Kupujem fotoaparat do XX eur, katerega priporočate ?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Prvi kompaktni fotoaparat, ki sem ga preskusil (in test objavil tudi objavil TUKAJ ) je Sony DSC RX100, za katerega lahko v popolnosti trdim, da 'naredi' posnetke primerljive vsem vstopnim in večini naprednih DSLR-jev.
Res je, da ni UZ, vendar to z lahkoto nadomesti z možnostjo izrezovanja, ali pa, če lastnik ni vešč programov z vgrajenim 'Clear image zoom-om'.
Cena je nekoliko višja, vendar je aparat vreden vsakega centa.
Predlagam razmislek!

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Sem ravno tega tudi sam našel in bom verjetno kar tega priporočal. Vidim tudi, da zmagu na lestvicah raznh primerjav.
smile-1.gif

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Mati kupuje fotoaparat "za v žep", da ga ima lahko vedno pri sebi. Zanima me vaše mnenje o Canon PowerShot SX220 HS ? Je zadeva vredna svojega denarja, ali bi za približno tak denar priporočali kaj drugega?
Hvala!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
tole ni ravno za v žep....saj je boljši rang fotiča...nujno torbica pa gasa...fotič je OK.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
no ja, saj zenske majo itak vedno torbice s sabo. Meni je samo rekla, ce se lahko malo pozanimam, ce je to vredu nakup. Tako da hvala za odgovor!
nahrung002.gif

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Če bi izbirali med Nikon Coolpix S9200 in Sony DSC-H90, katerega in zakaj bi vzeli...?

Trenutno se oba dobita v HN za 199.99 euro....

damo

Majstr
4. sep 2007
1.018
152
63
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Vzami Sony HX5!

Ga imamo par let, pa smo zelo razočarani. Zunanje slike so še kolikor toliko, notranje ali pa ko je manj svetlobe pa porazne. Še vedno raje primem za starega Canon A95.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Mora bit kadrovsko vprašanje.
rolleyes-1.gif

Imam HX5 tudi že precej časa, pa mi v notranjosti še ni naredil slabe fotke.
Pa ga veliko uporabljam pri lovljenju dveh falotov po hiši..

damo

Majstr
4. sep 2007
1.018
152
63
lahko prosim napišeš, kako imaš nastavljenega? Mi uporabljamo avtomatsko, pa je velikokrat za en k... slika. lahko ti pošljem kak sample na email.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Slikam skoraj izključno na P in imam vedno vključeno bliskavico .Tudi zunaj, ko je sonce.
Če pa imam čas, se pa poigram še s kakšnimi scenami ali pa korekturami (EV, WB in pa Metering Mode).

Car

POSTman
4. avg 2007
8.485
1.585
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Imam kartico in milijon pik(bencin, elektrika, plin). Ampak, ko malo bolj gledam cena sploh ni tako zelo majhna, ne vem kje so sicer najdli redno ceno 704,00€, to je zame zavajanje....

Sem se malo posvetoval vmes, mogoče bi vseeno vzelo kompaktni fotoaparat, v oči mi je padel Nikon coolpix P510! V Mercatortehniki je cena 360€, dobi se na 6 obrokov! Ja?

Ker mi ni nobeden dal nasvetov, kaj je narobe z mojim starim aparatom, sem letel v Mercator in vbodel tole zadevo!!!
cheer.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
...zadnji....

nekaj se nagibam k nakupu Sony A77...prosil bi (po možnosti iz prve roke) za vaše mnenje....

zanima me kvaliteta slik, kvaliteta izdelave, hitrost ostrenja in pripravljenosti, baterija, pa naj bi imel kvalitetno snemanje - kako je s tem?

hvala!

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Torej iz 'prve roke': trenutno je to najboljši iz serije APSC SLT Sony-jev.
Kvaliteta je primerljiva z vsemi aparati, ki imajo senzor te velikosti in boljša od manjših.
Hitrost ostrenja je v veliki meri odvisna tudi od objektiva in je lahko precej različna, zato o tem težko zapišem kaj več
Trajanje baterije je spet odvisno od delovanja, vendar zadošča za 500 do 600 posnetkov.
Video je vrhunski, čeprav ga sam ne uporabljam veliko, me kvaliteta pri ogledu na TV (ali računalu) vedno razveseli.

Da pa ne bom samo hvalil še dve kritiki: posnetki v slabi svetlobi, torej pri ISO vrednostih 6400 in več, so slabši od konkurence za eno stopnjo in druga je, da ima aparat relativno malo notranjega spomina (res pa je da proizvede velike datoteke), ki komaj zadošča za 12 rafalnih posnetkov v opciji RAW+Jpg, potem pa ga je treba čakat.

Nazadnje urejeno: