Kužki iščejo nove lastnike

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mick pravi:
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:

Dobljeni vsoti še prištej ceno recimo 4-5 razstav letno (prijavnina, hotel, potni stroški za razstave v tujini), ki jo deliš s številom mladičev, ki jih v enem letu psička skoti. Mislim, da lahko ima eno leglo na leto (ali na dve leti, ne vem).

Samo eno vprašanje laika. Te razstave so obvezne za rodovniške pse ? Ker če niso, ni to druga kot dvigovanje ega lastnika in višanje cen potomcev.

Tako si reko.

Pa tut pri nas je dovolj rastav da se pridobijo naslovi.

In rastave na norveškem so le podalševanje lastnikovega tiča, in pa cene psov,...

In kinologija je pri nas hudo umazan šport, ki temelji na €, ne pa ljubezni do psov...

Zakaj čistokrvnih mladičev kakega nemškega ovčarja ni mogoče dobit zastonj, makar brez papirjev?
Zato ker vsak lastnik ve da so psi nekaj vredni in da se da tu letno dobit 14ta plača mimogrede,...

Banda!

Skok šampijona po 1k€...

Jaz skoka za mojga ne kasiram, želim le obljubo, da če so več kot 3je, da mi enega mladička odstopijo, ki ga pa tut
sam podarim komu bližnjemu, ker mi kolegi in žlahtniki v vrsti stojijo za mladiča,...
Torej JA, sem edini v sloveniji ki zdrave rodovniške mladiče angleškega bulldoga talam zastonj. Od 4ih še eden ni bil bolan,
razen kakih zajedalcev in prebavnih motenj,... (3 psice, 4 legla)

To je ljubezen do psov.

Nazadnje urejeno:

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Kakor razumem , lastnik zarad svoje starosti ne more skrbet za psa in ga da v zavetišče.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.897
-355
113
ljubezen do psa je to, da ga imaš rad tud če ga z ulice vzameš, ne le če zanj plačaš 500+€... kok si ti za svojega plačal?

Kako je lahko ljubezen nekaj kjer je denar vmešan???

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Hahahaha, tole je pa že za celo gajbo ozimnice.
evil.gif

Tudi jaz se strinjam, da naj nam dajo zdrave rodovniške mladiče, standardnega videza in značaja (tudi to je pri nekaterih resnih pasmah obvezno) zastonj. Saj jaz tudi hodim v službo 5 dni v tednu zastonj, pa še potne stroške in hrano si pokrijem iz zraka.
hysterical-1.gif

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik mick pravi:
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:

Dobljeni vsoti še prištej ceno recimo 4-5 razstav letno (prijavnina, hotel, potni stroški za razstave v tujini), ki jo deliš s številom mladičev, ki jih v enem letu psička skoti. Mislim, da lahko ima eno leglo na leto (ali na dve leti, ne vem).

Samo eno vprašanje laika. Te razstave so obvezne za rodovniške pse ? Ker če niso, ni to druga kot dvigovanje ega lastnika in višanje cen potomcev.

Slovenija je premajhen trg za nekoga, ki se ukvarja z rejo katere koli živali, poleg tega da večina ljudi podpira dvoriščno rejo (v stilu: ne rabim jaz papirjev, glavno da zgleda kot da je rodovniški), samo da je čim bolj poceni. Da ne govorim o tem, da ljudje kupujejo pasmo, ki je "moderna", ne glede na karakter pasme in njihov način življenja.

Če pa hočeš prodajat po Evropi, pa so take razstave skoraj obvezne. Tam je mentaliteta ljudi namreč bistveno drugačna, kupuje se samo pri preverjenih rejcih. In iz prve roke ti povem, da traja kar nekaj let, preden Evropa sprejme nekega rejca iz Slovenije, za njih smo še vedno Balkan in mislijo, da so naše živali okužene z vsem mogočim.

Poleg tega, če hočeš dobit vzrejno dovoljenje, mora biti žival ocenjena na najmanj eni mednarodni razstavi. Če ni papirjev, ni rodovnika in če ni rodovnika, žival ni primerna za vzrejo.

Kdorkoli kupi žival brez rodovnika, pomeni, da njeni starši nimajo vzrejnega dovoljenja. Če pa žival nima vzrejnega dovoljenja pomeni, da ima kakšno bistveno napako (lahko tudi dedno), zaradi česar je njena nadaljnja vzreja prepovedana. Posledično je možnost, da to prenese na svoje mladiče. Kinološka in felinološka društva nimajo svojih pravil zato, ker ne bi imela kaj boljšega za delat, ampak ker je to v dobrobit živali (da niso konstantno breje, da so zdrave in da se z njimi ravna kot z živimi bitji).

