXX - MATSPORT
Brnčičeva 9
1231 Ljubljana - Črnuče
SLOVENIA
015631770
Ob tem vas moram še obvestiti, da je tudi račun, ki ste mi ga izstavili, je napačno izdan. Tukaj je print-screen računa: http://shrani.si/f/R/Le/lRawRRn/racunskritipodatki.png
Pri 'Cena po enoti' vam piše 131.28 EUR brez DDV, v resnici pa je to cena z DDV.
lp Andrej xxxxxxxx
Citat:
Dear Customer,
We have sent a request to the manufacturer for further information.
We will contact you again as soon as possible.
Please do not hesitate to contact us if you need further assistance or in case we have not replied to you within 24/48h.
Thank you for your understanding.
Best regards,
Caroline
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Jaz sem 2x kupil gume pri njih bp, vidim pa da so še lani očitno imeli sedež podjetja v Nemčiji
Opravili ste nakup pri CP REIFEN TRADING GMBH na Liderpnevmatik.si
CP Reifen Trading GmbH
Lebacher Str. 4 - 66113 Saarbrücken oder
Postfach 10 05 43 - 66005 Saarbrücken
Verjetno se niso brez razloga selili v Andoro oz. izven EU.
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Včasih so rekli, da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha. Ti si tipično, še preden si se z njmi začel zares pogovarjat (ok, si jim pisal in oni so te z "generičnim" odgovorom odjebali) naredil celo dramo, pol alterja študira zakonodajo osmih držav, še preden si prodajalcu rekel "dober dan, ampak sori, tukaj pomoje nekaj ne štima...".
Robo lahko vrneš, tudi brez navedbe razloga, tudi brez natega. To se vsak dan dogaja in postopki vračila so rutinski. Ampak ja, seveda, ker nisi v prvih petih minutah ob osmih zvečer ko ti nekaj ni bilo všeč dobil lizike (pardon, odgovora "ja se ti opravičujemo in bomo vrnili, še preden sploh pogledamo zakaj gre) imamo pa dramo,....senzacija, pa nateg je treba takoj napisat. Me zanima če bi v resnični trgovini tudi enako naredil. Pridem iz štacune, ugotovim da so zajebali, ah, najprej jim bom na fasado pljunil in na vrata posprejal "nateguni" potem se bom šel pa menit.
Citat:
Lep pozdrav! Preko vašega portala sem naročil sledeče štiri pnevmatike - Continental Conti Econtact 215/55 R17 98V - XL, ContiSilent: https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/continental/conti-econtact/215-55-r17-98v-586239 Torej, plačal sem nove pnevmatike, poslali pa ste mi stare pnevmatike letnik 2014 iz drugega linka - cenejše, ki jih nočem, zato sem tudi naročil NOVE pnevmatike, ne tri leta starih. Prosim, da pošljete DPD dostavo do MATSPORT-a, kamor so mi bile dostavljene pnevmatike, jih odpeljete nazaj in mi pošljete nove pnevmatike, torej tiste, ki sem jih plačal. Gume še niso montirane na kolesa, ker stojijo pri vulkanizerju. Prosim, da mi čim prej odgovorite oz. da me pokličete na telefonsko številko XXX XXX XXX. lp Andrej
Citat:
Dear Customer,
The DOT number (date of manufacture) is indicated on our website for tyres manufactured more than 36 months ago.
If you cannot find the DOT number on the selected product it indicates that the tyre is considered as NEW by the manufacturer and it has the same qualities and performance as one of the current year.
Unfortunately, for logistical reasons, we cannot tell you exactly what the DOT is for each item as our products are dispatched from different warehouses in Europe.
--------------------
Dober dan,
Datum izdelave pnevmatik (DOT) je na našem spletnem mestu označen le za pnevmatike, ki so starejše od 36 mesecev.
Pnevmatike, ki so mlajše izdelave, se štejejo za nove in nudijo enake zmogljivosti kot tiste, ki so izdelane v tekočem letu.
Zaradi logističnih razlogov vas žal ne moremo natančno seznaniti glede datuma izdelave naročenih pnevmatik, saj so izdelki odposlani iz različnih skladišč po Evropi.
Best regards,
Caroline