Lej policajčki!

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Ne razumeš. Pa saj ni čudno, če pa si eden tistih, ki delajo pizdarije in vzganjajo kriminal. Bogi tvoji otroci in žena/punca, če jih maš oz. ko boš jih mel
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Ne razumeš. Pa saj ni čudno, če pa si eden tistih, ki delajo pizdarije in vzganjajo kriminal. Bogi tvoji otroci in žena/punca, če jih maš oz. ko boš jih mel
bonk.gif

hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Saj sem priden fant! Samo moram moralo Egonislawa jezit ko si včasih tako žene k srcu ampak se ne zaveda da ni vse tako kot si on zamišlja. Res je da so določene stvari tako nastavljene kot si on zamišlja vendar v praksi ne funkcionirajo tako!
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.393
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Egonislaw, jaz že po naravi poklica ne bi bil nikoli in nikdar policist, to je prvo. Kot drugo pa živimo v Sloveniji in tukaj je tako nizek odstotek rizika da je skoraj neverjetno. Prosim daj mi informacijo, koliko policistov je bilo zadnjih 10 let ubitih, težje poškodovanih itd..? Ne poznam primera. Vidiš pa sam da ko pa je kakšna večja akcija pa jih pride 50 komadov, specialci, psi itd... Drugo bi bilo če bi govorila o kakšni Italiji, USA.. Tukaj pri nas pa mislim da nimajo težkega dela. Najbolj nevarno za njih še zna biti na kakšni nogometni tekmi ko morajo varovati... Se strinjam da mora biti policija, saj drugače bi bil kaos. Imam tudi nekaj dobrih prijatlov ki so policisti in so vredu dečki ampak generalno gledamo mi odnos in delo naše policije ni všeč.

Ne poznas primera? Pa kako da ne? Ej sem mislil da vse veš =)

No evo: leta 93 policist ustreljen z lovsko puško z razdalje 3 metrov, še danes ima grde brazgotine po roki in telesu. Strelec je dobil 3 leta zapora. Sedaj služi daljšo kazen ker je kasneje ubil nekoga drugega.

Ne spomnim se sedaj katerega leta (v devesetih) na PP kočevje, ubit dezurni policist (pijan storilec prisel na PP in v glavo ustrelil policista)

Leta 2004 ljubljana moste zaloška 69 4 policisti so prišli po osebo za aktero je bil izdan nalog za prisilno privedbo. Ker so o osebi obtajale operativni informacije da je oborozena so imeli "oblecene" neprebojne jopice (aja sej res to ne bi smeli tko kot so vecini specialci pri privedbah odvec...). Ko so vstopili v stanovanje je ta clovek zacel streljati na njih. Na koncu je preminil zaradi povratnega ognja. Rezultat: mrtev občan in dva ranjena policista. Če ne bi imela neprebojcev bi bila verjetno pokojna.

Lani: policistka pred sodiscem v ljubljani izda placilni nalog zaradi napacnega parkiranja. Obcan medtem sede v avto in skusa speljati. Policistka stopi pred vozilo in obcana pozove naj stopi ven. Obcan spelje in s policistko na havbi skusa odpeljati v smeri slovenske ulice. Ustavi sele ko policistka izvlece sluzbeno pistolo.

2006 na kozini 15 letnik policistu na bencinski nameri v glavo repetirano pistolo. Policist mu jo skusa izbiti iz rok. 15 letnik strelja in policistu obstreli glavo. 2mm pa bi bil policist mrtev. 15 letnik nekako ni kaznovan ker je premlad.

Ne v sloveniji ni nevarno biti policaj, ko gres v sluzbo je kot bi sel v toplice...

