Lepote multikulturnosti 3

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Aha.. in zakaj je potem potrebno nonstop poslušati o srbski noti dotičnega? zmente se že enkrat..
tema-bernard-br_i_-.jpg
kaj je pa ta "osel"? tudi slovenc?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.972
6.211
113
blizu močvirne prestolnice
Kri ni voda. 500 let turškega jarma je skoraj vsem južno od Siska nekaj slabega naredilo. Za unga sem že tudi napisal. Vemo da je fotr Hrvat, kaj je mati ne vem.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Če oni čutijo pripadnost Črni gori, je to njihovo osebno prepričanje, njihovi dokumenti pravijo, da so Slovenci.
Dokumenti? če misliš OI, tja pač ne napišejo vseh uradnih podatkov, ki jih ima država o državljanu. Na moji vozniški ni bivališča, pa nisem brezdomec, mi pa v rojstnem listu piše da sem po narodnosti slovenec, njim pa najbrž da so po narodnosti črnogorci. In rojstni list je tudi uradni dokument.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Ta teden so enega migranta enačili z opico. Inter 2 tekmi ne bo igral doma.

Vidiš, da veš o čem govorimo.
Kr se tiče tvojga nabijanja sem ti povedal 25% registriranih zažgancev je uspeh. Je pa s tvojo statistiko precej narobe...

Tko kot pri nas je vsak nezaposlen tisti, ki je prijavljen na zavodu, tistega ki odjavijo iz evidenc tam problema več ni. Tako je pr majmunih. Druga stvar pa so še migranti za katerim so izgubili vsako sled popisani in nepopisani.

In teh ni malo. Zdej tvoj utopičen svet tega ne prenese ali ne razume. Čeprav se delaš bebavega pa na vsak i tekmi z črko U razumeš pomen prispodobe....

Tko je pač pr oprancih tipa Fajon. Ko pa je pizdarija pa se prvi skrijejo v mišji rov.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #15304

Dokumenti? če misliš OI, tja pač ne napišejo vseh uradnih podatkov, ki jih ima država o državljanu. Na moji vozniški ni bivališča, pa nisem brezdomec, mi pa v rojstnem listu piše da sem po narodnosti slovenec, njim pa najbrž da so po narodnosti črnogorci. In rojstni list je tudi uradni dokument.
Tvoj rojstni list je uradni dokument SFRJ, ne Republike Slovenije, je tako?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kaj pise v potnem listu?

no sej, tko kot bi vi radi ocitno locevali drzavljane, je tko da bi bili prvorazredni in drugorazredni. to mislim da je ze protiustavno, tko da za drzavo smo pac vsi Slovenci, kateri imamo slovensko drzavljanstvo. in ce oseba z slovenskim drzavljanstvom naredi karkoli je za tretjo osebo pac slovenec.

a zdej ce nardi nekaj slabega, naj novinar brska 5 rodov nazaj kdo je bil kdo?

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Ali si uvajal v delo tudi kako opico, prosto po optiplex in kako so se obnesle? :fredi:
Seveda ne moreš primerjati človeka, ki izhaja iz okolja, kjer vlada stoletna delovna kultura, s človekom iz okolja, ki nikoli ni poznalo dela v industriji. Tega daj delati na polje ali za pastirja, pa boš videl, kako se bo obnesel. Tako kot pišeš so jamrali tudi pri nas tisti, ki so prišli s kmetov v tovarne. Čez čas se bodo pa tudi Afričani in Arabci privadili na delo v tovarni ali rudniku. Kar poglej delavce n.pr. v JAR, kako v rudnikih garajo cele dneve.

Se popolnoma strinjam, samo pozabljaš bistven podatek. Stimulacija (ni plača) temveč gorjača in AK-47. Pod apartheidom je vse funkcioniralo. Danes nič več.
Tvojih glupih primerjav z kmeti raj ne bom komentiral. Ti novejšega traktorja še vžgat ne znaš, kaj šele kakšen priključek pripet in furat..

Ne vem v keri vukojebini ti živiš, da nekega visokotehnološkega kmeta sploh greš primerjat z zažganci. Ti in tvoji pastirji. Ne vem koliko sicer malo številčnih pašnikov pri nas si ti videl, ne vidiš pastirja niti psa ne več.

No zdej pa pejt nazaj v tvoj JAR ker za drugam nisi.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: endvatri

Qshtr

Fizikalc
22. avg 2011
477
79
28
Nisem vsega bral ker se mi ne da. Bi pa vseeno na hitro vprašal glede državljanstva in narodnosti kaj ste ugotovili.

Če zamenjam državljanstvo se spremeni tudi narodnost? Takoj? Čez en teden? Ali sta državljanstvo in narodnosti isto? :sprasujemse:

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Tvoj rojstni list je uradni dokument SFRJ, ne Republike Slovenije, je tako?
Moj rojstni list je bil uradni dokument SFRJ dokler je ta država bila, odkar je RS je pa uradni dokument RS. Lahko ga grem drug teden na UE iskat. Ampak to zdej nima veze.

Point je, da država (RS) ima uraden podatek o moji narodnosti in tudi o državljanstvu, ki sta v mojem primeru sicer enaka, v mnogih primerih pa ne.
V primeru tistih Črnogorcev po narodnosti s slovenskim državljanstvom, ima država uradno zabeleženo narodnost = črnogorska, kar piše v rojstnem listu, ki je veljaven tudi še v novi državi.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Nisem vsega bral ker se mi ne da. Bi pa vseeno na hitro vprašal glede državljanstva in narodnosti kaj ste ugotovili.

Če zamenjam državljanstvo se spremeni tudi narodnost? Takoj? Čez en teden? Ali sta državljanstvo in narodnosti isto? :sprasujemse:
Ali se da zamenjat narodnost, spol, roj. datum..... ne vem, sta pa narodnost in državljanstvo različni kategoriji. Država ima podatek tako o moji narodnosti kot o mojem državljanstvu.

Sicer pa kako pa država opravi državnozborske volitve npr v Kopru za Italijansko narodno skupnost, ki imajo slovensko državljanstvo in svojega poslanca?

• Všeč mi je
Reactions: Qshtr
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.