"kung fu" mobilniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
Hvala za izčrpne informacije. Bom vsekakor pogledal.
cool-1.gif

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Tudi jaz sem po novem zadovoljna uporabnica kitajskega telefona, in sicer si par tednov lastim Ulefone Paris, kupljen iz EU warehousa, tule: http://eu.banggood.com/Wholesa...Uk-1012778.html

Zanj sem plačala 117 EUR skupaj s poštnino vred, sedaj vidim da je dražji (predvsem na račun poštnine). Dobila sem ga v 14ih dneh.

Osnovni podatki:
Velikost zaslona: 5"
RAM: 2GB
ROM: 16 GB
Octa-core 1.3GHz
Android 5.1, sloveščina deluje bp, edino v hard resetu se pojavijo kitajski znaki, dodatnega bloatwera skorajda ni, Ulefone pa zaenkrat vsak mesec za ta telefon izda nov update. Napovedali so tudi, da bo v prihodnosti možna nadgradnja na android 6.0

Zraven sem dobila nek fensi ovitek (preklopni, kar meni sploh ne ustreza, ampak hej, zgleda super lepo), na ekranu je že tovarniško nalepljen dodaten glass za zaščito, v škatli dajo pa zraven tudi še par dodatnih zaščit za ekran. V paketu je tudi charger (na tem linku ni originalni, ne vem zakaj, jaz sem si iz Kitajske dodatno naročila original Ulefone charger) ter slušalke (ampak so slabe slušalne kvalitete, zato sem jih zamenjala s starimi od Samsunga).

Najprej par stvari, ki niso perfect, vsaj po mojih opažanjih:
- manjka tap to wake, ampak se sušlja, da bo to omogočeno v prihodnjih updatih (v prvih verzijah so to omogočali, kasneje pa ne več)
- baterijo napolnit iz 0 na 100% zna trajati 3-5 ur
- slike ob umetni svetlobi so grozne
- mikrofon je slabši kot npr na mojem starem Samsungu, sogovorniki so mi rekli, da me slišijo z malenkost več šuma kot npr. pri Samsungu
- silikonskega ovitka ali bumperja ni možno najti nikjer spljoh, upam da se pojavi kakšen v bližnji prihodnosti

Zdaj pa vse ostalo:
- imam ga na Simobilovem omrežju, nimam nobenih problemov (LTE ne uporabljam, tako da o tem ne morem nič rečt),
- GPS dela odlično,
- wifi dela super, brez težav z iskanjem in povezljivostjo,
- baterija zdrži dolgo časa (2 dni skoraj polne uporabe z navigacijo, wifijem, telefoniranjem, itd), torej odtehta dolg čas polnjenja,
- slike so zadovoljive, razen že omenjene grozote ob umetni svetlobi,
- na splošno je telefon hitro odziven, navigacija dela brez zatikanja, igre tudi,
- build quility je ... odličen, nič drugače kot če bi imela v rokah iphone ali top range samsunga, telefon je odlično sestavljen, povrhu vsega pa zelo lepo izgleda in lepo sede v roko. Enkrat mi ga je uspelo vreči ob tla, razen dveh mini praskic na robu ni videti nobenih posledic.

V glavnem, za ta denar sem jaz zeloooo zadovoljna z nakupom. V približno mesecu uporabe ni bilo z njim niti ene težave.

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
Hvala tudi tebi za izčrpne in koristne informacije. Sem si že tudi sam ogledoval ta telefon.
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Tudi sam imam kitajca, zelo zadovoljen, me pa moti, da mi avtomatsko preklopi na drugo linijo.Se da to kje nastavit na ročno? V nastavitvah sem vse že pregledal, pa ne najdem. Je zato , ker je kitajc? Je pa Android 5.1

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik MojcaPokraculja pravi:
Tudi jaz sem po novem zadovoljna uporabnica kitajskega telefona, in sicer si par tednov lastim Ulefone Paris, kupljen iz EU warehousa, tule: http://eu.banggood.com/Wholesa...Uk-1012778.html

Zanj sem plačala 117 EUR skupaj s poštnino vred, sedaj vidim da je dražji (predvsem na račun poštnine). Dobila sem ga v 14ih dneh.

