Lej policajčki!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Egonislaw, jaz že po naravi poklica ne bi bil nikoli in nikdar policist, to je prvo. Kot drugo pa živimo v Sloveniji in tukaj je tako nizek odstotek rizika da je skoraj neverjetno. Prosim daj mi informacijo, koliko policistov je bilo zadnjih 10 let ubitih, težje poškodovanih itd..? Ne poznam primera. Vidiš pa sam da ko pa je kakšna večja akcija pa jih pride 50 komadov, specialci, psi itd... Drugo bi bilo če bi govorila o kakšni Italiji, USA.. Tukaj pri nas pa mislim da nimajo težkega dela. Najbolj nevarno za njih še zna biti na kakšni nogometni tekmi ko morajo varovati... Se strinjam da mora biti policija, saj drugače bi bil kaos. Imam tudi nekaj dobrih prijatlov ki so policisti in so vredu dečki ampak generalno gledamo mi odnos in delo naše policije ni všeč.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Verjemi, da so tudi pri nas razni napadi/pretepi/metanje steklenic/izzivanja na policiste. In za teh 700€, ki jih dobijo-zelo dobro opravljajo svoje delo.

Zdaj so še celo bonificiran staž ukinli bedaki.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Tako je, redarji pa potem odgovorijo na to z smrtonosnimi udarci. Tako je prav, kaj imaš govorit nazaj če si šibkejši. Tiho bit, se pokorit in še po možnosti v rit lezt ter plačevat. Zna se kdo je glavni...
smirk-1.gif
... pa vam spet ni prav...!? Če pade opozorilo, ni prav... če pade kazen, ni prav.... če padejo batine ni prav...!? Prav je samo, da znate določeni smrklni gobcati kot naviti... Kje je dobra stara Yugo policija, da vas nabuta, zapre v kiblo in en slalom odpelje...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Heheh to že XXXL ampak koliko so meni pripovedovali starejši ljudje je bilo tako, da tut če si včasih oslinil policista za uho so te potem policisti namlatili, vrgli v kiblo in si bil potem spuščen, dobro fasal si kakšno kazen. Pa probaj danes policista vsekat? Že imaš postopek, napad na uradno osebo itd... Se ne splača
wink-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
se splača, če stoji za teboj cel tabor
grims-1.gif

če si pa sam se pa zgovarjaš, da te je policist vklenil samo zato ker si črn
smirk-1.gif

parada ponosa
hysterical-1.gif

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
@vsi ki šinfate policijo

UPAM, DA BOSTE KDAJ NAPADENI S STRANI BEDAKOV IZ ULICE/CIGANOV/DRUGIH LOPOVOV IN KO BOSTE HUDIČEVO POTREBOVALI POMOČ NE KLIČITE POLICIJE AMPAK SE ZNAJDITE SAMI OZ. NAJ VAM POMAGA VAŠ "TABOR" PRIJATELJEV.

