Poglej specifikacije, mislim, da je TH-42PV8 popolnoma enaka TH-42PX8, vendar so si slovenski uvozniki izmislili V namesto X, tako da je nakup na ceneje.si ugodnješi jasno...
PX8 modeli so zelo oskubljeni in imajo samo najnujnejše, vendar je pa sam panel enak kot če pogledaš top modele, tudi fullHD modele. Na voljo je tudi PX80, če si opazil, sicer v istem ohišju istem panelu, ravno tako HD (1024x786), vendar z višjim kontrastom 1 HDMI-jem več in VGA priklopom (če maš slučajno kak prenosnik, katerega bi rad priklopil gor). Pomemben + PX80 je prav kontrast, čeprav je pri plazmah hitro boljši kot pri LCDjih od viška glava ne boli, pravtako je več sivin (boljše sence, več stopenj pri črnih scenah) in je tako PX80 pomoje best buy, ne vem pa kok extra keša trenutno hočejo zanje.
42PX80 bi bil res odličen nakup, za ceno okoli 600€ ali pa malce več, pri 700€ +, se mi zdi pa že dokaj majhna razlika do 50" bratov in FHD 46" 46PZ8. FullHD ni pomemben podatek (ja se bodo usuli zdej name, vendar samo tisti, kateri niso primerjali materiala), poizvajalci jih forsirajo zato, ker jih morajo.
1. WOW efekt, sosed efekt, ni potrebne obširne razlage zakaj samo HDrdy, trend efekt (blueray, čeprav jih nikjer še ni in slika ni iz malce večje razdalje nič slabša)
2. Proizvajalec zasluži več na enem kosu (dražja osnovna cena), proda več, ker je potrebno konkurirat LCDjem, kateri mlace lažje dosegajo 1080p in so hitreje dosegli ta "standard"
3. Slika SD (antena, siol, t2 ipd. razen HD kanalov) izgleda celo boljše na HDrdy zaslonu, kar je po eni strani logično, saj je potrebno manj pretvorbe (vsaka pretvorba je izgbuba informacij, optimalno bi blo, da bi TV vedno kazal 1:1 se pravi 1 pika na zaslonu za 1 piko, katero da vir)
Kako racionalen nakup je, težko rečem....sam sem pričakoval počasnješe padanje cen (zadnje leto) pa sem se motil. Če si cca. 10 mesecev nazaj kupil plazmo za 1300€ je nakup istega modela zdaj 1000€. Kaj tebi pomeni teh 300€ na 10 mesecev ne vem, veliko zadev hitreje zgublja ceno.
S samo 42PX80 so pa uporabniki izredno zadovolnji, ker nudi res ogromno za malo denarja....price/performance je odličen, SD slika je pa skoraj brez para (ne samo moje mnenje, lahko preveriš avforums.com). V nedogled cena ne bo padala, pomladi računaj na dobrih 500€ za PX80 rang.