Kuponcek dobis v orimeru pokne crte, robnikov in podobno.Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
To je res lahko nerodno. No, v tem primeru, če butneš, dobiš kuponček.
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
ksz
Meni gre najbolj na [cenzura] folk, ki ne daje žmigavca pred izstopom iz krožnega. Pa koji [cenzura]... je res tako težko?
Ali pa padalci iz notranjega direkt sekajo zunanji pas na izvoz. Enkrat bom nekoga bočno nasadil, potem bo pa jok in stok.
Če sem konkreten velja za vsa krožišča v Mengšu.
Ne mores nasadit nekoga ce tudi ti zapuscas krozisce iz zunanjega pasu. Lahko se kvecjemu "stisneta" v en pas. Ponavadi je tisti ki seka krozisce hitrejsi in vidi "sanjaca" pred seboj po zunanjem pasu in ne bo pred njega skakal zadnjih 5m.Citat:
Uporabnik Generik pravi:
ksz
Meni gre najbolj na [cenzura] folk, ki ne daje žmigavca pred izstopom iz krožnega. Pa koji [cenzura]... je res tako težko?
Ali pa padalci iz notranjega direkt sekajo zunanji pas na izvoz. Enkrat bom nekoga bočno nasadil, potem bo pa jok in stok.
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
ksz
Zgleda sem tud jaz ena tistih rekih budal, ki uporablja smernike v krožišču, ali ko menjaš pas in zagotovo ko zapuščaš križišče,
da naslednjemu ki se vključuje, pokažeš da greš ven in se on bolj tekoče lahko vključi, kar je pravzaprav osnovni namen krožišč...
Prav tako, ko se zavija/spreminja vozni pas... če prihajaš do križišče, kjer imaš pas za levo in desno, daš žmigovec že 50m prej preden menjaš pas... ne pa šele ko si na koncu tega pasu in ko že moraš motat volan da boš zavil...
Bojda obstaja raziskava in je uporaba smernikov povezana z IQ posameznika, nižji ko je IQ manj so sposobni dojeti in uporabljati
smernike v prometu... no, pa zgleda da to velja tudi za nekatere znamke vozil...
Kaj točno misliš izsilit s tem? Tisti rondoji kot taki v bistvu funkcionirajo čisto OK, če ne bi naš trapast svet za preventivo nabijal po TVju, da se iz notranjega pasu ne zapušča rondoja čeprav je stvar lepo nakazana s črtami in imajo ti rondoji dvopasovni uvoz in izvoz.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ne mores nasadit nekoga ce tudi ti zapuscas krozisce iz zunanjega pasu. Lahko se kvecjemu "stisneta" v en pas. Ponavadi je tisti ki seka krozisce hitrejsi in vidi "sanjaca" pred seboj po zunanjem pasu in ne bo pred njega skakal zadnjih 5m.Citat:
Uporabnik Generik pravi:
ksz
Problen nastane pri tistih sanjacih na zunajem pasu ki se peljejo mimo izvoza. Pa ni vazno kolko je kje pasov pred, v in za kroziscem. Ce si tudi ti eden izmed njih, se zamisli tudi nad svojo voznjo.
Ne dajanje zmigavcev direktnih padalcev me sploh ne moti. Meni ze lepo nakazejo s samo smerjo voznje kam bodo sli. Bolje brez, kot pa z zmigavcem mimo izvoza. Tudi taki se najdejo.
Se vedno zbiram somisljenike, da naredimo protest v kroziscu v obliki daljse voznje po zunanjih pasovih mimo izvozov.... Ce se nas najde vsaj ene pet, potem ze znamo v rush urah narediti dodatno zmedo v rondojih proti Tomacevem.
Rondoji med Sencurjem in Kranjem.
Nisem pogosto tam, sem pa ze videl kolone dolge kot hudic. Predvidevam da tudi samo zaradi enega pasu pred in v rondoju.....
Rondo v Smarci pri kamniku je pa za 5 izvozov res nekam majhen, ampak nekako funkcionira, oa ceprav ga obcasno zapuscam sele na cetrtem izvozu.