Kupujem fotoaparat do XX eur, katerega priporočate ?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ja, primerjava je res še bolj nemogoča, kljub vsemu pa: DSLR je kljub vsemu, pa naj gre tudi za vstopni model, kar je 3200, za aparat ki nudi mnogo večje možnosti kreativnosti, čeprav je pri NEX-ih tudi ta precejšnja. Končni izdelek (fotografija) pa bo v obeh primerih odvisen od tebe samega ("fotografijo naredi fotograf in ne fotoaparat")
Pri nakupu DSLR-ja pa se znajdeš na zelo "ozki potki". na eni strani se ti lahko fotografiranje upre za dolgo časa, na drugi pa ugotoviš, da je to drag šport. Drag, vendar eden najlepših hobijev, kar jih pozna svet (moje mnenje)
Zato moraš predvsem sam razmisliti v kaj se spuščaš in kaj bi ti lahko fotografija pomenila.

shaq32

Pripravnik
5. maj 2008
79
5
8
BigBang ima akcijo. NIKON D3200 z objektivom 18-105VR. Razrezana cena 20x27eur.
Izgleda zelo ugodna ponudba? Bo/je kdo nabavil?
Me mika svet DSLR-jev, trenutno sem na super zoom kompaktu Nikon P500, pa je želja že nekaj časa, da bi se lotil fotografije malo bolj v detalje...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Sam sem ga prejšnji mesec nabavil, D3200 + 18-105VR. Zaenkrat je super
wink-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ja, primerjava je res še bolj nemogoča, kljub vsemu pa: DSLR je kljub vsemu, pa naj gre tudi za vstopni model, kar je 3200, za aparat ki nudi mnogo večje možnosti kreativnosti, čeprav je pri NEX-ih tudi ta precejšnja. Končni izdelek (fotografija) pa bo v obeh primerih odvisen od tebe samega ("fotografijo naredi fotograf in ne fotoaparat")
Pri nakupu DSLR-ja pa se znajdeš na zelo "ozki potki". na eni strani se ti lahko fotografiranje upre za dolgo časa, na drugi pa ugotoviš, da je to drag šport. Drag, vendar eden najlepših hobijev, kar jih pozna svet (moje mnenje)
Zato moraš predvsem sam razmisliti v kaj se spuščaš in kaj bi ti lahko fotografija pomenila.

Lahko tole o kreativnosti malo bolj razlozis? Ker sem prej imel dslrja, zdaj imam nexa in se mi zdi da ima nex kvecjemu vec moznosti za kreativnost... Recimo oznacevanje objektov v fokusu z objektivi ki nimajo af...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Vidim, da je problem v eni sami besedi...
OK, pod 'kreativnost' sem imel v mislih bistveno večji izbor objektivov in opreme, posledično pa možnosti, ki jih NEX-i (žal) ne omogočajo v polni meri.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Vidim, da je problem v eni sami besedi...
OK, pod 'kreativnost' sem imel v mislih bistveno večji izbor objektivov in opreme, posledično pa možnosti, ki jih NEX-i (žal) ne omogočajo v polni meri.
OK nekako ste me prepričali za NEX-a
smile-1.gif
. Kaj in katerega mi proporočate? Tu je en kup oznak, za katere sploh ne vem v čem se razlikujejo

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Čeprav moj namen ni bilo prepričevanje (sem le sledil tvojim vprašanjem), kljub temu: NEX 5R.
To bi bila moja odločitev, če bi sedaj kupoval kaj iz serije NEX-ov.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Glede objektivov se ne morm strinjat, ker lahko z adapterjem gor obesis prakticno vse. Recimo metabones adapterji omogocajo tudi af in exif podatke. Sam ima trenutno na 5r obesen 300mm f2'8 canon fd objektiv ki sem ga dobil za drobiz...

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.372
301
83
Je to tok pokvarljiva roba, eno leto fuč? Lej ne spoznam se, vprašam, ga pa rabim ne rabim velik, za par fotk na morju in kaka vmes več ne, ampak ok, zgleda bo treba po novega, hvala.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
ja lahko je, in je takoj servis 50€ + ....raje daj lepo 100€ za novega + 3 letno garancijo 19,99€ pa imaš mir
smile-1.gif

FUJI T350 89,99 + 8GB 0,01€ = 90€

10x optični zoom, ostalo na FUJI strani, kupiš v COMSHOP-u
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Tako kritično pa spet ni. Kupil sem že kar nekaj rabljenih kompaktov in prav nikoli se mi ni zgodilo, da bi kakšen takoj odpovedal.
Seveda obstaja možnost skrite napake, ki se bo pokazala pri intenzivni uporabi, vendar je to itak pri vseh rabljenih zadevah. pa se vseeno kupujejo in prodajajo. Fotoaparati niso nobena posebna izjema.

Od naštetih ti predlagam Canon-a, še prej pa poskušaj ugotoviti zakaj se prodaja, kako verodostojen je prodajalec in kako ohranjen je aparat.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Sam bom verjetno prodal Canona S95, ker imam sedaj NEX-a in mi canon več ali manj stoji... Če te zanima, lahko ženo prašam, za kok ga proda
grin1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Čeprav moj namen ni bilo prepričevanje (sem le sledil tvojim vprašanjem), kljub temu: NEX 5R.
To bi bila moja odločitev, če bi sedaj kupoval kaj iz serije NEX-ov.

Še ceneje dobiš 5N, če slučajno ne rabiš wifi in takih zadev.

Sam bi če bi sedajle kupoval in če bi se seveda lahko stegnil gledal tudi proti NEX-6, predvsem zaradi EVF
smile-1.gif

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Iščem enega lahkega in majhnega (zaradi nošenja s sabo na pohodih, kolesarjenje), da ga imam nekje v sprednjem žepu ali v stranskem žepu nahrbtnika in ne v nahrbtniku -torej nekje na dosegu roke. Imam doma enega kompaktnega, ki je kar težak okrog 350-400g in debel, pa me moti teža in debelina. Ima pa res kar nekaj prednosti, 12 optično, manualne funkcije AV, TV, M, dober senzor, lepe ostre slike, lepe barve,...

Zaželjeno je, da dela zelo lepe slike tudi v slabši svetlobi, recimo vsaj ene 5x optični, široki kot,...
Kako je pri teh majhnih cenenih kompaktih glede fokusa, ali lahko izberem fokus v neko točko, ali so večina avto funkcije, kjer fotič avtomatsko sfokusira?
Kako je z zaklepanjem focusa, exposure, nastavljanjem fiksno ISO itd. za slike, ki bi jih uporabil za izdelavo panorame v SW na PC-ju? Ali funkcija panorama v kompaktih (panorama mode) naredi kvalitetno panoramo, ali je bolj tako tako?

Nazadnje urejeno:

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Samo v fizičnih trgovinah ali tudi v spletnih trgovinah....ker v spletni trgovini ni videti nobenega popusta?