LCD TV, Plazma......?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.380
113
ksz

Brat kopuje LCD TV

omejitev cca 1000 - 1300€

42"

Kateri je najboljši ?

Lp

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Kot že večkrat rečeno, odgovor ni enoznačen. Naj naredi seznam zahtev, ki jih ima, potem pa sam izbere TV, ki predvaja njemu najbolj všečno sliko.

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Špica! Plazmo Panasonic TH-42PZ700E imam pravkar priklopljeno na T-2, amino110, preko scarta in slika je fantastična, nič slabša kot na bivšem Sony 100Hz CRT. Nobenih razpacanih slik ni, kot sem se najbolj bal. Ostalo(DVD,DiVX) še nisem sprobal, lahko pa je samo še boljše. Poigram se samo še malo z nastavitvami barv.
Sem super zadovoljen in mi ni žal tudi centa, ki sem ga dal.
Lp

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Za ta denar (cca. 2000 EUR) res ne bi smela razočarati.
cheer.gif

Pa sem bil že 100% da bom počakal z nakupom, zdaj pa spet kolebam ....
evil.gif

Tudi sam imam T-2 in amino 110.

P.S.: Si že naročil HD škatlico od T-2?

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Danes sem se pogovarjal s tehnikom, mi je rekel, da bo preveril povezavo in mi javil.
Plazma ni 2000EUR ampak 1610 + stojalo originalno 50EUR.
cheer.gif

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Bucko
S HD škatlico ne bo nič, moram počakat optiko, trenutno so mi zamenjali le modem z VDSL2.

Naj povem še to, da nekateri pišejo o groznem segrevanju plazem in o glasnosti, kar moram demantirati. Moja plazma se ne greje popolnoma nič bolj kot prejšnji CRT TV, prej manj, o glasnosti pa lahko rečem le to, da jo ne slišim popolnoma nič na tri metre, sliši se jo le, ko se skloniš nad njo, čeprav ima štiri ventilatorje. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem nastavil barve in filtre, sedaj pa je vse tako kot mora biti. Nasplošno sem zelo zadovoljen(nad pričakovanji), tako s sliko prek navadne antene kot z gledanjem DVD in DiVX filmov.
Če bi imel namen priklapljati na TV PC, pa bi zelo verjetno pogledoval proti LCD-ju.

Mato
Mislim, da je najbolje, da greš v Big Bang, si vzameš uro časa, se poigraš z nastavitvami in malo primerjaš TV-je med seboj. Dobiti se jo da pa tudi ceneje.
Dober nakup želim.

P.S. : Relativno veliko denarja(kakor za koga), vendar zelo dober nakup(z moje strani).

Lp

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Citat:
Uporabnik sasosa pravi:
Špica! Plazmo Panasonic TH-42PZ700E imam pravkar priklopljeno na T-2, amino110, preko scarta in slika je fantastična, nič slabša kot na bivšem Sony 100Hz CRT .

Vidite, kam smo prišli? Kupiš TV za 1600€, potem si pa najbolj srečen, da slika ni slabša od slike na 10 let starem TV-ju, ki danes ni vreden nič
bonk.gif

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Citat:
Uporabnik Goran_r pravi:
Citat:
Uporabnik sasosa pravi:
Špica! Plazmo Panasonic TH-42PZ700E imam pravkar priklopljeno na T-2, amino110, preko scarta in slika je fantastična, nič slabša kot na bivšem Sony 100Hz CRT .

Vidite, kam smo prišli? Kupiš TV za 1600€, potem si pa najbolj srečen, da slika ni slabša od slike na 10 let starem TV-ju, ki danes ni vreden nič
bonk.gif

Halo... "slabša" zaradi tega, ker jih kar nekaj piše, da je boljša na CRT-jih, kar ni res...
...ta 10 let star Sony je pa še zmeraj boljši, kot marsikateri CRT v tem rangu, ki ga kupiš danes.

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
sasosa: Goran_r ima kar point - dan današnji je pač za velikansko večino uporabnikov najpomembneje kako zgleda navadna (SD) televizijska slika in ta ni pri novih LCD/plazma TV-jih nič boljša. Je pa na nakaterih slabša kot na starih CRT-jih.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik sasosa pravi:
Citat:
Uporabnik Goran_r pravi:
Citat:
Uporabnik sasosa pravi:

bonk.gif

Halo... "slabša" zaradi tega, ker jih kar nekaj piše, da je boljša na CRT-jih, kar ni res...
...ta 10 let star Sony je pa še zmeraj boljši, kot marsikateri CRT v tem rangu, ki ga kupiš danes.

Največji smeh je da 10-13 let star Sony (za nemški trg) ma lepš sliko kot 2-3 leta star Sony model za slo trg
hysterical-1.gif

Drugače pa: z konkretno plazmo (Panasonic panela recimo) ne bo slika nikol slabša od CTR na eni kablski. Al mam pa jst tako srečo, pa mam čist u p. signal (k. telemach pa kabl po zraku).
Za LCD pa res nimam pojma

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Problem je v tem, da vsak, ki primerja sliko med CRT in Plazmo/LCD, to počne na enaki razdalji, kar je pa skregano z logiko.
Če se postaviš na razdaljo, ki je ustrezna razmerju širine ekran, ni slika nič slabša.

Skratka, na običajen kabelski signal je slika na plazmi bistveno boljša, kot na CRT. Ko dobim pa digitalni konverter, bo pa sploh bomba.

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
da kr tle uprašam da ne odpiram nove teme. mene pa zanima kaj je fora če ma lcd tv vgrajen analogni sprejemnik? a to ma usak tv al kaj je to fora? Mato kakšn digitalni konverter boš dubu to? a to je za kabelsko sam al tud za signal preko zunanje antene? lp

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Pri naši kabelski ponujajo en konverter, ki ti analogni signal spremeni v digitalni. Boljša slika in nekaj novih kanalov. Škoda edino, ker je tako drag. Nisem pa siguren, če imajo vse kabelske tako.

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
to pol ubistvu misliš dvb-t ( digitalni sprejemnik ) k ga majo vgrajeni nekateri lcd tvji.

igi

Guru
13. okt 2007
5.593
1.200
113
Celje
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Pri naši kabelski ponujajo en konverter, ki ti analogni signal spremeni v digitalni. Boljša slika in nekaj novih kanalov. Škoda edino, ker je tako drag. Nisem pa siguren, če imajo vse kabelske tako.

no to je digitalni sprejemnik.... jst sem ga testiral 14 dni (kabelska od Turnška v Celju). Razlika v kvaliteti slike JE. AMPAK MOGOČE 5%! ali pa še manj
smile-1.gif
Je pa res, da dobiš ene 40 programov zraven in pa lahko se naročiš na plačljive.... No pa ker sem precej "blizu" bi ga dobil poceni.... pa sem da dal nazaj, ker razlike ne opazim, moral pa bi zato imeti dodatno škatlo, dodatnega daljinca.... eh brezveze!

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
A je razlika povsod enaka?
Namreč nekaj kanalov ima slabšo sliko, kot ostali in me zanima, če je tam razlika večja?

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
mene pa zanima kakšna je slika na lcd/plazmi ( kje je bolša kvaliteta ?) če povežeš računalnik pa tv preko vga kabla? hvala in lp