in ne, caps lock je bil nalašč vklopljen!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Sprijazni se, tu gor so sami primerki, ki jih le kresalčki ločijo do popolne osebne svobode. Kakšna krivica je dobiti upravičeno kazen za prometni prekršek? Da o tistih, ki policajem vedno nekaj sikate, sploh ne začnem. A je res tako težko biti kultiviran in civiliziran državljan? A se morate vedno obnašati kot eni jebeni nabasani rednecki?
bonk.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Egonislaw, sem mi je to že zgodilo vendar niso mene napadli temveč je bila veni pred lokalom neka pizdarija in je en enega vrgel not v moj avtomobil in je na avtomobilu nastala materialna škoda. Seveda ker je avtomobil avtomobil primerno zavarovan ter ker jih je bila gruča in so bili v vedenju primernem stanju se nisem vtikal ampak sem poklical policiste. V mestu imamo mislim da 4 velike policijske postaje in so sredi centra mesta potrebovali eno uro in pol. Se pravi da če me kdo napade in mimoidoči pokliče policijo me lahko v tisti uri in pol že ubijejo? Hvala lepa za tak servis. Si predstavljaš? Sredi Maribora uro in pol, s tem da je bil iz drugega mobilnika prijavljen tudi množični pretep, tako da ni šlo samo za materialno škodo. Sem imel veš škode s tem ko sem jim moral na mrzlem čakati eno uro in pol ter potem podajati izjavo kaj se je zgodilo, kot pa da bi uveljavil parking kombinacijo in konec. In vsi tisti heroji tukaj ki trdite da mržnja nekaterih osebkov do policistov izhaja samo iz kazni vas lahko potolažim da ni tako. Gre se predvsem za odnos in pristop s katerim velik odstotek policistov pristopa do nas. Gre se pa tukaj tudi za pravico, če bom jaz imel v vozniški 3 vizike potem ne bo problema. Ali pa če pijan policist v civilu razbije avtomobil in ker ima IPO na steklu bo napihal 0.00.. Če smo enakopravni potem naj zakon velja za vse in ne samo za nekatere... Malo je neprijetno ko te policist ustavi v naselju ker si peljal 54 namesto 50 (govorim na pamet). Ampak to je zame jebanje v glavo. Npr. v Avstriji te v naselju do 60 v večini primerov ne bo nihče zajebaval. Policija se tam osredotoča bolj na resne kršitelje. In ko te ustavijo se obnašajo tako kot da je edino in najbolj pomembno delo na svetu da ti gledaš v ta ****** števec (vsi vemo kako hitro uide preko 50...). Pa ne se zdaj zopet na mene spravljat, razen nekaj lažjih kazni za prekoračitev hitrosti in nekaj obvestil redarstva nisem imel z njimi večjega opravka. Lahko se slepite kolikor se hočete ampak država potrebuje denar in vsak policist ima svojo kvoto, po domače povedano, če ne bo priden in ne bo imel določenega številka napisanih listekov bo kregan in premeščen drugam, na drugo delovno mesto (nevem... v pisarno ali kamorkoli). To so dejstva in ni več nobena skrivnost...

PS:. Tudi napihal sem že ampak dobro, to je moj problem, ne problem policistov. Sem si bil sam kriv.

Nazadnje urejeno:

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Se strinjam,da si eni preveč dovolite in prav je da potem dobite po piz....
aplauz.gif
In prav je tako!!!! Je pa res da si včasih tud policisti,ker imajo pač uniformo dovolijo preveč in to je težko sankcijonirat.
Naj povem da spoštujem policaje in seveda mi ni fajn če fašem kazen.... Ampak ok tako mora bit.
Naj pa povem še mojo slabo izkušnjo:
Se pripeljem do križišča in ustavim pri rdeči OK
Bila sta dva pasova za naravnost in moram rečt da nisem polagal pozornosti na moj levi pas,da tam stojita z avtom policaja. OK
Pa mi moja boljša polovica pravi glej kako te gledata: Pogledam in res modela dobesedno bulita vame OK
Ga gledam kaj je zdaj narobe in se nasmejim OK( in to prav nič sarkastično)
Pride zelena luč odpeljem,seveda sta me ustavila na prvi avtobusni postaji in me je eden prav driblal KAJ,KAJ TI JE SMEŠNO itd.
Kako se je situacija odvijala dalje bom raje zase zadržal..
evil.gif

No priznam še da zgledam mogoče malo "vpadljivo" (nekak podobno kot slika v avatarju)
Aja pa še nekaj..... "moja" je že dolgo moja in se pred njo ne rabim bahat ali delat nekega frajerja.........
Kaj je pol s takim policajem?????
confused-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Sprijazni se, tu gor so sami primerki, ki jih le kresalčki ločijo do popolne osebne svobode. Kakšna krivica je dobiti upravičeno kazen za prometni prekršek? Da o tistih, ki policajem vedno nekaj sikate, sploh ne začnem. A je res tako težko biti kultiviran in civiliziran državljan? A se morate vedno obnašati kot eni jebeni nabasani rednecki?
bonk.gif

pazi, zadnjič smo meli debato o "izdajalcih" na forumu, da ne boš dobil domov položnice za 470 eurov zaradi uporabe besede kresalčki
hysterical-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
hysterical-1.gif

@don-kugla: saj ne rečem, včasih tudi kakšnemu policaju malo zadogaja, čeprav jaz še nisem imel take izkušnje. Ampak posploševati to na celotno policijo je pa rahlo deplasirano.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

Eni ste res kekci ne. Nevem kaj vam ni jasno z čakanjem na policijo? Sej pa oni nea sedijo v pisarni pa čakajo, da kdo pokliče. Če so vse patrulje zasedene je pač treba počakat, da uredijo vse zadeve in pridejo kolko hitro se da. Plus tega pa je pretepov po mestih tolko, da ne moreš pričakovat, da bodo vso delo pustili pa prišli pogledat 3 paciente, ki jim je frutek v glavo vdaro.

