Hehe, nekako te je morala od bajte nagnat.Citat:
Moja bivša punca ma bokserje doma, zdaj kok mi bo telefon dvignila
A si fejst teku?
Hehe, nekako te je morala od bajte nagnat.Citat:
Moja bivša punca ma bokserje doma, zdaj kok mi bo telefon dvignila
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Garancija jaz razumem pod to, da dobim novega psa, če mi stari gegne. Me zanima kaj mi bo dal vzreditelj, ko mu
prvlečem nazaj 2k€ bulldoga,... Rekel bo "A, jebiga!" pa sn ostal brez pesa, in dnarja, kvečemu lahko rodovnik prodam za 200-300€,...
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
Ampak da je celo leglo "zanič", pol pa more bit nekaj narobe s pasjimi starši.
Citat:
Potomci rodovniških staršev, ki imata vzrejno dovoljenje vsi dobijo rodovnik. Pa če jim manjka ena taca, al pa so gluhi ali slepi ali karkoli. Ampak taki potomci pa potem ne dobijo vzrejnega dovoljenja, kar pomeni da njihovi mladiči več nimajo rodovnika.
Če pa imaš psa, ki ima rodovnik in ti je uspelo pridobit vzrejno dovoljenje, pa vendar veš da s tvojim psom ni vse tako, kot bi moralo biti in greš kljub temu parit in imet mladiče... No pol pa s tabo nekaj ni v redu...
In ja, veliko vzrediteljev da denar nazaj, ker pač garantirajo za dzravje svojih psov. Osebno poznam en primer, kjer so vzeli samičko, pri kateri so potem ugotovili da ima gensko napako (nekaj v povezavi z žilami), in je psička poginla pri 5ih mesecih. So vzreditelji ponudili drugega psa, ali pa denar nazaj. In to je edino pravilno.
Ko se pa govori ne kupit tam in tam. Veš, če bi vsi nehali kupovat tam in tam, pol tudi mladičev več ne bi proizvajali, saj ne bi imeli kupcev...
Citat:
In zakaj bi hčerka mogla dobit ravno mopsa, če pa lahko gre v zavetišče, in tam dobi isto majhnega psa, ki je kastriran, cepljen in pregledan. Za 25€.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Je tvoj pes (bo tvoj pes) mešanec? Ne, ker imaš drugačne želje. Tako jih ima ena 15 letnica še bolj.
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Meni je pa debilno dat 250€ za mešanca, ko jih je v zavetišču kolikor hočeš.
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Ko kupuješ pasmo, kupuješ tudi karakter.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Je tvoj pes (bo tvoj pes) mešanec? Ne, ker imaš drugačne želje. Tako jih ima ena 15 letnica še bolj.
Citat:
Pa noben vzreditelj ne joka o stroških, itak so si sami to izbrali. Ampak jim pa verjetno gre na živce, ko se folk nonstop pritožuje nad cenami pasemskih psov, noben pa se ne vpraša koliko denarja je potrebnega, da vzrediš dobre mladičke.
Citat:
Ker je ona najbolj poznala karakter mladičev in ji je izbrala psičko, najbolj primerno zanjo in za njene potrebe. Cena psičke - 1200€.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ne dosti. Malo več kot za povprečne brezpapirjev mladiče. Na leglo ni vče kot 400e stroškov. Torej pol mladiča.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V zavetišču rodovniški pes? Kaj si papirje zraven prnese?
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Dobljeni vsoti še prištej ceno recimo 4-5 razstav letno (prijavnina, hotel, potni stroški za razstave v tujini), ki jo deliš s številom mladičev, ki jih v enem letu psička skoti. Mislim, da lahko ima eno leglo na leto (ali na dve leti, ne vem).
Citat:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V zavetišču rodovniški pes? Kaj si papirje zraven prnese?
Ne malcom, ne prinese si jih sam, ampak jih bivši lastniki dajoV zavetišču so tud lastniški psi, ki so bili odvzeti, psi, za katere lastnik ne more več skrbet (recimo zaradi starosti), itd. Tako, da se tudi rodovniški najdejo ja.