Lepote multikulturnosti 3

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Meni je zanimivo, da veliko teh "Slovencev" (državljanov Slovenije) ob prehodu meje to hitro pozabi, in so v Srbiji (ali Banja Luki) kar lepo spet njihovi - Srbi.

Jaz mislim, da če je nekdo Srb, Hrvat, Makedonec itd..., da je lepo da je na to tudi ponosen, pri nas in dol. Saj to so ja stari in ponosni narodi. Gre velikokrat v Srbijo in so prav ponosni na svojo narodnost, pri nas se pa "naši" skrivajo za raznimi oznakami v osebni in podobno.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Meni je zanimivo, da veliko teh "Slovencev" (državljanov Slovenije) ob prehodu meje to hitro pozabi, in so v Srbiji (ali Banja Luki) kar lepo spet njihovi - Srbi.

Jaz mislim, da če je nekdo Srb, Hrvat, Makedonec itd..., da je lepo da je na to tudi ponosen, pri nas in dol. Saj to so ja stari in ponosni narodi. Gre velikokrat v Srbijo in so prav ponosni na svojo narodnost, pri nas se pa "naši" skrivajo za raznimi oznakami v osebni in podobno.

če bi bil v njihovi koži bi vedel, da so tukaj bosanci, dol slovenci. kako se oni počutijo po bili vse po vrsti.

še frage..a se teb zdi potrebno bit ponosen na narodnost?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Ne izmikaj se. Tudi un je bil za tebe slovenec čeprav je iz Srebrenice. Povej še enkrat ali je šiptar iz Srbije Srb ali Šiptar?

ne izmikam se.

stotič
šiptar je šiptar, pa lahko živi na aljaski, gazimestanu, beogradu, berlinu, murglah

zakaj je šiptar?

ker ti si robi..pa živel kjerkoli..ne vem pa zakaj si robi..ker to hočeš bit, al ker so starši tako rekli..razzumeš

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
če bi bil v njihovi koži bi vedel, da so tukaj bosanci, dol slovenci. kako se oni počutijo po bili vse po vrsti.

še frage..a se teb zdi potrebno bit ponosen na narodnost?

V bistvu ne. A gre po Ljubljani, vrti se srbska muzika, igra hrvat, hrana je iz bosne, vino iz makedonije...., samo slovenskega ni več. Narodova identiteta izginja, zato je občasno potrebno poudariti tudi to. Če ne bo Slovenija samo še geografska označba, kjer pač nekdo živi.

V nobenem pomenu pa to ne pomeni izključevanja katerihkoli drugi narodov, niti tega da lahko in smejo živeti tukaj. Da ne bi kdo mislil, da me vleče na kakšno "Naci" stran. Ne zdi pa se mi prav obsojati, če kdo izrazi pripadnost narodnosti.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.973
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
Lepo počasi. Mediji so napisali da je migrante vozil SLOVENEC. To je bilo na naslovnicah. Šele pod tem, so napisali da je slovenski državljan. Se pravi, šiptar iz Srbije je kriminalec in je prav da napišejo Srb je kriminalec, šele nato napišejo pod naslovom, srbski državljan. In tukaj je keč.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.