LCD TV

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Uf uf ne...

To je bil mit oz. na papirju se je tko zdelo, ker so plazme mele nižje ločljivosti kot LCDji. Zdaj so na voljo za isti oz. še manj denarja full HD plazme z vsemi zgoraj naštetimi prednosti prot LCD.

Tudi resolucija drugače ni tako važna kakor na prvi pogled...toliko več pik toliko bolje...ne drži, sploh pri SD signalu. Full HD ločljivost je toliko pik, da je že višek, ampak razlika a imaš 720p vsebino ali pa 1080p je vidna tudi na HDredy plazmi, ni tako, da zdaj pa za 1080p pa mora biti FHD plazma, res je treba sedet blizu, da bi to veljalo. Meni je bolj kot ločljiovst važna kvaliteta panela (barve, kontrast ipd.), to so lastnosti, katere se vidijo iz 5 metrov ne pa da moraš na 2m pridet pred 50" plazmo da ločiš.

Nekaj komentarjev:

"Here's my review: (Panasonic TH-42PX8 HDredy)
- Outstanding performance with DVB and DVD (this is the most impressive thing about the set..., in fact I was afraid because I have just upgraded my 32" LCD (now in bedroom) and it didn't handle DVB quite well, so I though a bigger picture would mean a worst picture.... WRONG
- Black level and contrast... I'm so happy I can watch movies at home AGAIN and not only Teletubbies and bright content (I mean The Matrix, Star Wars... Has anybody tried to watch Sweeney Todd on a LCD???)
- Sound... average... don't know why it has only two presets (movie and speech)... it's ok for DVB, weak for movies... could be improved."

"If you don't like gaming I can't recommend a LCD which IMHO, is the only reason why I would prefer a LCD over a plasma, or in a room plenty of light and windows. Regarding the resolution, 720p is perfect even for Blu-ray movies if you plan to sit 5 feet away and farer... I'm absolutely amazed with the PQ of the set with SD and DVB, and yes, it's perfect for sport. My only complain would be the sound... and the stand, but that's nothing compared with the overall opinion. Trust me, you can't go wrong with this set.

I can't tell regarding the other options as I haven't seen them. I was checking other Panny sets (1080p) but after seen it by myself I decided that I couldn't perceive the difference."

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Aha, zanimivo...v kratkem bom namreč posodil moj trneutno TV, kateri je samo "720p" in nabavil nekaj večjega in full HD. Ker na njem gledam izključno le HD vsbino, blu ray filme. SD signal je toliko, da pogledam poročila, za kar mi je pa vseeno kakšna slika je
smile-1.gif

Kaj pa teža plazm pa to? Recimo 42" ali pa 46", katera bi bila "tip top" za full HD?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Se nekaj bi te vprasal.. Pioneer kuro serija, torej recimo 9ka.. xx90.. je samo 50 ali 60"? 42" ne obstaja? Kaj pa 8 serija v 42"?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
85tka ma boljši sound in IFC (http://www.panasonic.de/html/de_DE/673609/index.html#anker_673609)

IFC bo super stvar, ko bo enkrat delala povsod, nisem pa študiral v katerih primerih dela tko kt mora, kdaj pa ma probleme.

Kuro je najnižji 50"....5090, osmico pravtako kuro pa lahko dobiš 42" 4280 serijo, mislim pa da so samo HDredy (se vidi kako se ne rabi FHD, da maš najboljši TV trenutno).

Še ena dobra tema za prebrat, ampak zlijejo še več žolča čez FHD panele kot zmorem jaz...
tongue-1.gif

http://www.avforums.com/forums/plasma-televisions/749347-panasonic-px80-pz80-advice.html

Ta post je tudi zanimiv in se nekako strinjam, sam Pioneerja ob Panasonicu še niti nisem videl.

http://www.avforums.com/forums/7261977-post31.html

Se bom še jaz premislil mater.
cry12bpy.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Vidis, tudi sam sem kot laik mislil, da je 1080p kul.. pa je brezveze.. Logicno mi je itak to: vec pixlov bo pokazal - vec smeti bo pokazal.. Samo nisem pa vedu, da je 720p toliko dober, da je 1080p brezveze..

Da bos pa gledal "1080p bo cez 5 let standard [vprasanje ce bo] je pa itak brezveze..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Problem je, da so blu ray filmi samo v 1080p tehniki. 720p so samo "ripi" zaradi česar so že "zasmeteni".

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Noja...bi moralo bit bolje oz. je bolje sam naše oko tega preprosto ne zmore na take razdalje. Več pikslov bo pokazal ja in ti piksli bi v teoriji moral bit bolj natančni, ker maš namesto enega 3, kateri so lahko različne sivine oz. barve, kar pomeni višjo natančnost...v praksi je zgleda obratno...

Ko bi le kje imeli kak testen primerek da doma primerjam z TH-50PX8E...SD slika je fenomenalna in neverjamem, da karkol lohk pomaga razen kaj boljši kontrast. Da je slika tako dobra je prav neverjetno za te dimenzije.

Je pa tko da na tej nisem gledal veliko HD vsebin, ker ni nič priklopljenega gor, pa še VGAja nima za kak prenosnik.

Moram malce pomerit prostor zanjo...trenutno barvam stene dnevne sobe, tko da mam vsaj še nekaj tednov časa za odločitev.
grin1.gif

Se pravi še s cenami...

cca. 750-800€ za HDredy TH-42PX80E
cca. 1100€ za Full HD TH42-PZ80E (dost nesmiselna izbira zgleda)
cca. 1350€ za Full HD TH-46PZ80
cca. 1100€ za HD redy TH-50PX80
cca. 1600€ za Full HD TH-50PZ80

Konkurence pa itak skorajda ni....je prej kak LCDtv (Sony, Philips) zaradi drugih LCD tipičnih lastnosti kot prej že omenjeno.

Možno da bom probal eno 42PX80 osebno, ker dvomim, da se da pri poznejši prodaji sploh kaj zgubit pri tem drobižu, če bi bla 46" HDredy za ene 900€ bi pa ta bil best buy (zame, mojo razdaljo ipd.).

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja.. Pa se pri tem downscalu kaj "porazgubi" kvaliteta, ali je tako, da v bistvu sploh ne opazis razlike?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Hm. Dobro vprašanje.

Svoj čas sem hotel spravit signal 1:1 iz grafične, torej 1366 x 786 na TV in sem obupal, enostavno ni šlo. Potem sem ostal pi 720p in sedaj da pač grafična tak izhod ven. Kar pomeni da se downscale opravi na grafični, potem pa še pri TV upscale na 1366x786, ali pa se poseka tiste pixle. Jaz imam tako, da imam vertikalo ok, horizontalo pa mi pač poseka.

Če pa se zgubi kvaliteta...no idea..bi pa rad zaradi tega kupil pravi, full HD naslednjič, ker se mi ne da več s tem jebat.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
At 42" the difference between 1080p and 720p content ( Blu Ray / HD DVD ) running natively on 2 screens with no scaling going on is unnoticable. I sit rather close to my television approx 2 meters and have a keen eye yet its just not there.
Yet if i start using any SD content or even 360 / PS3 it looks *MILES* better on a 720p screen over a full HD one. Since all but 1 thing ( my HTPC ) running PC games, where the difference isn't that big to be honest, even freesat on HD channels looks better on a HD ready screen.

So all in all, a hd ready screen looks BETTER for virtually all of my content, and virtually identical for Blu Rays and HD DVDs. Ontop of using less power, Full HD actually is a negative point on a 42" screen IMO

Se nekaj izgubi samo takoooo malo, da ti k gledajo na 2 metra ne opzajo oz. se jim ne zdi vredno razlike. SD slika je pa bolša, ker je treba samo iz SD na 720p, pri FHD pa kar na 1080p panel, kar je jasno preveč pretvorbe in motenj vmes.

Za SD sliko iz T2 ali pa Siol TVja pa sam lohk garantiram da je ni boljše kot na PX modelih. Blueray-ev pa jaz veliko ravno gledal NE bom, ker večino materiala downloadam, tam je pa nekako max smiselno 720p vsebino DLdat, kar je pa idealno za HDredy kajne.
zmaga.gif

PS. Zdaj me še najbolj moti ceneni izgled PX serije pri Panasonicu.
tongue-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
No, saj to me bega zdaj.. je FHD za kupit, al je brezveze pa je HDR kul..

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Da se spravit na 1360*768, 6 pikslov se pa zgubi, sam to je zanemarljivo.

Driver za grafo posodobi ali pa omega driverje DLdaj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ne da se mi več jebat, bom nabavil full HD TV pa bo mir
smile-1.gif

Ampak tole bo verjetno tam okol novega leta, tako da se takrat spet oglasim, ziher bo spet kaj novega, boljšega
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dvomim...

Mogoče cene malce nižje sam še to ne veliko, cca. 100-150€ na pol leta.

OLED bo naslednji krik oz. prvi perfect TVji samo smo še skoraj 5 let stran!

Za 2008 sem napovedal da bom imel SSD oz. pač fleš ram namesto diska v PCju....zgleda da mi nau zneslo z napovedjo.