Krvni tlak - razlaga vrednosti

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nekako tako ja, plus cuker, fruktozo
smile-1.gif

sadje na minimum
zmaga.gif

Par jabolk na tedn je vrh glave...folk pa misli kaj se zdravo prehranjuje ko se vsakodnevno nažira s sadjem in raznimi smoothiji pol se pa čudijo zakaj da ne shujšajo...pojejo cukra da glava peče

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Maščobe na minimum, zakaj že? Problem so nezdrave trans maščobe, ki jih ustvarja človek... cvrtje in te pizdarije. Dobre maščobe (dobro olivno olje, oreščki, omega 3 itd) so prej zaželjene kot nezaželjene.

Pa nobeno naravno zelišče ne bo pomagalo znižati pritiska, potrebno je odstraniti vzrok oz. delati na tem. Kot so že svetovali, zmanjšati sol, prenehati kaditi, piti preveč alkohola in ne pozabit na zmanjšanje kave na minimum. Seveda če je prevelika teža, potem shujšati in se bo krvni tlak verjetno uredil sam od sebe. Sem ravno zadnjič srečal sošolca s srednje šole in sva debatirala o tem. Imel je probleme s sladkorjem v krvi, težko je dihal, visok krvni tlak. Pa je udaril po mizi in shujšal za 40kg in zdaj je, kot bi se znova rodil, vse se je uredilo samo od sebe.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Olivno olje niti ni tako fejst zdravo, ima kar nekaj linolejske kisline plus o3 vs o6 razmerje je 1 vs 12.

Prej kaki avokado, če je koga strah živalskih maščob...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Če samo povečaš mišično maso, tehnično gledano res zmanjšaš % maščobe, ampak količina maščobe pa ostane enaka. To za mene ne pomeni izguba le-te.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kljub temu, da je moj BMI v tem času šel gor iz 26 na 28 (hkrati pa sem shujšal).
Kaj v tem primeru mišljeno pod shujšati?
Skoraj 5 kg gor in dve luknji na pasu manj, grem proti tretji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No, če smo že pri pasu...jaz sem v 2 letih iz 105cm in 87kg prišel na 85cm in 82kg.

Ampak če nisi doumen, da so v tisti raziskavi "navadni osebki" in ne ravno "športno aktivni ljudje" potem pa tudi...

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
KSZ

Našel témo:)

Zjutraj in zvečer imam zelo nizek kr. tlak.
Včeraj zjutraj, ko sem vstal, je bil zg. 95, sp. 51 in 55 pulz.
Čez dan povprečno 115 in 70.

S čim bi se tlak dvignil? Sol jem normalno, redko si solim zraven, cigareti ca. 8 dnevno, alkohol skrajni minimum.

Razmišljam, da povišam vrednosti zadnjih dveh
grin1.gif

10x

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Sol ni tak bavbav, kot večina misli, spet napihnjena zadevščina iz strani dohtarjev, tako kot recimo holesterol pa jajca, ipd.

Kaj pa kofein, kave, energijske pijače, ali kaj takega,kar bi lahko vsebovalo kofein ali podobno substanco?

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Zjutraj in zvecer imam obcutek, kot da me bo "zmanjkalo", to se zgodi enkrat ali dvakrat dnevno. Po dobrem deci mocne kaje je tlak 125/70, zgleda da niha. Aja spim max 5 ur dnevno.
Bom malo prebral o tem.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Sol ni tak bavbav, kot večina misli, spet napihnjena zadevščina iz strani dohtarjev, tako kot recimo holesterol pa jajca, ipd.

Kaj pa kofein, kave, energijske pijače, ali kaj takega,kar bi lahko vsebovalo kofein ali podobno substanco?

A bi nehal ti počasi neumonosti prodajat kot resnico? [cenzura] pojdi in požri 10 žličk soli na dan, pa da vidim tvoj pritisk.
stupid-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
A je demz rekel, da poje 10 žličk na dan? ponavadi se dosoli s kakšnim ščepcem, dvema...recimo juho.

Če se pretirava je vse škodljivo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Na dan potrebuješ ~1,5g soli. Ščepec ali dva soli je bistveno več kot to. Da ne omenjam, da to dozo presežeš že če ješ normalno hrano, brez da si dodatno soliš (salama, sir ipd. vsebuje recimo ogromno soli). Jaz si nič dodatno ne solim, pa mi glede okusa prav nič ne manjka - to je samo stvar navade.

http://nesoli.si/

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
mhm...

As a comparison, the Japanese, with one of the highest life expectancies in the world, consume an average of 4650 milligrams of sodium per day, and have a lower risk of cardiovascular disease than most other developed countries.

http://chriskresser.com/shaking-up-the-salt-myth-healthy-salt-recommendations

Saj..če si v pisdi, telo zanemarjeno, potem je mogoče res ščepec že lahko preveč, ampak zdravo telo pa ne bi smelo imeti problemov s tem. Da ne omenjam kakšnih športnikov, poleti, etc...

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Na dan potrebuješ ~1,5g soli. Ščepec ali dva soli je bistveno več kot to. Da ne omenjam, da to dozo presežeš že če ješ normalno hrano, brez da si dodatno soliš (salama, sir ipd. vsebuje recimo ogromno soli). Jaz si nič dodatno ne solim, pa mi glede okusa prav nič ne manjka - to je samo stvar navade.

http://nesoli.si/

Kaj pa rečeš na to, da je v novi uredbi 1169/2011 priporočen (ne najvišji priporočen) dnevni vnos soli 6 gramov dnevno (prej bilo 5 gramov)?

Mogoče zaradi joda, da se bodo bolj zdravi, pametnejši otroci rojevali.

Iz Darjanove strani:

As I explained in part 3, findings from a 2011 study demonstrate the lowest risk of death for sodium excretion between 4000 and 5990 milligrams per day. (1) Sodium excretion greater than 7000 milligrams or less than 3000 milligrams per day was associated with a higher risk of stroke, heart attack and death. This lowest risk range equates to approximately two to three teaspoons of salt per day.

Japonci so najbolj zdrava raja, ker uživajo največ morskih jedi in s tem dobijo tudi veliko joda (70 krat več kot ostali narodi) in Omega-3 maščob.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
The amount of conflicting research that exists on salt is astounding. Hundreds of studies have been conducted on salt intake, and a consistent pattern has never been established for sodium’s role in a variety of negative health outcomes. At a minimum, it seems absurd that so much time, energy, and money is spent on trying to reduce the amount of salt that Americans eat, considering how weak the evidence is on this issue.

ampak pri nas se je pač nekdo spomnil, da zalaufa anti-sol kampanijo, tako kot je recimo anti jajca kampanija pri holesterolu...

Pa da ne omenim, da imamo eno najbolj kvalitetnih soli na svetu...tisto ki pridelujejo na tradicionalen način v solinah