LCD TV

Mihec27

Zelenc'
16. jun 2010
4
0
1
Sem čisto nov na tem forumu, ampak sem rekel, da se poizkusim pridružiti tej debati, najprej s par dodatnimi vprašanji in mogoče kasneje z nasveti:). In sicer bi rad slišal še kakšno dodatno mnenje pri odločitvi za TV (prebral sem po moje že preveč in sploh ne vidim več jasno). In sicer me zanima, katera od naslednjih bi izbrali:
- Panasonic s20 - 50 inch (POZ.: Cena, slika, Image retention, input lag, NEG.: velikost, ni kalibracije (razen če vdrem v servisni meni))
- LG pk 550 - 60 inch (POZ.: velikost, cena, kalibracija, slika NEG.: INPUT lag (ali je res, da je 60ms) in image retention (ali je res, da je tako opazen))
- G20 (edini minus je velikost, ker ne vem, kje dobit 50 inch. Mogoče kdo ve?)

A ima mogoče kdo izkušnje s temi TV-ji na teh področjih? LG mi je res sladek, ker je velik in jaz TV gledam iz skoraj 4 m, ampak ker veliko igram xbox, me skrbi image retention in input lag (čeprav pri input lagu nisem občutljiv na nič pod 30 ms).
Seveda se ne bom branil tudi kakšnega dodatnega priporočila:).

Tenks.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Iz prve roke : pri LG-ju retention ni viden ( edino če si frik in boš tako dolgo biljil v zaslon da boš pač nekaj videl! )
Raje 60 kot 50!! Imam 50 in bi mel 60 ( pol pa 70, pa 80,... )

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Iz prve roke : pri LG-ju retention ni viden ( edino če si frik in boš tako dolgo biljil v zaslon da boš pač nekaj videl! )
Raje 60 kot 50!! Imam 50 in bi mel 60 ( pol pa 70, pa 80,... )
Zakaj pol takoj na začetku ne kupiš 100 inčnega ?
wink-1.gif

PS: A ni naslov LCD TV ?
wink-1.gif

Mihec27

Zelenc'
16. jun 2010
4
0
1
Vem, da je malce napačen thread, ampak sem videl, da se govori o s20 in sem hitro izkoristil priložnost
smile-1.gif
.
A bi mogoče si vseeno dovolil še eno vprašanje, in sicer me zanima, če si, mamomu, kdaj meril lag na LG-ju in koliko ta je? Ker LG pa imaš?

Drugače, če dodam še svoj ščepec soli na prejšnja vprašanja, pa bi med cenejšimi lcd-ji priporočil sony ex-505. Na hdtv test in tudi drugod je dobil za svoj razred zlo dobre ocene (nekako tako kot s20 pri pazmah), še posebej za svojo ceno, ki je 1600 za 55 inch. Sem sam razmišljal o njemu (sicer malce manj kot o plazmi;)), ampak me je ponovno zmotil lag v višini 60 ms.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Mihec : pri svojih 39-desetih ne igram več špilov na tv-ju.
frown-1.gif
Tako da res nebi vedel glede laga.