Kvaliteta GPS sprejmnika

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Zanima me, kateri podatek pove, kakšna je kvaliteta GPS sprejemnika v android telefonu oziroma katera firma vgrajuje boljše'

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Ne vem, če njega ne zanima kako je s tem pred nakupom novega telefona?
Tako je.
cheer.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Moje izkusnje: Samsung, LG dela, Prestigio pa niti ne (2kosa ker je prvi umru), za ostalo ne vem, v specifikacijah pa običajno ni opisa.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Niti GPS niti GPRS,vse poteka preko zemeljsko baziranih postaj (kar je tudi najbolj logično in tehnično smiselno),preko satelitov pa samo v domišljiji NASE in ostalih vesoljskih agencij...
Ampak OK,nima veze,tema ni o tem,ampak o najbolj kvalitetnem GSP sprejemniku,naj se v tem smislu nadaljuje!

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Niti GPS niti GPRS,vse poteka preko zemeljsko baziranih postaj (kar je tudi najbolj logično in tehnično smiselno),preko satelitov pa samo v domišljiji NASE in ostalih vesoljskih agencij...
Ampak OK,nima veze,tema ni o tem,ampak o najbolj kvalitetnem GSP sprejemniku,naj se v tem smislu nadaljuje!

Ne vem od kje ti ta ideja, lahko pa napišeš zakaj ni bi bilo to po tvoje najbolj logično in tehnično smiselno.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:

Ne vem od kje ti ta ideja, lahko pa napišeš zakaj ni bi bilo to po tvoje najbolj logično in tehnično smiselno.

Ker bi bilo bistveno preprostejše in predvsem cenejše! Glej odgovor zgoraj 3 poste nazaj.

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.962
3.614
113
Kaj pa tebe meče? Zemeljske postaje za določanje lokacije uporabljajo Geometri in ostali, ki rabijo izjemno natančnost, ostali smo pa kar lepo na satelitih.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:

Ker bi bilo bistveno preprostejše in predvsem cenejše! Glej odgovor zgoraj 3 poste nazaj.

To, da se da lokacijo določat s postajami na zemlji in triangulacijo mi je povsem jasno. Princip se uporablja marsikje, med drugim v 3G in WiFi omrežjih. Jasno mi je tudi za kaj se uporabljajo zemeljsko bazirane postaje pri sistemu GPS in da obstajo tehnologije ala DGPS, kjer si lahko naprava pomaga tudi s podatki iz "zemlje". Vse to pa ne spremeni dejstva, da GPS uporablja satelite, čeprav trdiš nasprotno. Tudi to kaj bi bilo morda preprosteje in ceneje ni pomembno, zaradi tega GPS ne deluje nič drugače.

Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
OK,ni problema,ostani pač na satelitih
smirk-1.gif

Jaz osebno ne verjamem da sateliti sploh obstajajo (pa ne zaradi tega videa): https://www.youtube.com/watch?v=wLMRWvXuc5U

Mislim, da raznorazne teorije zarote o neobstoju satelitov ravno ne spadajo v to debato. Lahko se potem edino vprašaš kje se skrivajo te tvoje postaje, ko se nahajaš nekje sredi atlantika. Pa od kje pride satelitski radio, televizija, telefon, internet, itd. Tudi to oddaja NASA iz "skrivnih" zemeljskih postaj? Ok dovolj offtopica...