Kdor podpira dvoriščno rejo, pa zame ni ljubitelj živali.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Če hočeš kvalitetnega psa, boš pač plačal kvalitetno ceno. Saj veš, malo denarja, malo muzike. Lahko pa se tudi zanašaš na to, da boš imel srečo.

Ampak ko je z živaljo kaj narobe, nobenemu pravemu lastniku ne bo škoda denarja za veterinarja. Na koncu, ko pa stroške sešteješ, pa ti je žal nisi šel k rejcu v pravem pomenu besede.

Če pa ti je vseeno ali žival ima papirje ali ne, je pa vsekakor boljše, da greš v zavetišče ali pogledaš po oglasih. Mnogo ljudi oddaja prav tako simpatične pse ali mačke. S tem kupovanjem pri ljudeh, kot navajaš ti, pa podpiraš dvoriščno in nepreverjeno rejo, širjenje dednih bolezni in trpljenje (nekaterih) živali s tem, ko se jih plodi načrtno (mnogokrat prepogosto) in mimo pravil, ki so jih sprejeli strokovnjaki na tem področju.

mick

Pripravnik
3. avg 2007
101
0
16
52
www.aquariumwild-team.com
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:

Poleg tega, če hočeš dobit vzrejno dovoljenje, mora biti žival ocenjena na najmanj eni mednarodni razstavi. Če ni papirjev, ni rodovnika in če ni rodovnika, žival ni primerna za vzrejo.

Na najmanj eni razstavi mora ali je dobrodošlo da je ocenjen. To je ralika. Če pa že mora bit, pa so vse nadaljne razstave preseravanje lastnika. Kakor je omeno nekdo višje 4-5 rastav. Takega torej lahko samo vprašam, za koliko mu je zrasto in naj se pobere od kod je prišo ?

Citat:
Uporabnik Nikka pravi:

Kdor podpira dvoriščno rejo, pa zame ni ljubitelj živali.

Torej, sam imam doma labradorca (brez rodovnika), maltežana (brez rodovnika) in po novem še enega mešančka (hmmmm, verjetno brez rodovnika
smile-1.gif
). Sklepam, da mi boš rekla sovražnik živali ?

Aja, bi kdo znal ugotovit tako po sliki starše mešančka ?

mick

Pripravnik
3. avg 2007
101
0
16
52
www.aquariumwild-team.com
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Če hočeš kvalitetnega psa, boš pač plačal kvalitetno ceno. Saj veš, malo denarja, malo muzike. Lahko pa se tudi zanašaš na to, da boš imel srečo.

Danes grem do veterinarja, mislim da se je pošteno zlagal. Pri zadnjem pregledu in ceplenju labradorca ga je pošteno prehvalil. Kako si je to dovolil, ko je pes brez rodovnika. Pa maltežanka (letos napolnila 9 let), do zdaj še brez problema. Ne ne, to ne more bit, saj nima rodovnika. Glede na to, koliko sem plačal zanju (nista bila iz zavetišča), bi jima morala falit vsaj že kakšna ledvica, bit slepa na eno oko in vsaj šepat na kakšno taco.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mick pravi:
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:

Danes grem do veterinarja, mislim da se je pošteno zlagal. Pri zadnjem pregledu in ceplenju labradorca ga je pošteno prehvalil. Kako si je to dovolil, ko je pes brez rodovnika. Pa maltežanka (letos napolnila 9 let), do zdaj še brez problema. Ne ne, to ne more bit, saj nima rodovnika. Glede na to, koliko sem plačal zanju (nista bila iz zavetišča), bi jima morala falit vsaj že kakšna ledvica, bit slepa na eno oko in vsaj šepat na kakšno taco.

let me bold that for you

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
malo pretirava, seveda lahko dobiš ok cucka brez rodovnika. ampak bistvo je da je možnost da je bilo kaj narobe, če ima rodovnik, veliko manjša. Polek tega če kupuješ cucuke z rodovnikom, raznim šalabajzerjem, ki parijo familije med sabo, samo da se jih čim več naštanca, uničiš biznis.
Barabe težke kategorije kot je tisti debeli celjan, bi že zdavnaj ostali brez posla, če bi bilo manj isto mislečih kot je malkom. jaz ne kupim brezrodovniškega ravno iz tega razloga.

Smo pa tudi mi dobili rodovniškega cucka, ki je po 2 tednih šel pod inekcijo, ker je imel neko bolezen na kosteh. Teta se je globoko opravičevala in nam takoj vrnila denar

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Citat:
Uporabnik mick pravi:
Torej, sam imam doma labradorca (brez rodovnika), maltežana (brez rodovnika) in po novem še enega mešančka (hmmmm, verjetno brez rodovnika
smile-1.gif
). Sklepam, da mi boš rekla sovražnik živali ?

Aja, bi kdo znal ugotovit tako po sliki starše mešančka ?

