Ne razumeš. Pa saj ni čudno, če pa si eden tistih, ki delajo pizdarije in vzganjajo kriminal. Bogi tvoji otroci in žena/punca, če jih maš oz. ko boš jih mel
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Ne razumeš. Pa saj ni čudno, če pa si eden tistih, ki delajo pizdarije in vzganjajo kriminal. Bogi tvoji otroci in žena/punca, če jih maš oz. ko boš jih mel
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Egonislaw, jaz že po naravi poklica ne bi bil nikoli in nikdar policist, to je prvo. Kot drugo pa živimo v Sloveniji in tukaj je tako nizek odstotek rizika da je skoraj neverjetno. Prosim daj mi informacijo, koliko policistov je bilo zadnjih 10 let ubitih, težje poškodovanih itd..? Ne poznam primera. Vidiš pa sam da ko pa je kakšna večja akcija pa jih pride 50 komadov, specialci, psi itd... Drugo bi bilo če bi govorila o kakšni Italiji, USA.. Tukaj pri nas pa mislim da nimajo težkega dela. Najbolj nevarno za njih še zna biti na kakšni nogometni tekmi ko morajo varovati... Se strinjam da mora biti policija, saj drugače bi bil kaos. Imam tudi nekaj dobrih prijatlov ki so policisti in so vredu dečki ampak generalno gledamo mi odnos in delo naše policije ni všeč.
Pa še par "službenih" prometnih nesreč. Recimo ena na dve leti, pa si v zadnjih 15 letih na 8-10 mrtvih (z veliko rezerve)... Pri dveh milijonih. AMerov je 300 milijonov, po naših razmerah bi morali imeti v tem času torej 1200-1500 mrtvih policajev. Jih je pa kakih 2400, 2500 ... Torej dvakrat več. Pa som tam dosti, dosti bolj previdni - po SLO sistemu dela policije bi imeli vsaj 5x toliko mrtvih ...Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Egonislaw, jaz že po naravi poklica ne bi bil nikoli in nikdar policist, to je prvo. Kot drugo pa živimo v Sloveniji in tukaj je tako nizek odstotek rizika da je skoraj neverjetno. Prosim daj mi informacijo, koliko policistov je bilo zadnjih 10 let ubitih, težje poškodovanih itd..? Ne poznam primera. Vidiš pa sam da ko pa je kakšna večja akcija pa jih pride 50 komadov, specialci, psi itd... Drugo bi bilo če bi govorila o kakšni Italiji, USA.. Tukaj pri nas pa mislim da nimajo težkega dela. Najbolj nevarno za njih še zna biti na kakšni nogometni tekmi ko morajo varovati... Se strinjam da mora biti policija, saj drugače bi bil kaos. Imam tudi nekaj dobrih prijatlov ki so policisti in so vredu dečki ampak generalno gledamo mi odnos in delo naše policije ni všeč.
Ne poznas primera? Pa kako da ne? Ej sem mislil da vse veš =)
No evo: leta 93 policist ustreljen z lovsko puško z razdalje 3 metrov, še danes ima grde brazgotine po roki in telesu. Strelec je dobil 3 leta zapora. Sedaj služi daljšo kazen ker je kasneje ubil nekoga drugega.
Ne spomnim se sedaj katerega leta (v devesetih) na PP kočevje, ubit dezurni policist (pijan storilec prisel na PP in v glavo ustrelil policista)
Leta 2004 ljubljana moste zaloška 69 4 policisti so prišli po osebo za aktero je bil izdan nalog za prisilno privedbo. Ker so o osebi obtajale operativni informacije da je oborozena so imeli "oblecene" neprebojne jopice (aja sej res to ne bi smeli tko kot so vecini specialci pri privedbah odvec...). Ko so vstopili v stanovanje je ta clovek zacel streljati na njih. Na koncu je preminil zaradi povratnega ognja. Rezultat: mrtev občan in dva ranjena policista. Če ne bi imela neprebojcev bi bila verjetno pokojna.
Lani: policistka pred sodiscem v ljubljani izda placilni nalog zaradi napacnega parkiranja. Obcan medtem sede v avto in skusa speljati. Policistka stopi pred vozilo in obcana pozove naj stopi ven. Obcan spelje in s policistko na havbi skusa odpeljati v smeri slovenske ulice. Ustavi sele ko policistka izvlece sluzbeno pistolo.
2006 na kozini 15 letnik policistu na bencinski nameri v glavo repetirano pistolo. Policist mu jo skusa izbiti iz rok. 15 letnik strelja in policistu obstreli glavo. 2mm pa bi bil policist mrtev. 15 letnik nekako ni kaznovan ker je premlad.
Ne v sloveniji ni nevarno biti policaj, ko gres v sluzbo je kot bi sel v toplice...
Noin to je recimo desetina primerov. Nisem pisal tistih kjer so recimo policista za 3 ure zvezali in na njem ugasali cigarete itd. No storilci v tem primeru so bili obsojeni na 6 mesecev zapora.
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
No, če pa ti bolj od mene veš kak je v real življenju potem pa ok.