"kung fu" mobilniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Kateri MiiUi imaš nameščen in če se ti posodablja.Kupil sem ga na mimo vrste.com in je imel nameščeno različico ki je bila pol-pol in še tabrez posodabljanja. Tako sem ga odposlal na servis kjer mi bojo namestili takega ki se posodablja in slovenski jezik no vsaj upam da bo tako, aplikacija vreme se je po dveh dneh izbrisala in tako je ostala samo slika brez podatkov, nekajkrat mi je prkinil med pogovorom tako da sem slišal osebo na drugi strani mene pa ni slišala, pa tudi neke nameščene aplikacije ki sem jih prenesel iz trgovine nisem mogel prenesti na SD kartico čeravno sem imel nameščen sd___ in so bile premostljive, tako da razmišlam da bi ga po vrnitvi iz servisa vrnil nazaj v trg. vsaj tako so mi tudi omenili da lahko z druge strani pa bi ga res rad zadržal za uporabo.

MIUI imam nameščen: MIUI 8 Global 6.11.24

Na njem sicer nimam slovenščine - sedajle preveril, ker uporabljam eng jezik (kot pri vseh prejšnjih).
Težav z aplikacijo vreme nimam, prav tako z katerkoli drugo aplikacijo ki sem jo namestil / sprobal. Jih pa ne dajem na sd (je sploh nimam), saj mi zaenkrat 32G več kot zadostuje (imam še cca 15G prostora).
Prav tako nimam težav z prekinjanjem med klici ali podobno. Zaenkrat zelo zadovoljen z nakupom.

Ovitek sem naročil tale - ebay

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Tudi če ne bodo namestili, lahko ROM sam namestiš. Je baje precej podrobno in enostavno opisano Tukaj - Guide .

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Jaz imam z 16 GB in 2GB, bom jo dobil jutri ali pa v ponedeljek iz servisa kjer so dali na njo nek drugi rom stabilnega z slovenskim prevodom, me prav zanima kaj bo zopet to,po vsej verjetnosti pa bo romal nzaj v trgovino.Me pa res zanima kako bo s temi telefoni na daljši rok ker ne bo uradnih posodobitev, kaj potem lahko sploh pričakujem od njega če ga obdržim?

22. jul 2007
13.396
1.652
113
124
Nič, očenaš zmoli da bo dolgo deloval brez težav
smile-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Jaz imam z 16 GB in 2GB, bom jo dobil jutri ali pa v ponedeljek iz servisa kjer so dali na njo nek drugi rom stabilnega z slovenskim prevodom, me prav zanima kaj bo zopet to,po vsej verjetnosti pa bo romal nzaj v trgovino.Me pa res zanima kako bo s temi telefoni na daljši rok ker ne bo uradnih posodobitev, kaj potem lahko sploh pričakujem od njega če ga obdržim?

Odvisno, kaj ti bodo zmontirali. Kot je opisano tukaj, se slovenski jezik vključuje tudi v uradno Global verzijo, ki je deležna OTA posodobitev. Sicer je slovenski jezik že nekaj časa na voljo v neuradni EU verziji, katero moraš posodabljati sam.
Kaj lahko pričakuješ od njega? Vse. Katere posodobitve, ki bi ti še bolj optimizirale uporabo, še potrebuješ? Kar se tiče klasične uporabe telefona (velika večina uporabnikov), je popolnoma vseeno, ali imaš android 4.4 ali 7. Če ti bo po posodobitvi vse OK, samo uporabljaj in ne posodabljaj več.
wink-1.gif

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Me zanima kako to vi kupujete.. na podlagi česa določite da je nek kitajc vreden nakupa? A ko piše okta core pa 4000 mAh baterija, 4GB rama pa velik placa je to to? Preberete tudi kak test? A firma pa SW ni važen, kamera ni pomembna, updati?

Konkretno ta UMIDIGI C2 ima požrešen zastarel MTK proc, še na 28nm (zdej so že na 10nm), ki dobi tam 40k antutu pik, manj kot snapdragon 801 iz začetka leta 2014. Baterija, čeprav ima kao veliko kapaciteto (verjetno sfejkano, kot je to navada pri no-name kitajcih), zdrži bolj malo.. .Testi razkrijejo resnico, še 4 ure youtuba na polovični osvetlitvi ne (konkurenca z recimo snapdragon 625 in 4xxx mAh baterijo zdrži 2-3x dlje!) :
"After an hour of Youtube with half the screen brightness, the smartphone has already lost 26% battery. The manufacturer advertises with a full 16 hours of video playback, which is about 4 times as much as the phone really does.
Celoten test: ime spletne strani

Sistem je neoptimiziran, laucherja ne dovoli spremeniti, poln je trojancev, junk appov, pop up reklam. Glede updatov je zadeva precej jasna, samo pogleda se stare modele Umi, za katere updatov praktično ni. Recimo Xiaomi bo izdal update na najnovejši miui 9 za več kot 5 let star Mi2... Za druge ne vem, ampak jaz ne kupujem več no-name kitajcev...

Citat:
A tole trga gate?
Prajs performans se mi zdi u iber.
Sem kaj spregledal?
Če res rabiš samo dobro baterijo potem ok, sicer pa ima tole res bogi procesor (antutu pod 30k), firma je no name, updatov verjetno ne bo, plastično ohišje, slab zvočnik (nizka glasnost, brez basov), zaslon je bogi (hd resolucija na 5" je ok, ampak kontrast in svetlost sta podpovprečna), GPS je neuporaben! , gyro sensorja ni, ni niti podpore za 5ghz wifi, nima quick charge podpore, tako da se telefon polni skoraj 5ur.

Nazadnje urejeno:

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Kako se odločam?
- pogledam PP - na tej strani https://www.kimovil.com/en/compare-smartphones/f_min_d+screenSize.5,f_max_d+screenSize.5.4,of_display-corning-gorilla-glass-4+display-corning-gorilla-glass-5,f_min_dr+value.4096,f_min_d+batteryMah.4000
- ker malo obvladam stvar mi ni bilo do sedaj problem še nobenega kitajca spucat in optimizirat.
- za 13 letnika bo dobra baterija - če pa ne bo jo bom pa zamenal za 13€ in resničnimi 4000.
- žena ima xiomija redmi 4 na Andro5 (sem M zbrisal) pa ne opazi kakšne razlike med mojim X mi note 2.
Tako da mislim, da je c2 zadovoljiv za 90% uporabnikov sploh za to ceno.