S temi presale prodajami znajo biti težave.
Na papirju vedno vse zgleda super! V praksi pa ni vedno tako (recimo Umi Zero - lep in za tiste čase odličen po karakteristikah se je v praksi pregreval; Elephone P7000 - zanič software, ki je ob vklopljenem fingerprintu požrl sicer zmogljivo baterijo v enem dnevu tudi ob neuporabi telefona in so rabili par mescev, da so zadevo odpravili, pe še precej debelejši je bil, kot je izgledal na fotografijah...). Jaz nekako raje počakam na prve odzive ljudi, ki so telefon dejansko imeli v rokah, ne samo na odzive na karakteristike telefona.
Poleg tega so kitajci žal znani po tem, da zavlačujejo z roki in se mi je (pa tudi kolegom) pri skoraj vsakem nakupu v predprodaji zgodilo, da sem čakal vsaj mesec dlje, kot je bilo sprva predvideno. Sicer so zato verjetno krive trgovine, ki prodajo več, kot lahko izdelovalci izdelajo v doglednem roku in potem če nisi ravno prvi na čakalni list, se boš načakal, da roba ponovno pride v trgovino. V enem primeru sem celo storniral nakup, ker se je zadeva vlekla skoraj dva mesca čez rok.