Strokovnjaki bi temu rekli, da imaš doma mešanca podobnega labradorcu, mešanca, podobnega maltežanu, in pa še enga mešančka
smile-1.gif

In ne, zato nikakor nisi sovražnik živali, upam pa da jih nisi vzel pri kakšnem preprodajalcu živali in s tem podpiral njegov posel.

Prilepi sliko mešančka, da vidimo če je v njem slučajno zelo očitno vidna kakšna pasma...
wink-1.gif

To pa je moj kosmatinec, za katerega me na vsakem sprehodu najmanj dva človeka ustavita, in vprašata kakšne pasme je, ker bi oni tud imeli to pasmo...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
Kakor razumem , lastnik zarad svoje starosti ne more skrbet za psa in ga da v zavetišče.

Tut če maš dobermana in si star 70 let, boš zmogel z njm na sprehod, in pri takem umirjenem lastniku se tut pes umiri,
sicer pa to so ti lastniki o katerih govorim, pač kupi pesa, ko ne zmore pa stran z njim,... Da bi se pa to prej študiralo pa ne,...
Sicer pa gledam po parkih 80 letne omike, ki glihtak špancirajo srednje velike pse,...

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
V zavetišča ponavadi dajo pse ljudje, ki gredo v dom za ostarele, otroci pa ne morejo ali pa nočejo imeti njihovih živali. In če si star 70 let, na berglah, in se že sam komaj premikaš, kako boš potem vozil psa na sprehod?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ljubezen do psa je to, da ga imaš rad tud če ga z ulice vzameš, ne le če zanj plačaš 500+€... kok si ti za svojega plačal?

Kako je lahko ljubezen nekaj kjer je denar vmešan???

Bulldoga sem jaz kupil predvsem zato, ker nisem lastnik ki bi lahko s psom se ukvarjal 8 ur na dan, ker mi enostavno ni,
dnevno mu namenim 2 urci kar mu je zaradi pasme ki je nekoliko podvržena lenuharjenju popolnoma dovolj, oz. ponavadi
grema ven recimo 4x na dan, ker imamo vlki vrt zjutraj kar sam leti ven v sadovnjak kjer se olajša, pred kosilom gre z njim
mama ali jaz, popoldan sigurno jaz ko grem na pijačo, pozno zvečer pa še enkrat, pa mu že takrat ni več, torej če hočeš
pasmo kateri dol visi ali gre na sprehod ali ne (spet odvisno kako ga navadiš) pol rabiš bulldoga, torej pasmo ki ji popolnoma
odgovarja ležanje ob kavču cel dan, da ga ne mučiš, kar pa stane. In seveda se plača 500+ (o tej svinjariji govorim), buldog
s pravimi starši je jurčka in navzgor.

Ljubezen in denar vmešan,... Tut jaz bi recimo imel kakšnega royal bell dobermana, ampak takega psa tiščat v stanovanje
je mučenje živali, in če jih imaš rad jim tega ne narediš, ampak iščeš nekaj v svojem "časovnem razredu", in to pač stane,...
Solidn buldog bo tam 500€, s papirji še kakih 300 zraven. Sicer pa kaj je to za najboljšega prijatelja, če jih nebom dal za psa,
jih bom pa zgonil na dopustu, jaz raje poleti negrem na morje in si kupim psa recimo.

Z mešanci pa je spet tak, sej je lepo da vzaeš iz zavetišča psa, ampak neveš o psu nič, kdo so starši, kak karakter lahko pričakuješ,
ali je recimo imel stekllino, je popadljiv do otrok in drugih živali,...

Tut sam bi raje vzel 3 leta starega buldoga z zavetišča, kot pa da kupim novega, ampak dvomim da je kak azil v slo videl bulldoga,...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.897
-355
113
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:

pa kje si to pobrala???
Kolegica je imela psa za 800€ pa ji je po dveh letih umrl. Kolega je imel psa za 500€ pa je kr naenkrat umrl. Oba kupljena pri rejcih, hodili so na skupne piknike ne vem kaj še vse... Ne mi rečt da so tile načrtno narejeni psi bl zdravi k en domač kmečki dvoriščnik??? Tuki narava naredi po svoje, pr rodovnikih pa hoče človek neki vmes skakat, pa da ne govorim, kaj delajo v laboratorijih!
A ni trpljenje tud to, da ima pes 36kg preveč kože na sebi? da ima kobček dolg 2cm? da ima pes 30kg pa 5cm noge, pa naredi 2 koraka pa komaj diha? a to vse ni mučenje? pa so vsi lahko od rejcev in z rodovniki in podpisi strokovnjakov. Važno da je pes človeku všeč. Kako je funkcionalno skupaj zraščen pa sploh ni važno. pha. kaj jest sovražim tako mišljenje ej.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.897
-355
113
kaj a misliš, da te en mešanec ne bo imel enako rad? pa ga imaš zastonj, pa še na morje ga lahko pelješ, ker ti ostane 500€. Imaš na podarim.si polno mladičev, kjer lahko preveriš vso zgodovino. Lastnik ti pokaže samico, pol gresta pa mal po vasi okol, pa reče unle tamle je pa fotr. uredu. če sta oba psa velika, pol bo mladi verjetno nekaj vmes, ipd... ok. iz zavetišča je res riziko vzet psa, sam to je šele plemenito dejanje. Take ljudi jest spoštujem.

