Kupujem fotoaparat do XX eur, katerega priporočate ?

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
itaq.....149,99 - 14,99€ do 23.6

Cena je ugodna, ja, ne bo veliko bolelo, če ga bom razbil po skalah na pohodu ali pa med kolesarjenjem. A je mogoče v tem cenovnem razredu kaj bolj zanimivega, ali vzamem kar tega?
Sem pa gledal sample images preko neta, pa nekatere niso ne vem kakšne dobre slike kljub dobri svetlobi. Pač kompakt:(

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
lahko vzameš brez skrbi še......3 letna klasična garancija in 3 leta nenamerne poškodbe z lastnim deležem.

lahko pa SX240 199,99 - 10% = 179,99€....20x zoom itd. Pač CANON po želji
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
leclerc je imel ixus 225hs za 114€. Sicer akcije ni več, ampak pri njih lahko v 14dneh po akciji, če to omeniš, kupiš ta izdelek še edno po akcijaki ceni
wink-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.577
1.170
113
Celje
sem dolgo odlašal, zdej pa bi spet nekaj kupil... Za potovanja sem se načeloma že sprijaznil, da je iphone čisto OK, ker je priročen
smile-1.gif

Za "doma" pa bi rad imel nekaj boljšega, hitrejšega,... Velikost načeloma niti ni pomembna. Hudih objektivov ne bom kupoval, zooma ne potrebujem. Pač da lahko naredim solidno sliko "mačke" in občasno bi posnel kak filmček.

In nekako sem sedaj pristal pred izbiro NEX-5r ali nikon D5200.

Dajte tisti, ki ste imeli oba sistema napišite prosim zakaj je eno boljše od drugega v PRAKSI. Ker bolj kot berem forume in teste manj vem kaj mi bo odgovarjalo za 50 slik letno
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Tvoje vprašanje bom nekoliko postavil v tvoja znanja: želim imeti toplo pozimi in hladno poleti, kaj naj kupim - toplotno črpalko ali vrhunsko klimo. In potem bi šla razprava naprej.
Podoben problem si izpostavil v svojem vprašanju.
Pri obeh sistemih boš s pomočjo aparata lahko ustvaril všečno fotografijo, vendar bodo razlike predvsem v velikosti aparata, čez nekaj časa tudi cenovno in v teži za prenašanje.

Če ne nameravaš fotografije razumeti kakor hobi, potem je NEX boljša izbira. Če pa bi se ti čez nekaj časa fotografija pričela 'dogajati', boš z nakupom 5200 precej manj omejen. In seveda - denar bo hitreje odtekal.

Torej: tako, kakor sem se jaz odločil, da mi zadošča srednje-cenovna inverterska klima in da investicija v toplotno črpalko za moje potrebe ni ekonomična, tako se boš verjetno moral odločiti tudi ti.

Vem, da sem bolj malo odgovoril, zato morda še en poskus: če bi pred skoraj osmimi leti vedel, v kaj se spuščam z DSLR fotografijo in bi takrat imel znanje od danes, bi brez pomislekov kupil NEX-a (oziroma takratni ekvivalent sposobnega foto aparata).
Pa zanesljivo ne bi mnogo manj fotografiral ali užival ob tem.

igi

Guru
13. okt 2007
5.577
1.170
113
Celje
si mi v bistvu dobro odgovoril...
wink-1.gif

Pri sami nabavni ceni mi trenutno znesek ne igra vloge, ker je razlike par 10 eur. Specialnih objektivov zaenkrat ne bom kupoval, ker nimam plana se s tem ukvarjati "na polno". Bi se pa toliko naučil stvari, da bi občasno naredil kakšno spodobno in posebno fotko za katero bi si vzel čas.
Kaj me je razjezilo? potreboval sem eno fotko mačka in sem se ubadal z domačim. Če tako ni nikoli pri miru in tudi ixus je bil prepočasen. Ko sem stisnil, je bilo že nekaj drugega kot sem hotel. Pa imam še nekaj 10 papagajev in podobnega za poslikat.

Mogoče pa začnem potem še z erotično fotografijo za drugi del foruma
wink-1.gif

Zato bi imel NEKAJ za igračkati, pa četudi je to stran vržen denar
redface-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ne vem, če si že gledal Sony DSC RX100 (klik) .
V primeru, da ne nameravaš vlagati v opremo, želiš pa kvalitetne posnetke in sposoben aparat, jo morda to odgovor zate.
Poznam strokovnjaka na področju fotografije, ki zadnjih nekaj mesecev krepko 'zanemarja' svoj arzenal aparatov in objektivov in fotografira le še s tem.
Za premislek.

igi

Guru
13. okt 2007
5.577
1.170
113
Celje
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ne vem, če si že gledal Sony DSC RX100 (klik) .
V primeru, da ne nameravaš vlagati v opremo, želiš pa kvalitetne posnetke in sposoben aparat, jo morda to odgovor zate.
Poznam strokovnjaka na področju fotografije, ki zadnjih nekaj mesecev krepko 'zanemarja' svoj arzenal aparatov in objektivov in fotografira le še s tem.
Za premislek.

Sem gledal... in imam ixusa višje serije, in je fajn za na dopust ker je majhen. Ampak jst z notranjimi slikami nisem zadovoljen.

Cena tegale RX100 je pa tudi na enakem nivoju kot "veliki" stroji. In za "doma" mi velikost niti ni na prvem mestu.
Bom še malce bolj pogledal za njim in mogoče me res prepričaš
smile-1.gif

grinhorn

Zelenc'
10. jul 2013
1
0
1
@igi
Za slikanje mačk v stanovanju bo izmed teh najboljši Nikon 5200, ker "hitreje ostri". Ima tudi edini viewfinder če ti to kaj pomeni.