Lepote multikulturnosti 3

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ni dovolj- brez skrbi , dotični osebki bodo še naprej zganjali kraval, ker jim vlada ni osebno prišla voščit božič in jih poljubila za lahko noč..
J-ebo jih božič..

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.373
5.646
113
Ali si uvajal v delo tudi kako opico, prosto po optiplex . Tako kot pišeš so jamrali tudi pri nas tisti, ki so prišli s kmetov v tovarne. Čez čas se bodo pa tudi Afričani in Arabci privadili na delo v tovarni ali rudniku. Kar poglej delavce n.pr. v JAR, kako v rudnikih garajo cele dneve.
Sem dal kar nekaj šihtov čez...in lahko rečem da pišeš BS...kmetje so bli zmeram zgledni delavci...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Mhm. Tako se mu je samovnel kot mu je potem prisluškovalna naprava nato sama skočila v drug avto in nato z božjo pomočjo pozneje tudi ta tip ravno slučajno sedel v ta drug avto.
Slučajno:valjamse:
Prisluskovalna naprava je bila vgrajena v okviru prikritega preiskovalnega ukrepa po 151. Clenu ZKP kar je odredilo sodisce. Ce menis da se mu avto ni sam vnel pa pot pod noge in pojdi naznanit kaj se je zgodilo na najblizjo policijsko postajo.

Je pa pateticno kako te skrbi za imetje cloveka ki si ga oklevetal za terorista.

• Všeč mi je
Reactions: erikson

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Kaj pa vem, če se lahko ti kaj oglašaš glede tega...
Recimo nekaj malenkosti iz tvojega predzadnjega prispevka:

Hebenti, fotkal, fookali, fletih, Fotkano, peezda

Butelj!

Besede hebenti, fookali, peezda sem uporabil, da mi avtomat ne filtrira besed. Poleg tega vedo vsi (pismeni), zakaj gre.
Besedi fotkal, fotkani, pa uporabljamo starejši fotografi.

Ti očitno še nisi nikoli fotografiral. Od tu tudi 500 tvojih fotografij Slovenk, ki si jih prispeval.

Ti pa OSTAJAŠ nepismen!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Aha, ko ti pišeš slengovsko, pogovorno, je to ok. Ko nekdo drug, je to nepismenost. Itak:valjamse::valjamse:

P.S. Lepše se izražaj, pa se ne boš rabil izogibati filtrom. Pa mogoče boš kdaj celo posnel še kakšno fotko, ko ne boš več imel tako zaničevalnega odnosa do žensk.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Če je mati SLOVENKA je SLOVENEC, sicer ni. Je slovenski državljan. Men dol visi za športnike.

a dejdej..mati slvoenka..bla bla..mati je ena lepa farsa v rkc, v zanstvenem pa pol genskega zapisa. seveda pa lahko tolamčih kot češ.

JAZ SEM SLOVENEC..to mi deliii...volim čevapćić, jagnić i jelen pivo...a kad muzika svira jebem sve živo...Slovenec sem....

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.972
6.210
113
blizu močvirne prestolnice
Men je vseeno kaj je kdo. Ne more pa pisati da je bil Slovenec. Lahko napißejo državljan saj po krvi ni Slovenec. Je za tebe Brovet Srb ali državljan Srbije?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
naturalizacija..kaj je to?

Državljanstvo RS pa se lahko pridobi tudi z naturalizacijo, to je s predpisano dobo dejanskega in neprekinjenega življenja v Republiki Sloveniji, ob predpostavki, da oseba izpolnjuje še vse ostale, zakonsko določene pogoje za sprejem v državljanstvo.

Naturalizacija je način pridobitve slovenskega državljanstva, ki izhaja iz volje posameznika, ki jo izrazi z vložitvijo vloge. Naturalizacija temelji na pristni vezi med posameznikom in državo, ko se tujec z dolgoletnim prebivanjem v Sloveniji že tako adaptira v okolje, kjer živi, da sprejema državo svojega stalnega bivanja za novo domovino, da sprejema njen ustavni in pravni red v najširšem smislu. Da bi bil tak obojestranski pravni in politični odnos med državo in tujcem, ki prosi za državljanstvo, vzpostavljen, zakon določa obvezne pogoje, ki morajo biti izpolnjeni zato, da država lahko ob odločitvi presodi, ali je posameznik v resnici pripravljen sprejeti ne samo pravic, temveč tudi vse obveznosti. Da bi bilo to mogoče ugotoviti, je potrebno nekajletno bivanje tujca v Sloveniji. V času, ko uveljavlja pravice v Sloveniji kot tujec, mora s svojim vedenjem dokazati obstoj tistih predpostavk, ki omogočajo sklep o upravičenosti podelitve slovenskega državljanstva. Država po prostem preudarku odloči o tem, ali bo podelila državljanstvo ali ne. Sprejem v državljanstvo tako ni pravica, ampak možnost, če posameznik izkaže izpolnjevanje vseh predpisanih pogojev, pri odločitvi pa država upošteva tudi javni (nacionalni) interes, ki je pred interesom posameznika.

Slovenska državljanska zakonodaja v okviru pridobitve državljanstva z naturalizacijo loči redno naturalizacijo, ki predvideva desetletno dobo življenja tujca v Sloveniji, in naturalizacijo z olajšavami, ki predvideva krajšo predpisano dobo dejanskega življenja tujca v Sloveniji in tako omogoča pridobitev državljanstva pod lažjimi pogoji le določenim kategorijam tujcev (če je oseba poročena s slovenskim državljanom; če je oseba izgubila slovensko državljanstvo na podlagi odpusta ali odreka; če je oseba slovenski izseljenec ali njegov potomec; če je oseba brez državljanstva (apatrid); če je oseba begunec; če je oseba v Republiki Sloveniji obiskovala in uspešno zaključila najmanj visokošolski študij; če je oseba rojena v Sloveniji in živi v Sloveniji od rojstva dalje; če je oseba mladoletna in živi v Sloveniji).

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
kzs

in men tud ni jasno kako clovek s slovenskim drzavljanstvom ni slovenec? seveda ja slovenec, ....
Aha, potem moram pa kolegici rečt, da je v zmoti, ker vedno pravi, da je črnogorka, čeprav je rojena v Sloveniji in ima slovensko državljanstvo. So pa starši rojeni v Črni gori - in tudi oni imajo slovensko državljanstvo, pa pravijo da so črnogorci. No naslednjič ko se vidimo bom povedalda se motijo.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Kamele0N

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Aha, potem moram pa kolegici rečt, da je v zmoti, ker vedno pravi, da je črnogorka, čeprav je rojena v Sloveniji in ima slovensko državljanstvo. So pa starši rojeni v Črni gori - in tudi oni imajo slovensko državljanstvo, pa pravijo da so črnogorci. No naslednjič ko se vidimo bom povedalda se motijo.
Če oni čutijo pripadnost Črni gori, je to njihovo osebno prepričanje, njihovi dokumenti pravijo, da so Slovenci.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.373
5.646
113
Ja ampak po definiciji ki jo je nalimal softi si ne bi zaslužili met slovenskega državljanstva...

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf
I

Izbrisan uporabnik #15304

Če ima enega od starša Slovenca je Slovenec, sicer ni, je samo državljan.
abejžno.
In kaj bi rad s tem povedal? Menda ja ne boš uvajal prvorazrednih in drugorazrednih državljanov?
In uvedel izkaznice po vzoru Heimatbund, rdeče, zelene in bele?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.