Kužki iščejo nove lastnike

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.893
-358
113
ja to je pač posel. eni redijo plemenske bike, krave, jabolka, paradajze, drugi pse, tretji zajce... tuki nima "ljubezen" do psov dost veze...

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Psi z istega legla so enako veliki (centimeter gor dol) ne pa razlika kokeršpanjel, vlki nemški ovčar z različno dlako. To je isto kot
da belka rodi kitajca, črnca pa indijanca. Al je mešanca kitajca in belca, al belca in črnca, ne pa vse troje,...

Mislim eni pa že klubujete naravi tu...

Da neboš počasi rekla da so mladiče psov od psice podarili, tisti 2 mački pa obdržali,...

Ja res malcom, škoda ker več samička ni živa, bi ji šla rečt da to pa ni v redu mladičkov skotila, ker psi iz enega legla si morejo bit podobni, in po višini bit nekje isti
bonk.gif

Iz enega legla psi, mešanci, lahko pridejo totalno različni. Tud ko sem jaz mojega vzela iz legla, kjer sta bila dva črno bela psička, in dva črno rjava psičak, je bila razlika v dlaki neverjetna. Moj ma tako svilnato dolgo dlako, prav tako drugi črno beli pes; ona dva črnorjava pa sta imela čisto kratko dlako, podobno "terierski".

@msenjur: ne, tud jaz mislim da so razlike do 2000€ pri psih kr neki... ampak nimam kaj. Dokler se najde folk, ki kupuje tako drage pse, tako dolgo se bodo našli ljudje, ki jih bodo prodajali po teh cenah.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Luškana je. Kolk je pa kaj velika? Drugače pa najprej ko sem jo vidla, sem se spomnila na kakšnega ptičarja (zaradi barvnih odtenkov, in te pike sredi glave).
Brisačo pa jo le navadi da ji lahko vzameš... v bistvu vse njene stvari ti lahko vzameš kadar želiš, brez da se ona usaja zraven
smile-1.gif

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Sam meni ziher bol haloški zgleda.. Nastal pa je iz Haloškega ovčarja, Slovenjegoriškega ptičarja in mikrovalovne pečice.. Bol nova pasma..

chachka

Zelenc'
18. nov 2008
16
0
1
pod odejo
hej hej..kaki pohorci..toti te nategnejo s tistim svojim lesom tak da se kadi..prvo ti dajo par šnopčkov, pol ti pa tretjo kategorijo ladijskega poda prodajo za prvo klaso;)) izvor mrcine je nekje v sedlaškem vrhu, mama je bla bela haloška dobermaltežanka, ata oranžn yorkšir bulterier, pa v prvem mraku sta ga delala, pa je rjav ven prišo;))

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
No da se vrnem na štart, kužka sta že šla.
cheer.gif
Na prvi sliki sredinska dva, oziroma 2 in 4 na drugi od leve proti desni. Ostajajo še psičke. Pa mislim, da bodo novi lastniki z njima maksimalno zadovoljni, saj jih menda ne bodo imeli le za reprodukcijo in pa razstave, pač pa za lastno veselje in krajšanje časa.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mick pravi:
Evo slikic, slikano pred 15 minutkami. Leži pa na svoji brisači in bože nedaj, da bi ji jo kdo vzel. Stara je 9 tednov.

Ne pritožuj se, da si je prisvojila brisačo, naš si je prisvojil kavč, medtem ko je pazil na tamalega,
je problem ne samo kavča še tamalega včasih noče vrnit
grin1.gif

mick

Pripravnik
3. avg 2007
101
0
16
52
www.aquariumwild-team.com
Ma saj se ne pritožijem
smile-1.gif
. Drugače pa je kavč od labradorca. Gor se ponavadi razteguje kot neki krapavec. Je pa že sedaj psička enkrat večja od maltežanke, tako da bo zrastla v kar veliko psico.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz moram priznati, da nisem v taki sceni kot npr. M, ker mene take pasme ne zanimajo, tako da se pri nakupu psa nisem srečala s stroški 1k € in naprej.

Sama sem se odločila za edino slovensko avtohtono pasmo, ki je na robu izumrtja. Da se k temu še bolj pripomore, se kupuje "čistokrvne pse brez rodovnika".
Kolikor sem videla, se mamica moje kosmate kepe ni mučila, sicer pa priznani rejci ne štepajo mladičev. Cena za mladiča se giblje od 500 do 700€.

Zase vem, da če bo psica primerna za razstave, se bova le-teh udeležili. Pa ne z namenom nabijanja ega (dvomim, da se komu dvigne ego, ko sliši o "lepotnih" napakah svojega psa, ki je njemu itak najlepši), ampak z namenom prepoznavnosti pasme. Sicer mi je malo žalostno, da je treba slovencem dopovedovati, katera pasma je to, ampak taki slovenci smo. Vse je boljše od domačega. Mi je pa zelo všeč, da je pasma naravna (nikoli karkoli kupirano) in zdrava. Je pa ta pasma, tako kot ostale pastirske pasme (šarplaninec, kavkaški ovčar), izredno primerna za samostojno čuvanje. Kupnina psa pa v primerjavi s stroški nege psa, ni bila omembe vredna. Kje je potem šele kletka, pesjak, hiška, rekviziti, hrana in bog ne daj izredni stroški veterine.
Če bom po tej imela še kakšnega psa, bo to ponovno kraševec (če bo še obstajal) in vedno rodovniški iz dveh meni najljubših psarn, kjer vem, da se vzreja z ljubeznijo do kraševca.

Upam, da vam rata oddati še tisti dve psički.
cheer.gif

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Nisi ti nekaj časa nazaj spraševala po ceni rodovniških mladičev?
Me je prav šokiralo ko so mi povedali ceno za rodovniškega kraševca.. Glede na to da je redka pasma je nenormalno poceni..

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Ja. Takrat sem se končno opogumila in si nabavila svojega. Sem imela pa srečo, da sem "naletela" na dolgoletno vzrediteljico, ki ima legla zelo poredko, ampak takrat res kvalitetna. Seveda je tudi ona super oseba, ki ti vedno pomaga, če se pojavijo kakšna vprašanja.
Glede na to, da je pasma ogrožena, ni pametno dvigovati cene v nebo (sploh glede na to, da jih verjetno ene 90% ne ve kaj pomeni čistokrven pes). Je bolje, da je cena dostopna, pa tudi na razstave v Sloveniji hodiš brez prijavnine. Jaz sem bila s ceno zadovoljna (glede na kvaliteto legel celo presenečena), bi ji pa dala tudi kakšnih 100€ več brez problema. V glavnem, jaz sem za enkrat zelo zadovoljna s psom, čeprav je ta mala pravi hiperaktivni hudič.
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.893
-358
113
no o takih psih sm govoru. Temu psu je cel življenje sam en matr! Sam hrope skoz, ne more se normlano premikat... revež bogi.
confused-1.gif

ga ma en sodelavec, pa ga je na en piknik vzel. se mi je kr smilu! pa se je gibal sam okol mize - 3m2.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Meni se tudi ta pasma smili. Zadnje čase pa tudi opažam, da se jim pojavljajo neke ranice na tačkah med prsti, ki jih nikakor ne morejo odpraviti.