Krožišča - zakaj se folk *****?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Sigurno opisuje krozisce pri Lidlu v Kamniku. In ni problem folka, problem so neustrezna krozisca, ker ni dovolj prostora za pravo krozisce. Sem moral ze parkrat ustaviti v tem kroziscu, ker rakete domnevajo, da bos sel ven, dejansko pa jim zapres pot.

In tocno to kar se sprasuje avtor malo visje, pocnem sam. Pocasi zapeljem iz bivse stranske ulice v krozisce, rakete, ki imajo skoraj ravno pot skozi "krozisce", pa z veliko vecjo hitrostjo od moje vstopijo za mano.

Ampak temu, ki je naredil tako krozisce, bi prepovedal narediti se kak nacrt. Sicer so precej olajsali vklucevanje iz stranskih ulic, je pa privedlo do dnevnih nevarnih situacij, ko v smeri stare ceste skoraj naravnost dirka folk skozi "krozisce".

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ista scena je na obvoznici, vsak dan se smejem tepcem iz smeri arboretuma, ki čakajo, da se krožišče sprazni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
To je res lahko nerodno. No, v tem primeru, če butneš, dobiš kuponček.
wink-1.gif
Kuponcek dobis v orimeru pokne crte, robnikov in podobno.
Od zal proti Tomacevim bos dal.pa lepo ti kuponcek. Tam se rondo zaousca z zunanjega pasa. Notranji oas ni namenjen zapuscanju rondoja, kljub temu da je cesta dvopasovna pred uvozom in za izvozom.
Pizdim po alterju ze vsaj dve leti, pizdim po "svetovalnih" oddajah ja tv in radiju, pizdim po mejkllih amzs, agencijam za varnost prometa.... Itd.... Pa me vsinprepricujejo da sem budala in da zahtevam nemogoce. Tako kot ienzahteval tudi logatcan ki je resevalni pas ustvarjal, oa ceprav ga jenimel dars ze desetletja narejenega.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.683
3.281
113
Ravno v teh rondojih od Žal proti Tomačevem je mene zadnjič presenetilo (sem res redko v LJ), ker sem iz MB navajen, da če ima rondo dva izvoza, da ima zunanji pas polno črto in lahko rondo zapustiš tudi z notranjega pasu. No, smo pa malo zavirali, ker tisti, ki je bil na zunanjem pasu par metrov za mano ni šel ven ampak naravnost po zunanjem, bilo pa je premalo prostora, da bi sam varno prišel na zunanji pas (vem, moral bi odpeljati še en krog, a se je vse zgodilo prehitro). Sem potem šel prav gledat na StreetView kako so zarisane črte in puščice.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Zato jaz v teh krožnih tudi, če grem na tretjem izvozu ven pridrifram po notranjem pasu. Ni pravično do ostalih, je pa najbolj varno.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
ksz

Meni gre najbolj na [cenzura] folk, ki ne daje žmigavca pred izstopom iz krožnega. Pa koji [cenzura]... je res tako težko?
Ali pa padalci iz notranjega direkt sekajo zunanji pas na izvoz. Enkrat bom nekoga bočno nasadil, potem bo pa jok in stok.
Če sem konkreten velja za vsa krožišča v Mengšu.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.267
1.525
113
Na zunanjem pasu lahko tako ali tako pelješ le do prvega izvoza, tako da ne moreš v bok nasaditi nikogar.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.245
4.808
113
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
ksz

Meni gre najbolj na [cenzura] folk, ki ne daje žmigavca pred izstopom iz krožnega. Pa koji [cenzura]... je res tako težko?
Ali pa padalci iz notranjega direkt sekajo zunanji pas na izvoz. Enkrat bom nekoga bočno nasadil, potem bo pa jok in stok.