Noin to je recimo desetina primerov. Nisem pisal tistih kjer so recimo policista za 3 ure zvezali in na njem ugasali cigarete itd. No storilci v tem primeru so bili obsojeni na 6 mesecev zapora.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
če so tolikokrat napadli policiste, zakaj potem dajo skoraj ista pooblastila mestnim redarjem
confused-1.gif

in zakaj mora potem policist hoditi skupaj z redarjem ko ta piše kazni za napačno parkiranje
confused-1.gif

je on njegov osebni varnostnik
sprasujem se.gif

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Tale je res bister, pri nas nimajo dela??? Jaz se bojim, da je dela toliko, da ga ne zmorejo oz. si ga niti ne upajo reševat, ker nimajo kam z delikventi ( zapori so prepolni), menim tudi da nočejo reskirat svojega življenja zaradi nekih drogeraških izmečkov...da ne naštevam še kaj.
Upam samo, da nam dobrih in pogumnih specialcev nebo zmanjkalo nekega dne.
Prvenstveno bi pa zakonodaja morala bit takšna, da bi kriminala bilo manj kar bi policajem zmanjšalo riziko dela.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Egonislaw, jaz že po naravi poklica ne bi bil nikoli in nikdar policist, to je prvo. Kot drugo pa živimo v Sloveniji in tukaj je tako nizek odstotek rizika da je skoraj neverjetno. Prosim daj mi informacijo, koliko policistov je bilo zadnjih 10 let ubitih, težje poškodovanih itd..? Ne poznam primera. Vidiš pa sam da ko pa je kakšna večja akcija pa jih pride 50 komadov, specialci, psi itd... Drugo bi bilo če bi govorila o kakšni Italiji, USA.. Tukaj pri nas pa mislim da nimajo težkega dela. Najbolj nevarno za njih še zna biti na kakšni nogometni tekmi ko morajo varovati... Se strinjam da mora biti policija, saj drugače bi bil kaos. Imam tudi nekaj dobrih prijatlov ki so policisti in so vredu dečki ampak generalno gledamo mi odnos in delo naše policije ni všeč.

Ne poznas primera? Pa kako da ne? Ej sem mislil da vse veš =)

No evo: leta 93 policist ustreljen z lovsko puško z razdalje 3 metrov, še danes ima grde brazgotine po roki in telesu. Strelec je dobil 3 leta zapora. Sedaj služi daljšo kazen ker je kasneje ubil nekoga drugega.

Ne spomnim se sedaj katerega leta (v devesetih) na PP kočevje, ubit dezurni policist (pijan storilec prisel na PP in v glavo ustrelil policista)

Leta 2004 ljubljana moste zaloška 69 4 policisti so prišli po osebo za aktero je bil izdan nalog za prisilno privedbo. Ker so o osebi obtajale operativni informacije da je oborozena so imeli "oblecene" neprebojne jopice (aja sej res to ne bi smeli tko kot so vecini specialci pri privedbah odvec...). Ko so vstopili v stanovanje je ta clovek zacel streljati na njih. Na koncu je preminil zaradi povratnega ognja. Rezultat: mrtev občan in dva ranjena policista. Če ne bi imela neprebojcev bi bila verjetno pokojna.

Lani: policistka pred sodiscem v ljubljani izda placilni nalog zaradi napacnega parkiranja. Obcan medtem sede v avto in skusa speljati. Policistka stopi pred vozilo in obcana pozove naj stopi ven. Obcan spelje in s policistko na havbi skusa odpeljati v smeri slovenske ulice. Ustavi sele ko policistka izvlece sluzbeno pistolo.

2006 na kozini 15 letnik policistu na bencinski nameri v glavo repetirano pistolo. Policist mu jo skusa izbiti iz rok. 15 letnik strelja in policistu obstreli glavo. 2mm pa bi bil policist mrtev. 15 letnik nekako ni kaznovan ker je premlad.

Ne v sloveniji ni nevarno biti policaj, ko gres v sluzbo je kot bi sel v toplice...

Noin to je recimo desetina primerov. Nisem pisal tistih kjer so recimo policista za 3 ure zvezali in na njem ugasali cigarete itd. No storilci v tem primeru so bili obsojeni na 6 mesecev zapora.
Pa še par "službenih" prometnih nesreč. Recimo ena na dve leti, pa si v zadnjih 15 letih na 8-10 mrtvih (z veliko rezerve)... Pri dveh milijonih. AMerov je 300 milijonov, po naših razmerah bi morali imeti v tem času torej 1200-1500 mrtvih policajev. Jih je pa kakih 2400, 2500 ... Torej dvakrat več. Pa som tam dosti, dosti bolj previdni - po SLO sistemu dela policije bi imeli vsaj 5x toliko mrtvih ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.393
113
Nihče ne trdi da je stopnja ogroženosti policije v sloveniji enaka kot v ameriki. Ker tudi tu nihče ne vodi postopkov kot jih v ameriki. Ker tam boš tudiprej kroglo od policaja fasal kot pa tu. Pa ne želim sedaj zaiti v debate zakaj je kje tako kot je, point mojega posta je bil, da je tudi v sloveniji lahko prekleto nevarno biti policajsamo na pravega norca moras naleteti.

