LCD TV

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
42 je čist vredu na 2m, tako imam jaz. Čez nekaj časa se ti bo še majhna zdela, verjemi mi. Sploh če maš namen gledati tudi hd vsebine.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Takoje...HD material bo super, FHD material pa bo majhna ratala.
grin1.gif

Je pa problem, da "najebeš" pri slabih signalih.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pri slabih signalih si pa jebo jeza a?
smile-1.gif
Vidim na vikendici, ko je slika od blizu so-so, ene 3m stran pa okej..

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Še vedno bolje kot na LCD, samo to dam samo za HDredy Panasonic plazme roko v ogenj, da je kvaliteta optimalna (kolkr se le da).

Če je slab signal, jamrajo, da je FHD še odtenek slabša slika napram HDredy TVju, maš isti komentar v review-u zgoraj.

Je pa HDredy 720p Panasonic plazma pojem za slab signal...bolšga procesiranja ni! Zdaj, ko sta se združila Pioneer in Panasonic, bo tudi Pioneer izboljšal svoje procesiranje za SD signal.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kaj je pa pol kaj od 1080p pioneer ali pa panasonic se najboljse za povprecen tv signal?

Recimo u dnevni sobi je filips plasma 42" 9xxx serija, ene 2 let stara, pa je tv slika ql..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ok, back to the topic, torej LCD TV
smile-1.gif

Kateri LCD TV bi bil najboljši za gledanje izključno HD robe? 42" ali več je pogoj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Vsi tile "super" kontrasti so itak dinamični, kar so jajca. Samo plazme imajo dober kontrast, LCD pa tam nekje 2000:1 max..realnih se razume.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Sem imel ta LCD TV doma na testiranju in me je razočaral. Slika gledanja TV-ja je katastrofa. Na analognem signalu ni gledljiva, na digitalnem je malo boljše. Drugače ta TV trga pri gledanju Full-HD filmov.
In Slovenska navodila so na SONY.si

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Panasonic tudi FHD paneli imajo najboljšo SD sliko, mislim da nasploh, ne sam pri plazmah.

Pač je tko da so Panasonic HD paneli še nekoliko primernejši za SD, kar je pa pol treba se sam odločit.

Sej to niso neka svetlobna leta razlike da nauš preveč cincal...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Meni na 2 leti starem Philips LCDju 37" SD slika tudi ni gledljiva....šport sploh ne.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vsi tile "super" kontrasti so itak dinamični, kar so jajca. Samo plazme imajo dober kontrast, LCD pa tam nekje 2000:1 max..realnih se razume.

Lahko ima recimo tudi zlo dober kontrast oz. se ga nastavi, da zgleda dober kontrast....potem pa gredo sence papa, kar je pa grše kot malo slabši kontrast.

Pri LCD je tudi problem enakomernost osvetlitve, lahko dobite dragega Sony-ja pa v enem kotu sveti 10% več kot v nasprotnem.
crazy1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
[censored] ga, trenutno se tale tehnologija ni na maximumu. Ampak je še vedno LCD boljša izbira kot plazma za HD vsebine, or?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kul, panasonic it is pol
smile-1.gif

Kje pa jih majo najvec, da si jih ogledam, BB?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne? Nikoli...

Plazma je že nekaj let naj izbira, kolega sem sam poslal mal primerjat (prej je gledal samo LCDje kot je v "navadi"), zdaj ko si je ogledal nekaj šare, ne ve zakaj sploš še delajo LCDje kot TVje.

1. Plazma ima bolšo SD sliko (standard definicija), sploh Panasonic 720p škatle oz. samo HDredy škatle
2. Plazma ima konkretno boljše kontraste in to ne samo Pioneer top modeli, čeprav je Pioneer plazma 9. generacije, najboljši TV na svetu in pika o tem se sploh ne debatira, problem je le enormna cena.
3. Plazma ima veliko bolj realne barve! LCDji srednjega in nižjega ranga so pri tem obupni, brez besed za poznavalca oz. nekoga z inštrumentom za merjenje teh lastnosti.
4. Plazme veliko bolje opravljajo s hitrimi scenami (šport al pa pannanje)
5. Plazme imajo skorajda brezhiben vidni kot, pri LCDjih barve zelo hitro odstopajo, ne šteje samo max kot, ampak kakšne so vrednosti, ko se vidni kot spreminja.
6. Plazme istih dimenzij so cenejše?
7. ipd....kar se še ne spomnim.