Osnovni podatki:
Velikost zaslona: 5"
RAM: 2GB
ROM: 16 GB
Octa-core 1.3GHz
Android 5.1, sloveščina deluje bp, edino v hard resetu se pojavijo kitajski znaki, dodatnega bloatwera skorajda ni, Ulefone pa zaenkrat vsak mesec za ta telefon izda nov update. Napovedali so tudi, da bo v prihodnosti možna nadgradnja na android 6.0

Zraven sem dobila nek fensi ovitek (preklopni, kar meni sploh ne ustreza, ampak hej, zgleda super lepo), na ekranu je že tovarniško nalepljen dodaten glass za zaščito, v škatli dajo pa zraven tudi še par dodatnih zaščit za ekran. V paketu je tudi charger (na tem linku ni originalni, ne vem zakaj, jaz sem si iz Kitajske dodatno naročila original Ulefone charger) ter slušalke (ampak so slabe slušalne kvalitete, zato sem jih zamenjala s starimi od Samsunga).

Najprej par stvari, ki niso perfect, vsaj po mojih opažanjih:
- manjka tap to wake, ampak se sušlja, da bo to omogočeno v prihodnjih updatih (v prvih verzijah so to omogočali, kasneje pa ne več)
- baterijo napolnit iz 0 na 100% zna trajati 3-5 ur
- slike ob umetni svetlobi so grozne
- mikrofon je slabši kot npr na mojem starem Samsungu, sogovorniki so mi rekli, da me slišijo z malenkost več šuma kot npr. pri Samsungu
- silikonskega ovitka ali bumperja ni možno najti nikjer spljoh, upam da se pojavi kakšen v bližnji prihodnosti

Zdaj pa vse ostalo:
- imam ga na Simobilovem omrežju, nimam nobenih problemov (LTE ne uporabljam, tako da o tem ne morem nič rečt),
- GPS dela odlično,
- wifi dela super, brez težav z iskanjem in povezljivostjo,
- baterija zdrži dolgo časa (2 dni skoraj polne uporabe z navigacijo, wifijem, telefoniranjem, itd), torej odtehta dolg čas polnjenja,
- slike so zadovoljive, razen že omenjene grozote ob umetni svetlobi,
- na splošno je telefon hitro odziven, navigacija dela brez zatikanja, igre tudi,
- build quility je ... odličen, nič drugače kot če bi imela v rokah iphone ali top range samsunga, telefon je odlično sestavljen, povrhu vsega pa zelo lepo izgleda in lepo sede v roko. Enkrat mi ga je uspelo vreči ob tla, razen dveh mini praskic na robu ni videti nobenih posledic.

V glavnem, za ta denar sem jaz zeloooo zadovoljna z nakupom. V približno mesecu uporabe ni bilo z njim niti ene težave.

Nisem prej opazil, tudi sam imam enak telefon, zadovoljen, kupil preko Banggood.com, EU skladišče. Imam njihov original ovitek, kjer prikazuje analogno uro, pa še kej bi se našlo. Ravno danes sem ga posodobil.Super zadovoljen, razen avtomatskega preklopa na drugo linijo, kar mi ni všeč.

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Super zadovoljen, razen avtomatskega preklopa na drugo linijo, kar mi ni všeč.

Parkrat sem opazila, da je telefon avtomatsko na 4G, ampak ko se pogovarjam (torej ko je linija aktivna) sam preklopi na 3G, takoj ko se linija prekine, se pa sam spet postavi na 4G. Nisem pa temu do sedaj posvečala nobene pozornosti. Niti tega ne stori vedno. Misliš to, ali kaj drugega z "preklopom na drugo linijo"?

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.347
2.716
113
4g je le za prenos podatkov, klici ne gredo preko 4g, zato ti preklopi na 3g.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik MojcaPokraculja pravi:
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Super zadovoljen, razen avtomatskega preklopa na drugo linijo, kar mi ni všeč.

