Lepote multikulturnosti 3

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
V bistvu ne. A gre po Ljubljani, vrti se srbska muzika, igra hrvat, hrana je iz bosne, vino iz makedonije...., samo slovenskega ni več. Narodova identiteta izginja, zato je občasno potrebno poudariti tudi to. Če ne bo Slovenija samo še geografska označba, kjer pač nekdo živi.

V nobenem pomenu pa to ne pomeni izključevanja katerihkoli drugi narodov, niti tega da lahko in smejo živeti tukaj. Da ne bi kdo mislil, da me vleče na kakšno "Naci" stran. Ne zdi pa se mi prav obsojati, če kdo izrazi pripadnost narodnosti.

on že vse to, sam zate je čefur. zdej pa, če se je francoska, posluša aeorosmithe, navija za barco...pol je pa svetovljan..

da, slovenija je geografska označba, na prvem mestu, na drugem se trudimo imet neke skupinske vrednote, ki jih bolj ali manj uspešno dajemo v zakone.. in kle se neha.
nimaš pravice siliti nekoga, da pozabi karađića in ć, ko pa je spaß dovoljen tudi v new yorku.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Lepo počasi. Mediji so napisali da je migrante vozil SLOVENEC. To je bilo na naslovnicah. Šele pod tem, so napisali da je slovenski državljan. Se pravi, šiptar iz Srbije je kriminalec in je prav da napišejo Srb je kriminalec, šele nato napišejo pod naslovom, srbski državljan. In tukaj je keč.

aja..ti si pri tistem članku, ki ga je verjetno spisal leni fdv-jevc in ti bi se kregal.

dejte se nehat hecat in si z mediji brišite rit...kaj pa z digitalnimi pa še ne vem, ampak na pdlagi terga se kregat..halo no.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.682
6.448
113
V bistvu ne. A gre po Ljubljani, vrti se srbska muzika, igra hrvat, hrana je iz bosne, vino iz makedonije...., samo slovenskega ni več. Narodova identiteta izginja, zato je občasno potrebno poudariti tudi to. Če ne bo Slovenija samo še geografska označba, kjer pač nekdo živi.
Praznični sejmi se letos odvijajo na štirih lokacijah, na Bregu, na Petkovškovem nabrežju, na glavni tržnici na Pogačarjevem trgu ter na dvorišču Ljubljanskega gradu. Na njih lahko med drugim kupite modne dodatke, izdelke slovenskih oblikovalcev, kape, rokavice, šale, izdelke domače in umetne obrti, slovenske kulinarične izdelke, sladice, med, žganje in praznične spominke.

Spremljajo jih gostinske hišice s kuhanim vinom, toplim čajem, likerji ter ponudbo klobas, jedi z žara in druge hrane, ki so razpršene po vsem starem mestnem jedru.

Glasbeni program na Kongresnem trgu ob 20. uri
  • sreda, 26.12. Peter Vode, Nina Pušlar, Jan Plestenjak
  • četrtek, 27.12. John F. Doe,Šank Rock, MI2
  • petek, 28.12. Lara Kadis, Danijela, Petar Grašo
  • sobota, 29.12. Ansambel Stil, Čuki
  • nedelja, 30.12. Rok´n´Band, Plavi Orkestar
  • torek, 1.1.2019 Soul Fingers
Glasbeni program na Pogačarjevem trgu ob 17. uri:

torek, 25.12. Ansambel Livada, Tatjana Avbreht, Ansambel Navihani Muzikanti
sreda, 26.12. Ansambel Tik – Tak, Ansambel Vasovalci
četrtek, 27.12. Skupina Joker, Skupina Harmonk’N’Roll
petek, 28.12. Ansambel Strel, Ansambel Bitenc, Vanja Kuštrin, Veseli Muzikanti
sobota, 29.12. Skupina Objem, Ansambel Sktivnost, Ansambel Razgled
nedelja, 30.12. Ansambel Ponos, Ansambel Florjan

Danes in jutri zvečer tudi Ana Mraz na Špici in ob 17h sprevod Dedka Mraza (Staro mestno jedro: Breg, Čevljarski most, Mestni trg, Stritarjeva ulica, Prešernov trg, Kongresni trg).

