Kužki iščejo nove lastnike

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Sem pred kratkim gledal eno tabelo glede rasti psov. Male pasme (čivava) rastejo nekako do 6 mesecev, medtem, ko največje pasme pridobivajo težo 2 leti!

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Ja normalno. Tud čivave ne nehajo povsem rasti pri 6ih mesecih, ampak se potem nekako še do leta pa pol razvijajo (pridobivajo na mišični masi). Je pa res da je pri kakšnem rotwailerju ta rast v širino in pridobivanje na mišični masi bolj izrazita, kot pa recimo pri maltežančku...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.560
9.813
113
40
MB
kaj zaj, pomlad je, maš psa za mene ?
tongue-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.560
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
kaj zaj, pomlad je, maš psa za mene ?
tongue-1.gif

Kam se zaganajaš, jaz rihtam pese mojim lokalnim "pebom".

če ona pol v naturalijah pokasira posredovalne storitve ...
evil.gif

@foxy: res sem resn ;P

tomi

Guru
1. sep 2007
18.560
9.813
113
40
MB
nerabim glih psa plemenitega porekla pa nevem kaj vse, ker ne mislim se s tem ukvarjat
smile-1.gif

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Tomi, o nerodovniških bokserjih sma se že pogovorila. In tega ne boš kupoval, a ne? Če pa bi rad mel psa, podobnega bokserju, pa zato da ti ne bo tečno, pa jih je v zavetiščih ogromno. Pridi tu v Lj, boma šla po zavetiščih pa ti enga izbrala
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
No sej rodovnik ni dobena garancija da bo pes zdrav. Bivša punca (oz. njeni starši) so parili svoje psice z
najboljšimi primerki v slo pa so mladiči bli x-krat bolani. Od zajedalcev, pol do alergije na rost-frei, ko je pes
jedel kolko je hotel pa se ni poredil, izpadi dlak,... Tu nemoreš nič, to je pač ranjena pasma,... Rodovnik je
le dejavnik ki ti za procent dvigne možnosti da pes le nebo bolan. Ziher pa danes ni nič, ker mam rodovniškega psa,
pa je imel obe očesni mreni zunaj, prebavne motnje,...

Kolegici sem zrihtal 1,5k€ bulldoga, pa pes pri letu pa pol več ni mel dlake. Zdaj se mu stanje normalizira,
potem ko se je v njega zmetalo še za kakega jurja zdravil,...

Nazadnje urejeno:

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
No sej rodovnik ni dobena garancija da bo pes zdrav. Bivša punca (oz. njeni starši) so parili svoje psice z
najboljšimi primerki v slo pa so mladiči bli x-krat bolani. Od zajedalcev, pol do alergije na rost-frei, ko je pes
jedel kolko je hotel pa se ni poredil, izpadi dlak,... Tu nemoreš nič, to je pač ranjena pasma,... Rodovnik je
le dejavnik ki ti za procent dvigne možnosti da pes le nebo bolan. Ziher pa danes ni nič, ker mam rodovniškega psa,

Kolegici sem zrihtal 1,5k€ bulldoga, pa pes pri letu pa pol več ni mel dlake. Zdaj se mu stanje normalizira,

Rodovnik zna biti kar lepa garancija za zdravje psa ... In ko si naštel bolezni, ki so jih imeli potomci od psa tvoje punce (zajedalci in to), to pa res niso krivi psi. Halo, mladič ima gliste, in jih ne bi smel met ker ima rodovnik?? Dobro, alergija je tud taka stvar... ne moreš ravno pasje starše krivit, da ima mladič to. Pa prebavne motnje tvojega psa? A ker rodovniški psi pa nimajo nikoli prebavnih motenj? Oziroma jih naj ne bi imeli?
So ene pasme, ki so že zelo občutljive, in lahko imajo ogromno enih dednih napak... Ziher pa niso vse pasme takšne. Ko si nekaj časa na kliniki, vidiš da največ psov pripeljanih tja je nemških ovčarjev, čivav, maltežanov, shi-tzujev in podobnih teh malih pasem. In pa mešancev s temi pasmami. So pač "popularne".
Bokserja mislim da sploh nisem videla, tudi buldoga mislim da ne... Pač odvisno kako naletiš.

Glede zavetišč pa - povsod pokajo po šivih. Ne samo v Mariboru.
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.560
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
Pridi tu v Lj, boma šla po zavetiščih pa ti enga izbrala
smile-1.gif

Ja ker v mariboru nam zavetišče ne poka po šivih, zdaj bomo še dol hodli po pese,...

to ji je pač izgovor .. da me vidi
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Rodovnik zna biti kar lepa garancija za zdravje psa ...

Garancija jaz razumem pod to, da dobim novega psa, če mi stari gegne. Me zanima kaj mi bo dal vzreditelj, ko mu
prvlečem nazaj 2k€ bulldoga,... Rekel bo "A, jebiga!" pa sn ostal brez pesa, in dnarja, kvečemu lahko rodovnik prodam za 200-300€,...

Sicer pa zajedalci že zajedalci, meli smo pa parjena dva boljša bokserja, pa je blo prvo pol legla mrtvega, ostali pa od epilepsije do izpada dlak, celo leglo blo v p*, skok je bil 400€, nevem če se je s tistimi mladiči za stroške naredlo, kamoli za pozitivno nulo,...
Tako da rodovnik gor dol, garancije ni, da bo bolan ali ne je met kocke,... Kaj ti pomaga rodovnik če je njegov pra pasji dedek imel težave
s kolki in je to komaj zdaj ven "vdarlo",...