Parkrat sem opazila, da je telefon avtomatsko na 4G, ampak ko se pogovarjam (torej ko je linija aktivna) sam preklopi na 3G, takoj ko se linija prekine, se pa sam spet postavi na 4G. Nisem pa temu do sedaj posvečala nobene pozornosti. Niti tega ne stori vedno. Misliš to, ali kaj drugega z "preklopom na drugo linijo"?

Ne, mislil sem na to, da me med pogovorom kliče druga oseba in mi telefon sam preklopi na to osebo, prvo pa pusti na čakanju, kar se pa ponavadi največkrat prekine in to mi ni všeč. Včasih niti ne zaznam, da je na drugem koncu že druga oseba, zato me to malo moti.

Nazadnje urejeno:

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Ne, mislil sem na to, da me med pogovorom kliče druga oseba in mi telefon sam preklopi na to osebo, prvo pa pusti na čakanju, kar se pa ponavadi največkrat prekine in to mi ni všeč. Včasih niti ne zaznam, da je na drugem koncu že druga oseba, zato me to malo moti.

aaa, ok, to si mislil, mi ni bilo čisto jasno
smile-1.gif

Sicer se ne spoznam toliko na operaterje in omrežja, ampak a je možno, da operater tega ne omogoča?

Drugače pa zna tudi Ulefone sam ponuditi asistenco:

blog ulefone

fb ulefone

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, še čakam na odgovor njihove servisne strani.Drugače je pa špica telefon.

kodar

Zelenc'
26. feb 2016
1
0
1
Ali je kdo opazil težave pri Ulefone Paris s preklopom na drugo omreže (ob izgubi signala) kljub nastavljeni ročni izbiri operaterja?
2390999-Paris-Roaming.jpg

Priponke

• 2390999-Paris-Roaming.jpg
    2390999-Paris-Roaming.jpg
    46,2 KB · Ogledi: 178

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Ni slab, ampak na koncu je to 180€ in to presale (kar je vedno tvegano). Ni neka "firma" tale THL, sw support in updati je vprašanje, resolucija je samo HD, teža preko 200g, debelina skoraj 1cm, kamera bo verjetno povprečna (F2.2), procesor zna biti rahlo počasen pri samo 1.3 ghz in samo nekaj čez 30k antutu (recimo helio x10 ima 50k+, sgs 7 130+k ) Dobra stvar je super baterija in lte podpora.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Skoraj 3 mesece imam Ulefone Betouch2.

Ko sem ga dobil, sem hitro naložil nov rom, ki sem ga našel na netu. (notri je bilo nekaj popravkov, glede porabe baterije)

Baterija zdrži nekje dan in pol, ob zmerni uporabi. Če pa brskaš po internetu, gledaš video in igraš še kakšno igro, pa se zna spraznit tudi v 15 urah.

S samim delovanjem telefona sem zelo zadovoljen. Dela tekoče, hitro, ekran soliden, izdelava dobra. Fotografije kar dobre. (razen v temi)
Original nalepljena zaščitna folija na steklu, zraven je še original silikonski cover in še ena "ta debela" zaščitna šipa za ekran.
Polnilec je 1,5A, napolni kar hitro... bi reku da cca v uri in kaj je poln.
Preko ebaya sem si naročil še eno rezervno baterijo, original. (7€)
Telefon pa je preko cool, cool trgovine prišel 200€. (DHL dostava iz nemčije)

Dve sim kartici delata super.
Wi-fi ok, GPS tudi dobro ...

Jaz sem s telefonom zadovoljen.

Prejšnji Elephone, dela tudi že več kot leto.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
ksz....

Gledam nekaj do 200€ z ddv in dajatvami do SLO

V oke so mi padli naslednji modeli:
Zopo Speed 7plus

UMI Touch 4g

Dooge f5 4g

Uporabljam Telekomovo sim kartico in vidim da prvima dvema manjka frekvenca za LTE 900MHz, pa ne vem ali je to pomembno ali ne
crazy1.gif

Kakšni nasveti, mnenja ipd. okoli tega. Kako je z delovanjem, fotoaparatom, GPS, baterijo, ...... .

P.S.
Za nekaj zgoraj podobnemu, menjam Lumio 640xl LTE (stara cca. 1 mesec z slo garancijo
grin1.gif
).