KSZ
Malo izkušenj s telefonom MEIZU 2 Mini, kupljenim v začetku decembra 2015
Link iz iste trgovine
http://goo.gl/jiaLd3
Takratna cena: 119,99 USD + 17,90 USD poštnine za DHL, skupaj dobrih 126 EUR
Dobava 11 dni od naročila.
Osnovni podatki
Velikost zaslona: 5"
RAM: 2GB
ROM: 16 GB
Android 5.1
Telefon ima slovenski jezik, kaka stvar tu in tam pa ni prevedena in je v angleščini.
Naletiš pa tudi na kake kitajske pismenke, samo so res izjemoma.
Občasno dobi SMS s kitajskimi znaki. Ker ne znamo prebrati, se ne sekiramo.
--------------------------
Vsebina paketa
-telefon, polnilec, usb kabel
-EU adapter
-silikonski ovitek
-dve zaščitni foliji
Telefon ima vodilo, v katero lahko vstaviš hkrati 2 SIM kartici, ali pa eno sim kartico in dodatno SD kartico.
Za izvlečenje tega vodila je priložena "igla" z držalom.
--------------------
Delovanje:
Telefon je hitro odziven.
Brskanje po internetu je hitro, alter.si se odpira hitreje kot na HTC 816,
s katerim sem primerjal delovanje.Praktično večino časa se uporablja net preko WIFI,
Nekaj težav sem imel s prikazovanjem kontaktov iz google računa. V prvo nekako ni prikazalo vseh kontaktov.
Potem pa sem nekaj "čaral" in kontakov za klicanje ni bilo več. Potrebno se bilo narediti reset telefona.
Od takrat je to ok.
-------------------
Še malo tehničnih podatkov-screenshotov
----------------
Po dveh mesecih in pol uporabe je lepša polovica z njim zadovoljna. Baterija zdrži približno 2 dni, odvisno od uporabe. Včasih je tudi po enem dnevu prazna, samo je tudi uporaba tisti dan nad povprečna.
- Kako deluje LTE, pa ne morem povedati, saj ga ne uporabljamo.
- Fotoaparat ni nek presežek, naredi pač fotko. O kvaliteti težko sodim, zunaj je ok, da bi mularijo pa stanovanju z njim fotkal, pa mi na misel ne pride.
- Navigacije še nisem uspel sprobat.
---------------
Sistem mi je takoj ponudil nadgradnjo, ki pa je še nisem naredil, saj telefon deluje ok.
Držim se načela don't fix if ain't broken.
Ni prevelik in je pasal v prejšnji etui od 4,5', tako da smo še tu malo prišparali.
Če zaključim, ni mi žal, da sem ga vzel in tudi najdražja se ne pritožuje, kar je pa največ vredno.
Res pa je, da nismo neki hard userji, pač telefon za klicat, SMS, facebook in brskanje po internetu.
V glavnem, kupil bi ga ponovno.