sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.819
9.049
113
SC so nateguni od starta. Ko mi hoče prodati model, kjer naj za 500€ kripto žetonckov vrednosti sicer nič kupim, da se lahko "včlanim", je odgovor hvala lepa in nasvidenje. Pa sem velik fan kripta, mi dobro dela in se mi smeji, ampak čisto vse pa tudi ne gre skozi...

Sem se pa pofockala, da povem, da sem letos prvič malo primerjala s prejšnjimi leti in ni svoh. April rekorden v 5ih letih. Ko je enega "skrbelo", da mi SE samo hitro degradira, ko je po rekordnem 2022 vedno manj naredila. Ne vem, kateri je ze bil, samo povem, da si lahko oddahne. Vse je :zmaga:

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.318
1.055
113
Zdravo,
Kot kaze mi je odletel optimizator (en par panelov je “crn”). Kako je s tem in garancijo? SE je postavljena od poletja 2021. Sem “poklikal” izvajalca.. sam iscem tud kaksen backup plan.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.819
9.049
113
Poves izvajalcu. Meni je sel en panel in enega je toca zbila in je orvo slo v garancijo, drugo na zavarovalnico. Brez kompliciranja.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.750
8.621
113
pri taščici
* trenutno so sistemi z baterijskimi hranilniki državno močno subvencionirani, tako da mogoče je zakonska/klavzulska varovalka da mora ponudnik omogočit prenos oz. odklepanje protokolov. Ne bom pa trdil da je tako, pozanima naj se tisti ki bo menjal ponudnika. Ker kot rečeno če baterija deluje v "AI cloudu" ponudnika je logično da neha delovat takoj ko prekineš pogodbo ...
Kak baterijski sistem dodati solaredgevemu na optimizatorje, da bo rezal špice porabe, da bo back up v primeru izpada omrežja in da ga bodo lahko upravljal lastnik oziroma različni dobavitelji in ne samo tisti ki ga bo prodal.