Kar pa se tiče spoštovanja policije pa je kriva država. Policistom jemljeno pooblastila in zato se že vsak dela norca iz njih. Za časa yuge so tudi vsi tisti mestni "veljaki" postali bubice, ko so jih pošteno fasali, če so preveč jezik stegovali.

Res je, da eni policisti so naduti, da dol padeš ampak to še ne pomeni, da more pol človek nazaj bit pametn. Pač požereš njegovo obnašanje in je to to.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Egonislaw, sem mi je to že zgodilo vendar niso mene napadli temveč je bila veni pred lokalom neka pizdarija in je en enega vrgel not v moj avtomobil in je na avtomobilu nastala materialna škoda. Seveda ker je avtomobil avtomobil primerno zavarovan ter ker jih je bila gruča in so bili v vedenju primernem stanju se nisem vtikal ampak sem poklical policiste. V mestu imamo mislim da 4 velike policijske postaje in so sredi centra mesta potrebovali eno uro in pol. Se pravi da če me kdo napade in mimoidoči pokliče policijo me lahko v tisti uri in pol že ubijejo? Hvala lepa za tak servis. Si predstavljaš? Sredi Maribora uro in pol, s tem da je bil iz drugega mobilnika prijavljen tudi množični pretep, tako da ni šlo samo za materialno škodo. Sem imel veš škode s tem ko sem jim moral na mrzlem čakati eno uro in pol ter potem podajati izjavo kaj se je zgodilo, kot pa da bi uveljavil parking kombinacijo in konec. In vsi tisti heroji tukaj ki trdite da mržnja nekaterih osebkov do policistov izhaja samo iz kazni vas lahko potolažim da ni tako. Gre se predvsem za odnos in pristop s katerim velik odstotek policistov pristopa do nas. Gre se pa tukaj tudi za pravico, če bom jaz imel v vozniški 3 vizike potem ne bo problema. Ali pa če pijan policist v civilu razbije avtomobil in ker ima IPO na steklu bo napihal 0.00.. Če smo enakopravni potem naj zakon velja za vse in ne samo za nekatere... Malo je neprijetno ko te policist ustavi v naselju ker si peljal 54 namesto 50 (govorim na pamet). Ampak to je zame jebanje v glavo. Npr. v Avstriji te v naselju do 60 v večini primerov ne bo nihče zajebaval. Policija se tam osredotoča bolj na resne kršitelje. In ko te ustavijo se obnašajo tako kot da je edino in najbolj pomembno delo na svetu da ti gledaš v ta ****** števec (vsi vemo kako hitro uide preko 50...). Pa ne se zdaj zopet na mene spravljat, razen nekaj lažjih kazni za prekoračitev hitrosti in nekaj obvestil redarstva nisem imel z njimi večjega opravka. Lahko se slepite kolikor se hočete ampak država potrebuje denar in vsak policist ima svojo kvoto, po domače povedano, če ne bo priden in ne bo imel določenega številka napisanih listekov bo kregan in premeščen drugam, na drugo delovno mesto (nevem... v pisarno ali kamorkoli). To so dejstva in ni več nobena skrivnost...

PS:. Tudi napihal sem že ampak dobro, to je moj problem, ne problem policistov. Sem si bil sam kriv.

Za 700€ na mesec pa res kaj drugega ne moreš od policaja pričakovat-to je vse kaj bom rekel. Stara Strojanka ne rabi mrdnit z ritjo pa dobi preko jurja evrov tak, da ne vem zakaj bi se policija nekaj posebno trudla.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Saj ne posplošujem. Pravim da spuštujem policaje in imam z njimi največkrat korektno srečanje. In nič nimam proti njim.
Le glede na temo,sem opisal mojo izkušnjo
redface-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Egonislaw, plača izobrazbi in stopnji primerna. Glej jaz končam fakulteto in vprašanje če sploh službo dobim, če pa že pa lahko štartam z 700€ pa sem dost dost več vložil v izobraževanje... Tako je to, življenje je kruto. Če bi bila plača 2 jurja bi najbrž vsi bili policaji kajne? S tem da ne omenjam da ko narediš policijsko šolo da imaš zagotovljeno in stabilno službo...