Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
kak je razlika med ceno in kvaliteto če daš svoje olje, ki je identično tistemu na servisu, samo je 1/3 cenejše.
Če ga gre v avto 8l. je lahko to 40€ recimo.
Nobene. Ampak ne razumeš poante, kar ni sicer ni narobe, ker je v Sloveniji to stalna praksa.
Nekdo je v podjetju investiral denar, da bo nekaj zaslužil. Kar je normalno. To, da danes vsi mi ciganimo na vsakem koraku (ne gre samo za olje), ampak se kupuje samo še popuste in akcije - torej se ne kupuje vedno tisto, kar nekdo potrebuje, ampak kar je poceni.
Poglej si malo forume - samo kje je ceneje. Kot je tudi naslov te teme? Kvaliteta servisov in 100 postov o ceni? Kaj zdaj želimo? Popuste, akcije, vse zastonj ali želimo kvaliteto? Meni ni važno, če je storitev malo dražja v kolikor vem, da je bilo delo narejeno dobro in korektno.
Vse to je podjetja pripeljalo k temu, da se varčuje. Stroški plač so enaki, davki so večji, obremenitev države je večja, prihodki pa padajo, kjer vsi mi pretirano ciganimo s popusti. Poglej si oglase; popust, akcija, ugodno, nora cena... In na koncu trpi kvaliteta, ni izobraževanj za zaposlene, ni kvalitetnega orodja, ipd...
Začaran krog skratka. V velikih primerih tudi zato, ker je znano, da marsikdo stopi v prevelike čevlje. Kupi avto, ki ga težko vzdržuje ampak mora pa biti VW ali pa BMW (samo primer), bogi študentje kampirajo za iPhone7 po možnosti s 256 GB in so res reveži, če imajo 6S... itd. Nimam nič proti temu, če si te zadeve lahko privoščiš. Ampak vse to ni več zdravo.
Smo pač postali družba, ki se identificira s tem, kaj kdo ima. Da ne bo pomote, sem bil tudi jaz tak. Pa sem ugotovil, da nima smisla. Vozim avto, ki ga z lahkoto vzdržujem pri pooblaščenem serviserju in sem z njim zadovoljen (ja, lahko bi imel novega BMW 5, pa mi je škoda denarja) si pa zelo rad privoščim dobro gostilno, pa dobro potovanje, pa kakšen Wellness, lepe cunje (pa ne zapravljam za neke LV in podobne nabuloze)...
No, vsak ima svoje veselje in super, da delamo kar hočemo. Hočem samo povedat, da je tole ratalo pretirano. Ljudje samo iščejo svoje pravice, jamrajo in se pritožujejo. Bi bilo bolje, da bi vsak delal svoje (pri nas je posebnost to, da vsak vse ve o avtih, pa o delnicah, pa o nepremičninah) in bog ne daj, da bi kdo dobro zaslužil, ker to je kraja. Zato pa tudi ni novih investicij ipd...