Zgleda sem tud jaz ena tistih rekih budal, ki uporablja smernike v krožišču, ali ko menjaš pas in zagotovo ko zapuščaš križišče,
da naslednjemu ki se vključuje, pokažeš da greš ven in se on bolj tekoče lahko vključi, kar je pravzaprav osnovni namen krožišč...

Prav tako, ko se zavija/spreminja vozni pas... če prihajaš do križišče, kjer imaš pas za levo in desno, daš žmigovec že 50m prej preden menjaš pas... ne pa šele ko si na koncu tega pasu in ko že moraš motat volan da boš zavil...

Bojda obstaja raziskava in je uporaba smernikov povezana z IQ posameznika, nižji ko je IQ manj so sposobni dojeti in uporabljati
smernike v prometu... no, pa zgleda da to velja tudi za nekatere znamke vozil...

bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
ksz

Ne mores nasadit nekoga ce tudi ti zapuscas krozisce iz zunanjega pasu. Lahko se kvecjemu "stisneta" v en pas. Ponavadi je tisti ki seka krozisce hitrejsi in vidi "sanjaca" pred seboj po zunanjem pasu in ne bo pred njega skakal zadnjih 5m.
Problen nastane pri tistih sanjacih na zunajem pasu ki se peljejo mimo izvoza. Pa ni vazno kolko je kje pasov pred, v in za kroziscem. Ce si tudi ti eden izmed njih, se zamisli tudi nad svojo voznjo.
Ne dajanje zmigavcev direktnih padalcev me sploh ne moti. Meni ze lepo nakazejo s samo smerjo voznje kam bodo sli. Bolje brez, kot pa z zmigavcem mimo izvoza. Tudi taki se najdejo.

Se vedno zbiram somisljenike, da naredimo protest v kroziscu v obliki daljse voznje po zunanjih pasovih mimo izvozov.... Ce se nas najde vsaj ene pet, potem ze znamo v rush urah narediti dodatno zmedo v rondojih proti Tomacevem.

Rondoji med Sencurjem in Kranjem.
Nisem pogosto tam, sem pa ze videl kolone dolge kot hudic. Predvidevam da tudi samo zaradi enega pasu pred in v rondoju.....
Rondo v Smarci pri kamniku je pa za 5 izvozov res nekam majhen, ampak nekako funkcionira, oa ceprav ga obcasno zapuscam sele na cetrtem izvozu.

Nazadnje urejeno:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Bom naslednjic dal kaksen posnetek iz kamere pa bos videl kako se lahko koga bocno nasadi
smile-1.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
ksz

Zgleda sem tud jaz ena tistih rekih budal, ki uporablja smernike v krožišču, ali ko menjaš pas in zagotovo ko zapuščaš križišče,
da naslednjemu ki se vključuje, pokažeš da greš ven in se on bolj tekoče lahko vključi, kar je pravzaprav osnovni namen krožišč...

Prav tako, ko se zavija/spreminja vozni pas... če prihajaš do križišče, kjer imaš pas za levo in desno, daš žmigovec že 50m prej preden menjaš pas... ne pa šele ko si na koncu tega pasu in ko že moraš motat volan da boš zavil...

Bojda obstaja raziskava in je uporaba smernikov povezana z IQ posameznika, nižji ko je IQ manj so sposobni dojeti in uporabljati
smernike v prometu... no, pa zgleda da to velja tudi za nekatere znamke vozil...

bonk.gif

zmaga.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
ksz

Ne mores nasadit nekoga ce tudi ti zapuscas krozisce iz zunanjega pasu. Lahko se kvecjemu "stisneta" v en pas. Ponavadi je tisti ki seka krozisce hitrejsi in vidi "sanjaca" pred seboj po zunanjem pasu in ne bo pred njega skakal zadnjih 5m.
Problen nastane pri tistih sanjacih na zunajem pasu ki se peljejo mimo izvoza. Pa ni vazno kolko je kje pasov pred, v in za kroziscem. Ce si tudi ti eden izmed njih, se zamisli tudi nad svojo voznjo.
Ne dajanje zmigavcev direktnih padalcev me sploh ne moti. Meni ze lepo nakazejo s samo smerjo voznje kam bodo sli. Bolje brez, kot pa z zmigavcem mimo izvoza. Tudi taki se najdejo.

Se vedno zbiram somisljenike, da naredimo protest v kroziscu v obliki daljse voznje po zunanjih pasovih mimo izvozov.... Ce se nas najde vsaj ene pet, potem ze znamo v rush urah narediti dodatno zmedo v rondojih proti Tomacevem.

Rondoji med Sencurjem in Kranjem.
Nisem pogosto tam, sem pa ze videl kolone dolge kot hudic. Predvidevam da tudi samo zaradi enega pasu pred in v rondoju.....
Rondo v Smarci pri kamniku je pa za 5 izvozov res nekam majhen, ampak nekako funkcionira, oa ceprav ga obcasno zapuscam sele na cetrtem izvozu.
Kaj točno misliš izsilit s tem? Tisti rondoji kot taki v bistvu funkcionirajo čisto OK, če ne bi naš trapast svet za preventivo nabijal po TVju, da se iz notranjega pasu ne zapušča rondoja čeprav je stvar lepo nakazana s črtami in imajo ti rondoji dvopasovni uvoz in izvoz.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Kaj mislim "izsilit" s tem?
A si res tako "trd"?
Izsilit hočem to, da bo dovoljeno zapuščanje krožišča tudi iz notranjega pasu kot je narisano in da bo krivec za nesrečo tisti na zunanjem pasu ki bo vožnjo nadaljeval mimo izvoza PIKA.
Nič drugega.
Jasno?
KO boš nekajkrat motal levo, namesto desno v izvoz (kljub žmigavcu desno) bo mogoče bolje. Lahko pa povsod naredimo pet pasovne uvoze, krožišča, in izvoze, izvoze pa dovolimo samo iz zunanjega pasu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Zakaj se pa razburjaš? Itak bi moralo bit dovoljeno tako kot je narisano, samo našim pametnjakovičem tud če narediš totalen kolaps ne bo nič jasno. In tam se vozim vsak dan dvakrat, enkrat v eno smer, drugič v drugo. Posraneta na zunanjem pasu vidiš že iz aviona, so pa seveda bolj pogumni odkar je bil po TVju pameten stric iz Sveta za preventivo in nakladal o kritičnih točkah. Mene zadnje čase bolj živcirajo padalci, ki padajo mimo kolone kao v garažo pred Tomačevskim rondojem in pol elegantno obrnejo čez polno čtro in se guzijo v rondo in delajo še večjo gužvo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Naj še zino pripne prikolico za svoj avto (če ima kljuko) , ali pa naj posname lokalnega kmeta, kako s traktorjem in prikolico v tem krožišču zavija "levo" . Biser projektantski
bonk.gif

Še dobro da niso na otoku postavili kakšne "skulpture" ali kakšnega skalovja....

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Pametnjakoviči bi morali iz pisarn iti za nekaj let za lopato vroč asfalt prematavat. Dokler pa samo grejejo svoje riti pa ne bo bolje.
Cmerar bi moral spoznati, da bi moral delo Anžeta Albrehta opraviti nekdo drug, ne pa da mu dajo posebno pohvalo. Ker tega dela ni opravil nekdo iz njihovih vrst (ampak mu je metal polena pod noge s tistimi risbicami kjer je na 7m širine spravil tri vozila po 3 metre, ap vmes še ene 5m metrov prostora) , bi moral ostati brez službe.
http://notranjskoprimorske.si/...s-na-avtocesti/

A če bova midva razdelila 17k plastenk in 15k nalepk na žalah in Tomačevem bova tudi dobila pohvalo?
bonk.gif
Nekdo drug pa nekajkratnik najine plače vsak mesec

Nazadnje urejeno:

Podobne teme