Ampak nekateri imajo pač desničarske plašnice in tunelski vid.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Praznični sejmi se letos odvijajo na štirih lokacijah, na Bregu, na Petkovškovem nabrežju, na glavni tržnici na Pogačarjevem trgu ter na dvorišču Ljubljanskega gradu. Na njih lahko med drugim kupite modne dodatke, izdelke slovenskih oblikovalcev, kape, rokavice, šale, izdelke domače in umetne obrti, slovenske kulinarične izdelke, sladice, med, žganje in praznične spominke.

Spremljajo jih gostinske hišice s kuhanim vinom, toplim čajem, likerji ter ponudbo klobas, jedi z žara in druge hrane, ki so razpršene po vsem starem mestnem jedru.

Glasbeni program na Kongresnem trgu ob 20. uri
  • sreda, 26.12. Peter Vode, Nina Pušlar, Jan Plestenjak
  • četrtek, 27.12. John F. Doe,Šank Rock, MI2
  • petek, 28.12. Lara Kadis, Danijela, Petar Grašo
  • sobota, 29.12. Ansambel Stil, Čuki
  • nedelja, 30.12. Rok´n´Band, Plavi Orkestar
  • torek, 1.1.2019 Soul Fingers
Glasbeni program na Pogačarjevem trgu ob 17. uri:

torek, 25.12. Ansambel Livada, Tatjana Avbreht, Ansambel Navihani Muzikanti
sreda, 26.12. Ansambel Tik – Tak, Ansambel Vasovalci
četrtek, 27.12. Skupina Joker, Skupina Harmonk’N’Roll
petek, 28.12. Ansambel Strel, Ansambel Bitenc, Vanja Kuštrin, Veseli Muzikanti
sobota, 29.12. Skupina Objem, Ansambel Sktivnost, Ansambel Razgled
nedelja, 30.12. Ansambel Ponos, Ansambel Florjan

Danes in jutri zvečer tudi Ana Mraz na Špici in ob 17h sprevod Dedka Mraza (Staro mestno jedro: Breg, Čevljarski most, Mestni trg, Stritarjeva ulica, Prešernov trg, Kongresni trg).

Ampak nekateri imajo pač desničarske plašnice in tunelski vid.

Bil sem včeraj in sta bila Danijela in Grašo.

• Všeč mi je
Reactions: erikson

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Srbija ima na jugu države močno šiptarsko manjšino. Ne vem zakaj vlačiš izgubljenega ozemlja notri?

zdej pa res ne vem o čem govoriš. prisežem.
če govoriš o kosovu, to ni manjšina ampak bi srbi morali dojeti, da je to država..suverena..ni izgubljeno ozemlje, ampak demokratično odtujeno..lahko tudi šenkano..odvzeto..kar češ..kosovo ni srbija.
če pa govoriš o čem drugem, pa ne vem. nazadnje sem se res čudil đamijam na jugu srbije in gradnji, ampak ne vem a so že manjšina in a srbi še furajo demokracijo all over..

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

V nobenem pomenu pa to ne pomeni izključevanja katerihkoli drugi narodov, niti tega da lahko in smejo živeti tukaj. Da ne bi kdo mislil, da me vleče na kakšno "Naci" stran. Ne zdi pa se mi prav obsojati, če kdo izrazi pripadnost narodnosti.
Letos sem na novoletnem sejmu v Ljubljani prav iskal pleskavico, pa so mi ponujali samo kranjske klobase in pečenice. :)

• Všeč mi je
Reactions: erikson in B81

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.376
5.651
113
K smo že lih multi-kulti...

A veste kako je ime Srbu brez avta? :D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.089
16.258
113

Tako je. Jaz bi tu dodal samo še to, da ni nič narobe s tem, da nekdo z recimo bosanskimi (ali X) koreninami živi v Sloveniji in ima SLO državljanstvo, temu se ne da izognit in zgolj ta podatek kot dejstvo ni nič slabega ali sramotnega. Samo dajmo reči bobu bob in ne metat vsega v isti koš, ker to pač ni realno pa čeprav je to dandanes zelo moderno.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.298
3.918
113
Dobro. Zdaj pa: ali je srb slovenskega državljanstva, bosanskega, kosovskega, ali srbski državljan ali ...čovek srbin ali žena?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.376
5.651
113
Jooooj modeLL...ti si hujši od jagababe :D

Važno je da :poreden: avta...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.