Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja sam ne po 2-5 letih. če ima pes življensko dobo 10+ let.
no sej, hočem sam povedat, da nikol ne bom razumel kaj je razlika med psom za 500€ in enim mešancem? razen izgleda in denarne vrednosti.
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Vprašaj kakšnega registriranega rejca koliko ima profita od vzreje, boš videl da jih je zelo malo ali skoraj nič. Ali pa vprašaj v Evropi, kjer so cene mladičev v povprečju 100% višje. Nekdo, ko ima pač doma eno samico, pa jo pari na nekaj let, si lahko privošči, da odda pse z rodovnikom. Nekdo, ko pa ima doma 3 samice in dva samca, pa jih razstavlja in ima 12 mladičev letno, pa si tega ne more.
Ni pa to brez razloga neprofitno, ker če bi bil tu profit, bi država prva pobrala davek, trust me. Me zanima, če je tisti tip, o katerem si prej pisal, član kinološke zveze in ima registrirano vzrejo.
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja no. sej si tud mešanca pač izbereš po potrebah. sej veš kakšni so starši.
Pes za vodnika - a si siguren? kaj pa če je eden od staršev prinašalec in so njegovi geni prevladajoči?
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja sam ne po 2-5 letih. če ima pes življensko dobo 10+ let.
no sej, hočem sam povedat, da nikol ne bom razumel kaj je razlika med psom za 500€ in enim mešancem? razen izgleda in denarne vrednosti.
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Ti lahko jaz povem razliko.
Pri rodovniškem veš za par generacij nazaj, kakšne bolezni so bile prisotne in kdo so bili predniki.
Citat:
Z rodovniškim psom se lahko udeležuješ razstav, lahko opraviš vzrejni pregled, in nadaljuješ vzrejo pasme. Pri mešancih pa lahko produciraš še več mešančkov, in upaš da ne bodo na koncu pristali v azilu
Citat:
Želel si vedeti razliko med rodovniškim psom in mešancem, in jaz sem ti jo napisala. Si kje videl da sem napisala da imam jaz rodovniškega psa, s katerim se hvalim naokrog?
Mam mešančka. Ki me ima najraje na svetu, ki je dobro vzgojen (čeprav ga puberteta razganja trenutno), in je najlepši pes na svetu. Zame. In ne mi govorit da je meni pes samo hobi, če me sploh ne poznaš
Tud jaz poznam cel kup mešancev, eni so največji srčki, drugi bi te pojedli če jih samo pogledaš. Ampak pri mešančku ponavadi res ne moreš predvidet končne velikosti in teže. Tebi lahko tisti, ki ti psa podari, reče da oče pa je sosedov pes. Kako pa boš vedel da je res?
Pri babici so imeli sosedje leglo, pred leti. Samička je bila mešanka s kokeršpanjelom, oče neznan. V leglu so bli štirje kužki, od tega so trije ostali tam na vasi, in jih vidim kakšni so ko so odrasli. Ne boš verjel, ampak en je velikosti kokeršpanjela, svetlo rjave barve, s kratko dlako. Drugi je večji kot nemški ovčar, s črno dolgo dlako. Tretji je malo večji od kokeršpanjela, s srednje dolgo dlako, črne in bele barve. In so vsi iz enega legla.
Tako da, pri mešančkih je res težko napovedat karkoli.
Citat:
Malcom, ne vem zakaj ljudje hodijo na razstave. Verjetno zaradi druženja, zato da lahko potem potomce dražje prodajajo, pa tud zato, da dobijo potrditev da je njihov pes res najlepši.
Nima pa pes nič od tega, to pa je res...