"kung fu" mobilniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:

A Gearbest pošilja v Slovenijo (iz EU skladišča)? Nikakor se ne da izbrati te opcije. Vem, da si zgoraj dal link za kitajsko skladišče, vendar me zanima za ostale izdelke, ki so v EU skladiščiu.
Ima kdo izkušnje s tem pošiljanjem iz EU skladišča?

Preverjeno pošilja. S tem se ne izogneš carini, samo pride hitreje.
frown-1.gif

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:

A Gearbest pošilja v Slovenijo (iz EU skladišča)? Nikakor se ne da izbrati te opcije. Vem, da si zgoraj dal link za kitajsko skladišče, vendar me zanima za ostale izdelke, ki so v EU skladiščiu.
Ima kdo izkušnje s tem pošiljanjem iz EU skladišča?

Preverjeno pošilja. S tem se ne izogneš carini, samo pride hitreje.
frown-1.gif

Bizi ne razumem tega kar si napisal. Torej, če oni pošljejo iz EU skladišča ti carine ne plačaš. In tudi tam da na seznamu EU skladišča ni Slovenije...seveda pa uporabiš cheapandmore dostavo za 10 eur iz Anglije ali pa iz Nemčije
smile-1.gif

stromarwannabe

Pripravnik
2. nov 2015
44
0
6
Ni enostavnega odgovora:

Tule je moja verzija:

-iz EU (tudi warehouse) pošljajo brez davka, carine in dodatnih stroškov posrednika
za legalniost je poskrbljeno (recimo da je)
- UK je (še) v EU, niso pa nekateri otoki.
-Cheap&more ipd prepošiljajo... Plačaš jim storitev preusmeritve (primerna za nekaj, kar kupiš v EU in ne pošiljajo v Slovenijo za neko razumno ceno).
Če je vse tako kot bi moralo biti, načeloma plačaš TUDI carino in davek in pa ostale storitve posrednikov.
- preveri, da ne prepošiljajo v brezcarinski coni
nazadnje sem se "opekel" pri izrazu "eu direct"

Nisem pa pravnik:
Za kratice EU UK, evropska unija, brezcarinska cona ipd, ne odgovarjam.

Uredite po svojih pripombah. Meni bi prišlo čisto prav.

Upam, da ne bo na koncu prišlo 321 alinej... Ker zato imamo zakone
evil.gif

Nazadnje urejeno:

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
V SLO itak gearbest iz EU warehouse ne pošilja.

A je kdo naročil preko EFOX-a (iz kitajskega skladišča) )in German Direct? A bo to 100% brez carine? Poštnina je 15 EUR. Lahko se pa izbere tudi DHL in zavarovanje, ampak je malo dražje.

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Res je da gearbest ne pošilja v slo ampak sej lahko preko cheapandmore se preposlje. Cena do 0,5kg je 10 eur, kar pa itak telefon ni težji....
Vprašanje ali res pošljejo iz EU skladišča da ni treba carine plačevat in ddv-ja????

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Če koga zanima kakšen "kung fu" telefon, mam par zadev na zalogi. Nekateri v rabi dan, dva, nekateri sploh nič.
Nekaj jih je na http://www.chinatechtest.com/trznica/, niso pa to vsi.
Še kakšen LeTV Le 1S (X500), Elephone P8000, Leagoo Elite 1, Milai M6, Holds K3, ,... se najdejo. Pa mogoče sem zdaj iz glave tudi kakšnega pozabil.

Pošiljanje direktno iz SLO-skladišča
smile-1.gif

Kar se kamer tiče, so se kitajci precej popravili, vseeno pa dober senzor ne pomeni nujno tudi dobrih fotografij. Po kakovosti fotografij med poceni (danes poceni, včasih je bila precej dražja) telefoni verjetno zmaga ZTEjeva Nubia Z5S, nima pa ravno hitrega fokusa. Tam okrog 200 EUR pa je odličen Meizu MX4 Pro. Elephone M2, Elephone P7000, Umi Iron Pro, LeTV Le 1S, Xiaomi Redmi 3, tudi poceni Kingzone N5,... imajo povsem spodobne fotografije, za večino več kot dovolj dobre.
Holds K3, Ubro M1 ali Elephone P6000 pa so nekoliko slabše - barve večinoma v redu, manjka pa ostrine (mama, tašča, oče,... bodo ravno tako rekli, da so super).

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik ChinaTechTest pravi:
Če koga zanima kakšen "kung fu" telefon, mam par zadev na zalogi.

Kako leto sem ven iz teh "kitajskih" zadev. Ali kaj veš, kako je s podporo za MirrorLink pri teh novejših? Podpira že kakšen?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Zanima me predvsem, če telefoni (no, Android) to že podpirajo. V tem primeru imajo pod Settings / Wireless & Networks / ...More opcijo MirrorLink. Če se ti bo dalo ob priliki pri kakšnemu pogledat.

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Bom pogledal. Drugače vem, da imajo nekateri androidni telefoni mirrorlink že podprt po defaultu.
Ampak kolikor vem, mirrorlink uporablja obstoječe tehnologije in na Google Playu verjetno obstaja kakšen program, ki doda povezavo kateremukoli? telefonu

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
V štartu ga mora podpirati/omogočati OS (Android). Na Samsungu ga z Lollipop-om S5 podpira, S4 pa ne. Nisem še čisto naštudiral, kaj je osnova za vse skupaj - zgolj software ali je v ozadju tudi kaka hardverska omejitev.
Alternativa je sicer Googlov AndroidAuto, ki pa ne omogoča screen mirroringa (MirrorLink ga).

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
145
3
18
Kateri je trenutno best buy mobilnik od kitajcev?

Malo gledam elephone M2 in ulephone power...

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Xiaomi Mi5
smile-1.gif

Drugače pa odvisno, koliko si pripravljen odšteti za svoj "best buy" in kaj rabiš.
Elephone M2 je super telefon, za svojo ceno eden boljših. Ne vem pa če je best buy. Za nekaj čez 200 EUR dobiš recimo Xiaomi Redmi Note 3 ali LeTV Le 1S, ki sta boljša (predvsem hitrejša), ne vem pa, če si pripravljen odšteti zanju kakšnih 70 EUR več, kot za Elephone M2.
Ulefone powen pa nisem imel v rokah in težko sodim. Na papirju že zgleda super, v praksi pa ne vem