Ker v ameriki je normalno da policist postopek varujez orozjem. V sloveniji bi pa vsak vaski politik do stropa skakal ce bi se to zgodilo.

Je pa tudi nacin dela v patruljah drugacen. Tam vecina policistov umre v prvih nekaj minutah postopka, ko je na kraju en sam policist (po vecini imajo tam policiste ki so sami v patruljah) in caka na drugega da pride varovat postopek. Pri nas je zaenkrat se obicajno da so patrulje popolnjene z dvema policistoma ceprav se ze dogaja da zaradi pomanjkanja patruljirajo pomocniki komandirjev namesto dezurnega pa v enoti dezura kar komandir ker enostavno nima mostva.

Mestni redarji so dobili pooblastila zato da bodo lahko sankcionirali dolocene prekrske ki jih prej niso mogli. Policist ki spremlja redarja pa je po svoji funkciji v opazovalni sluzbi. On tam prvenstveno ni zato da bo pomagal listke pisat ampak zato da spremlja varnostno situacijo obmocja kjer dela obhod (da nekako diha z obmocjem PP). In zraven pac spremlja redarja. Tudi zaradi varnosti, ker policijo ljudje precej bolj resno jemljejo kot redarje (na katere je bilo lani vec kot 20 napadov samo v ljubljani). Samo napad na redarja je pravtako napad a uradno osebo. S tem da je jankovič celonekaj govoril da bo MOL civilno tozila vse napadalce.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Apollo8 tvoj prvi post sem prebral, drugega pa več ne ker se mi res ne da. Ampak vendarle, če prav berem veš za 1 primer da je umrl en policist? Vse ostalo pa so bile poškodbe? Tudi jaz sem maja šel na košarko in si zvil gleženj. Ja res je, nesreča ne počiva nikoli. Vsak mesec berem v črni kroniki kako se delavci do smrti poškodujejo med delom. Nič krivi, nič izpostavljeni pa vendarle umrejo in to za manjše plače, včasih jih morda sploh ne dobijo. Tako da ne mi prosim trobit o ogroženosti. Vsak prometni policaj je manj ogrožen od delavca, ki dela za strojem, kateri ga lahko zaradi malo nezapljivosti not potegne. Drugače pa če si policist nimam nič proti tebi. Problem je ker ne znate razmišljat in še vedno mislite da sem proti policistom vendar se tukaj motite. Sem res vendar ne proti vsem ker znam malo širše gledat za razliko od nekaterih. Jaz sem samo povedal moje negativne izkušnje to je to. Dejstvo je da če policije ne bi bilo da bi vladal kaos. Če pa potegnemo črto je njihovo oz. vaše delo, kakor hočeš, slabo.

PS:. Take glupe primere kot pa si jih zgoraj navajal da je policistka skočla pred avtomobil ker je hotel človek speljat pa si je sama kriva. Kaj je prizadeta da skače pred avto? A nima niti malo sebe rada ali....? Se pravi boš ti zaradi enga plačilnega naloga svojo telo razkiral in se metal pred avtomobil? Svaka čast! Res ste pametni eni.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Doma na udobnem stolu imamo vsi gobec kako je vse lahko in kako velika jajca imamo, v naših glavah vse štima. Ko pa oblečeš gor uniformo in stopiš na cesto pa se verjetno malce zamisliš kaj se lahko danes zgodi. Jaz sem bil v situaciji, kjer je bilo 0,0000001% možnosti, da se karkoli zgodi, pa se nisem oziral na to. Ampak ko so mi "just in case, shit happens out there" dali puško in hiter tečaj me je stisnilo, kot da grem v vojno.