V čem so slabše....

LCDji so bolj primerni za res svetle prostore, ker plazme v osnovi nimajo take svetilnosti, tako da imajo LCD paneli prenost, ker lahko dajajo gor anti-glare filtre, kateri seveda poberejo nekaj svetilnosti a te ima LCD v osnovi dovolj, pri plazmah pa ni tega lufta navzgor in mora biti filter skromnejši oz. bolj prepusten. Se je pa to že zelo popravilo in je svetilnost dejansko zelo podobna, vendar to itak ni prava nastavitev, ne plazme in ne LCD-ja (treba pač naredit različne profile za dnevno svetlobo in za ponoč).

Jaz ne igram igrc, vendar nekateri pravijo (tako berem), da jim je bolj všeč slika iz igralnih konzol na LCDju kot na plazmi, čeprav gledajo motion bluroz. picture lagg zaradi počasnosti LCD panela.

Full Hd plazme pokurijo zelo veliko štroma napram LCDjem oz. HDredy plazmam. Poraba je pri plazmi sicer dinamična in je dosti nižja pri temnih scenah kot pri svetlih ampak nek povprečje je še vedno višji kot pri LCD.

FHD plazme imajo tudi kak ventilatorček, ki malce pobrni vsake tolk časa, vendar je zanemarljivo. Zapečenih slik oz. burn ina se pa nisem dotaknil, ker ni relevanten pri novih plazmah....bi moral bit res dober [censored] z čist novo plazmo na brightness do konca pa teletextom, da bi kaj ušpičil.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jap...pa kak harvey, sicer pa itak dvomim, da boš našel plac za kaj vredno primerjavo.

Napake pri ogledu:

- zelo svetla trgovina z veliko odboji in usmerjenimi lučmi (nerealni pogoji)
- sploh ne nastavljeni oz. popolnoma narobe nastavljeni TVji (zgodi se celo, da butnejo na kak dynamic setting, kateri je popolnoma neprimeren za gledanje karkoli, je pa primeren za prodajanje v izložbah....kar bolj sveti, ljudi bolj privlači)
- Obupni in neenakomerni signali
- poslušanje prodajalca

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
To je res, ja.. sploh ne dobis pravega feelinga zaradi svetlobe..

Prodajalci so pa eni res biser, jaz kot laik, sem ga ucil point dinamicnega kontrasta, fak
bonk.gif

Samo na slepo pa tudi nimam jajca, da bi kupil TV
redface-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja čist verjamem...sej ni mal keša.

Sam ko se spomnim za kolk keša so se prodajal 100Hz, wajd, kao flet CRTji z obupno sliko par let nazaj....uf, ta jurja € roba za 42" je zakon prot tem.

Sam se pa spomin nekaj let nazaj, ko sem bil v mislim da Hartlauerju in gledal plazme....groza! Po videnem ne bi nikol kupu TVja večjega formata.
uf-1.gif
Še dons ne vem ka so mel zasran, ampak zasran je blo pa fajn.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Eh..dandanes so LCD pa plazme že smešno poceni....ni več tkao hudo kot včasih.

Prvič pa slišim, da bi naj bila plazma boljša izbira za HD zadeve, vedno sem slišal, in tudi bral, da je plazma za SD signal, LCD pa za HD - seveda, če je oboje solidne izdelave, ne variante po 400€

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Itak, ce ovce ne znajo nastelat TVja.. vcasih je pametno dati sharpness tudi malo v minus, ne vedno na +30
bonk.gif