"kung fu" mobilniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.373
247
63
Snecer si našel plavega? Če še ne je tu. Je pa res, da rabijo cca 14 delovnih dni za dostavo.
uf-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik BornSkeptic pravi:
Elephone Vowney je pa pravzaprav nemogoče dobit. Pre-sale do konc januarja.. je kdo našel kako stran, ki jih dejansko imajo na "lagerju" za poslat?

Danes so jih poslali iz HG preko DHL, tak da do konc meseca bo vowney tukaj
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Snecer, kaj te je toliko prepričalo pri tem Elephone Vowney, da si za kitajca dal 300€ in še to presale, ko je vedno tvegano nabavljat, ker prestavljajo roke, hitijo in pacajo sw skupaj,.. Pa tudi Elephone ni neka zelo priznana firma za hi-end telefone in jih štancajo kot za šalo.. Za bistveno manj denarja se dobi recimo tale mrcina: http://en.jd.com/product/938482.html

Oba sta prišla

malo sem vklopil oba, da vidim, glede na to, da je 5,5" ni težek, dela brezhibno hitro, fotkič na brzino videl ok fotke
skupen vtis, to je to za to ceno

pravi test pa bo opravil končen uporabnik
evil.gif
tam bo aparat 24ur na dan polno obremenjen...

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
FingerID dela ok? Boš rekel končnemu uporabniku, da javi glede tega
Pa še mal kvaliteta slik, ko bo malce več slikal

tnx

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zakaj tej kitajski telefoni nimajo menija? vse aplikacije so na namizju.
če naložiš recimo nova launcher, pa je meni in zgleda tako, kot sem navajen?

A ta meni tolk bremza sistem, jim še kaj drugega manjka...?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
lenovo kupljen v slo
oukitel s kitajske
redmi note 2 s kitajske
noben od njih nima menjiske tipke na zaslonu. aplikacije "razmetane" po namizjih levo in desno.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.213
1.359
113
Tudi ta slabši huawei telefoni nimajo običajnega menija. Verjetno je to zato, ker so hardware-sko podhranjeni in imajo določene stvari odstranjene.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Snecer, kaj te je toliko prepričalo pri tem Elephone Vowney, da si za kitajca dal 300€ in še to presale, ko je vedno tvegano nabavljat, ker prestavljajo roke, hitijo in pacajo sw skupaj,.. Pa tudi Elephone ni neka zelo priznana firma za hi-end telefone in jih štancajo kot za šalo.. Za bistveno manj denarja se dobi recimo tale mrcina: http://en.jd.com/product/938482.html

Oba sta prišla

malo sem vklopil oba, da vidim, glede na to, da je 5,5" ni težek, dela brezhibno hitro, fotkič na brzino videl ok fotke
skupen vtis, to je to za to ceno

pravi test pa bo opravil končen uporabnik
evil.gif
tam bo aparat 24ur na dan polno obremenjen...

Lahko sedaj kaj več poveš o Elephone Vowney? Predvsem me zanima baterija, ki je na papirju super, ampak po testih pa še 4 ure SOT ne doseže.
Tudi kamera na papirju super v testu pa bolj tako tako, sploh glede na ceno.
Gledam ta test: http://www.gizchina.com/2016/01/11/elephone-vowney-review/

V zaključku pa primerja Vovney z mojim kitajcem ulovljenem za 110€ + ddv:
Citat:
There are already plenty of other phones with the Helio X10 from bigger brands and at a lower price. The LeTV Le1 can be bought for nearly half the price of the Vowney and it is a better phone (sure there is no 2K display and the no fingerprint scanner but the UX is much better).

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
KSZ
Pozdravljeni.
Za namene testiranja bi si omislil en kitajski izdelek-telefon. Pogoji so: cena do max 120 EUR, ne prevelik - do max 5 inch in obvezno mora podpirat LTE. LTE se bo uporabljal pri SiMobilu.
Nekaj sem že gledal po raznih straneh, ki iz eu pošiljajo v SLO, pa sem ob poplalvi množice modelov, malce zmeden.
redface-1.gif

Hvala za kakršnekoli predloge.
LP

_jfk_

Pripravnik
23. jul 2007
158
20
18
KSZ

Malo izkušenj s telefonom MEIZU 2 Mini, kupljenim v začetku decembra 2015

Link iz iste trgovine
http://goo.gl/jiaLd3

Takratna cena: 119,99 USD + 17,90 USD poštnine za DHL, skupaj dobrih 126 EUR
Dobava 11 dni od naročila.

Osnovni podatki
Velikost zaslona: 5"
RAM: 2GB
ROM: 16 GB
Android 5.1

Telefon ima slovenski jezik, kaka stvar tu in tam pa ni prevedena in je v angleščini.
Naletiš pa tudi na kake kitajske pismenke, samo so res izjemoma.
Občasno dobi SMS s kitajskimi znaki. Ker ne znamo prebrati, se ne sekiramo.
cool-1.gif

--------------------------
Vsebina paketa
-telefon, polnilec, usb kabel
-EU adapter
-silikonski ovitek
-dve zaščitni foliji

Telefon ima vodilo, v katero lahko vstaviš hkrati 2 SIM kartici, ali pa eno sim kartico in dodatno SD kartico.
Za izvlečenje tega vodila je priložena "igla" z držalom.

--------------------
Delovanje:

Telefon je hitro odziven.

Brskanje po internetu je hitro, alter.si se odpira hitreje kot na HTC 816,
s katerim sem primerjal delovanje.Praktično večino časa se uporablja net preko WIFI,

Nekaj težav sem imel s prikazovanjem kontaktov iz google računa. V prvo nekako ni prikazalo vseh kontaktov.
Potem pa sem nekaj "čaral" in kontakov za klicanje ni bilo več. Potrebno se bilo narediti reset telefona.
Od takrat je to ok.

-------------------
Še malo tehničnih podatkov-screenshotov

----------------
Po dveh mesecih in pol uporabe je lepša polovica z njim zadovoljna. Baterija zdrži približno 2 dni, odvisno od uporabe. Včasih je tudi po enem dnevu prazna, samo je tudi uporaba tisti dan nad povprečna.

- Kako deluje LTE, pa ne morem povedati, saj ga ne uporabljamo.
- Fotoaparat ni nek presežek, naredi pač fotko. O kvaliteti težko sodim, zunaj je ok, da bi mularijo pa stanovanju z njim fotkal, pa mi na misel ne pride.
- Navigacije še nisem uspel sprobat.

---------------

Sistem mi je takoj ponudil nadgradnjo, ki pa je še nisem naredil, saj telefon deluje ok.
Držim se načela don't fix if ain't broken.

Ni prevelik in je pasal v prejšnji etui od 4,5', tako da smo še tu malo prišparali.
cool-1.gif

Če zaključim, ni mi žal, da sem ga vzel in tudi najdražja se ne pritožuje, kar je pa največ vredno.
Res pa je, da nismo neki hard userji, pač telefon za klicat, SMS, facebook in brskanje po internetu.

V glavnem, kupil bi ga ponovno.
cheer.gif