2. psi postajajo modni dodatki. to je prov žalostno. Čefurji morjo met pit bulla, razvajene hčerkice maltežane, dame-gospe une cucke k jih v torbico pospravi... Kakšna je to ljubezen? In pol se s psom zgodi isto kot s torbico, katera ni več v modi. Zavrže se jo nekam v zadnji kot omare.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Hahahaha, tole je pa že za celo gajbo ozimnice.
evil.gif

Tudi jaz se strinjam, da naj nam dajo zdrave rodovniške mladiče, standardnega videza in značaja (tudi to je pri nekaterih resnih pasmah obvezno) zastonj. Saj jaz tudi hodim v službo 5 dni v tednu zastonj, pa še potne stroške in hrano si pokrijem iz zraka.
hysterical-1.gif

zakaj pa pol dajo parit in psico "mučit" če ne zarad dnarja? Ker jim je fajn met mladiče? BUČE! Vidjo samo denar.
Še nisem videl rejca ki ni letel za denarjem. Še mešance so začeli ljudje prodajat, pa mi noben nebo govoril o stroških le teh.
Ti v službo hodiš da lahko živiš normalno, psice pa ti ni treba parit. Doma imamo bernsko planšarko, rodovnik, pa tut ponujajo
samce za naskok, ampak nas zaenkrat niti malo ne zanima, čemu psico mučit s kotenjem? Imamo dovolj denarja za lajf,
če pa že bomo pripustili, bomo pa tut rodovniše imeli in jih bomo podarili med sorodnike in prijatelje oz. bom preko bolhe iskal
primerne lastnike ki so to pasmo že imeli. in ne mi o stroških ker to ni dost dnarja. In ljudje kasirajo za maldiče po 500€, imajo
po 8 mladičev, 4000 jurje stroškov ne? Če psico peljem v zadar parit in sem tam en teden na dopustu, dam za skok jurja,
porihtam vse papirje in cepiva, nebom teh 4000 jurje zgonil, kaj jih bom dobil od prodaje mladičev.
Če bi blo za kritje stroškov bi pes stal max 200€, ker je 1600€ čist dost za kritje stroškov.

http://www.bolha.com/oglas382713232/pasemski-beli-visavski-terierji

2000 jurja za vzrejo dveh maldičev? (imeli so jih 6)

Kje boš zaj upravičla teh 6000jurjev tut nevem, zaj edino če jih je Dr. Dolittle prišel cepit in se z njimi pogovarjat o počutju,
psico pa so hranli z aljaškimi postrvmi in ovčjim mlekom, carski rez, pa z najeto limuzino k živinozdravniku, in kok te hrane je nea
višavska lahko pojedla, v tem času,...

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Vidim, da nekateri spet površno berejo poste, kot je že na alterju navada
smirk-1.gif
in na bedarije ne mislim odgovarjat.

A vam ni še noben povedal, da je edina 100% stvar na svetu samo to, da kdor se rodi, tudi umre?

Jaz, za razliko od nekaterih, govorim iz lastnih izkušenj.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
V zavetišča ponavadi dajo pse ljudje, ki gredo v dom za ostarele, otroci pa ne morejo ali pa nočejo imeti njihovih živali. In če si star 70 let, na berglah, in se že sam komaj premikaš, kako boš potem vozil psa na sprehod?

Kaj greš v dom za ostarele iz danes na jutri? Če zdaj začnem enemu maltežanu ali pekinezerju z papirji (ker drugega omike nimajo)
iskat dom, mu ga najdem v manj kot enem tednu, ker folk z dalnogledom čekira bolho če bo kaj zastonj pasemskega, nič ni
treba v azil dajat. Pes ki je bil navajen na stanovanje in ljubečo osebo se mu v boksu med tisti malježem zmeša v roku parih dni,
in ga psihično ubiješ.

Sicer pa 70 letna ženička še kar lepo šiba z berglami, imam babico 84 letno, pa si sama dva cekra nese s trgovine s prenašalcem
na vrvici, tako da ne mi o tem. Sicer pa kaj si maš pri 70ih psa za ukupovat, ampak to je že druga štorija. Sicer pa če je vrt kolko tolko velik, makar 100m2, bo to za kako minijaturno pasmo čist dovol.