Kupujem fotoaparat do XX eur, katerega priporočate ?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
http://www.kolektiva.si/trznic...lphy-cp810.html

smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
V tem primeru se obrni na kakšnega od njihovih distributerjev, ACS, Lorex, 3A, Big Bang, ker direktno razen informacij verjetno ne bo šlo.
So pa vsi kontakti tudi na netu.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Dajte mi pomagat pri nakupu Rabljenega aparata.
Odločam se med Sony SLT A55 in NEX-5 oz. NEX-C3.

Slike delajo verjetno vsi relativno dobre:
Želim da snema kvalitetne filme (baje se A55 pregreva?), da ima dobro avtononomijo baterije in relativno enostavno upravljanje .

nekako sem se zagledal v NEX, pa me zanimajo dejanske izkušnje uporabnikov, kaj vas moti, kaj je ok?
kako je z objektivi? obstajajo tudi ne-sony modeli?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Grem kar od zadaj:
- Objektivi, ki jih lahko uporabiš na Sony aparatih so lahko tudi ne-sony. Pri NEX-ih z ustreznimi adapterji pa praktično vseh znamk.

- Da, A55 se 'pregreva'. To pomeni, da pri vklopljenem proti stresnem sistemu deluje 9min, potem pa se nekaj minut hladi. Brez vklopljenega SS pa je ta časa okrog 30' Pri NEX-ih tega problema ni.

- Razlike med A55 in NEX-i pa so predvsem v velikosti in s tem povezanim načinom fotografiranja.
A55 sem prav zaradi velikosti bodija opremil z dodatnim podaljškom, takšni dodatki pa se dobijo tudi za NEX-e

Prav pa je, da ob tem razumeš, kako različni so ti aparati in se potem odločiš.

Če ti bo kaj v pomoč, A55 sem pred nekaj leti testiral (kasneje pa tudi kupil in uporabljal nekaj let) in moje vtise si lahko ogledaš TUKAJ (klik) test NEX-a 7, morda ti bo kaj v pomoč.

LP

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
hvala za odgovore.

Najraje bi res nabavil NEX-5N, vendar jih ni za dobit za pravo ceno. pri nas sploh ne..
smile-1.gif

NEX-5 je že malo "star" C3 pa prešvoh...

Kaj pa Samsung NX210/NX1000? na FOKI vidim neke akcije skupaj s tablico, sam verjetno veljajo le za NL

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Samo za info, nex-5n se tudi pregreva.
O tem je veliko napisanega in kar nekaj testov, ki dokazujejo da to ni tak problem.
In za ta 'problem' obstaja tudi kar nekaj rešitev.
Ko sem imel na testu NEX 7, sem poskusil kako je s tem in ugotovitev je bila, da brez večjih težav snema skoraj do dolžine zakonsko določene omejitve v EU (30 min)
Res pa je, da 5N nisem testiral, kar vem o njem, vem iz mnenj na netu.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.511
843
113
Največja težava nex serije 5 je odsotnost (kakršnegakoli) kukala, kar onemogoča, da bi prislonil aparat h glavi in ga tako utrdil.

Kar pa je seveda tema nove svete vojne, kukalo da ali ne...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Največja težava nex serije 5 je odsotnost (kakršnegakoli) kukala, kar onemogoča, da bi prislonil aparat h glavi in ga tako utrdil.

Kar pa je seveda tema nove svete vojne, kukalo da ali ne...

To ni res!

Lahko si ga dokupiš in to celo iste kvalitete, kot je na nex-7 in nex-6

6287974685_0aaac79f81.jpg

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Iščem kompakta oziroma fotoaparat ki lahko konkurira tudi dslr po kvaliteti posnetkov. Kaj je najboljša izbira, Canonova G serija ? G1x ali kaj je že ? Mogoče tudi kakšen popolnoma avtomatiziran konkurenčen kompakt z najsvetlejšim objektivom? Od kod naročiti?