Krožišča - zakaj se folk *****?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Včeraj sem šel v konkretnem snegu (talnih označb ni bilo vidnih praktično nič) prvič po brniški obvoznici, v obe smeri. Nisem opazil težave, mislim pa da so robniki med pasovi...
Medtem ko v Toamčevem ne zmoremo narisat polne črte, drugje znamo postaviti robnike. Mogoče bomo pa vsaj kakšnega bedaka iz Tomačevega naučili vožnjo v krožiščih na Brniku, kopru, na letališki v LJ. Nekateri lokalci in projektanti pa itak nikdar ne bodo videli drugih krožišč, d abi se v njih kaj pametnega naučili oziroma spoznali. .

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Kaj pa nova krožna pri letališču? Čemu se komplicira s takimi krožišči z vmesnimi robniki!? Navadno krožišče z enim pasom bi bilo še najboljše, predvsem ekonomsko. Se mi zdi brezvezno komlpiciranje projektantov... Kot bi bil močan stalen promet ven iz letališča...
bonk.gif

Katastrofa ta nova krožišča pri letališču. Sem se včeraj peljal tam in sem se pri enem zaštrikal.

Dejstvo je, da bi že pred krožnim morala biti tabla, ki bi nakazovala, kako gredo pasovi. Pa je tabla za pravilno razvrstitev šele tik nad uvozom. Če bi razvrstilne table postavili že prej, bi bilo boljše, promet bi potekal bolj tekoče. Itak pa je speljano tako, da se ne da prehitevati v krožišču, kot se to rado počne. Niso vsi vozniki dnevno tu, da bi na pamet poznali razvrstitev.

Manjkajo pa tudi table za omejitev, ampak to ni toliko problem...
grims-1.gif

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Robniki v krožišču so itak slovenska posebnost in fetiš projektantov.

Nazadnje urejeno:

Corvette

Majstr
6. nov 2008
421
283
63
Citat:
Uporabnik su35 pravi:
Zanke so povsod.
Ampak se strinjam tisti, ki je tam projektiral in zgradil semaforje je [cenzura]. Krožišča bi tam bila nujna, zdaj pa je tako da 20 avtomobilov čaka na semaforj zaradi par avtomobilov ki se vključujejo.
Nisem vedel. Pravzaprav, mislil sem, da bi bil semafor urejen bolj dinamično: odprt v "glavni" smeri, namesto da se po defaultu prižge rdeča, tudi če iz stranske ni avta. Tako je npr. urejen v MB pri Fontani.

Pri odsotnosti krožišč pa v praksi pomeni, da zjutraj oz. popoldan v okolici Tehnološkega parka na vključevanje iz nesemaforizirane stranske ulice čakaš tudi po par min za zavijanje levo ali vožnjo naravnost, ker je preprosto gužva v obe smeri. Edino kar preostane, je zavijanje desno in potem u-turn.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Žal slovenski (in marsikateri drug) voznik potrebuje bob stezo, da pravilno usmeri svoje vozilo. Če misliš, da so železni količki ob mestnih cestah estetski element, premisli še 1x.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Naj roberto pove kako se obnesejo količki v njegovi vasi. Pa dali so jih iz Inoxa....

Saj pravim, ponekod rišemo prekinjeno črto, drugod robnike. Vmesne variante (polne črte) pa očitno zelo malo uproabljamo. Zakaj?

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Saj v tomačevskem rondoju so polne črte, pa jih noben ne je*e 5%.
Pri robnikih imaš manjši % voznikov, ki skačejo čez njih. Še boljša varianta so količki, kot so v rondoju pri kamniški Qlandiji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
KO pride do nesreče bodo v tomačevem z lahkoto dokazali kdo je šel preko polne črte (kamere).
Čez robnike v rondojih res ne skačem, običajno pa rondoje prevozim po najkrajši poti, če le ni drugega prometa okoli mene. Sicer pa se poskušam približati pravilom.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik nemenabijat pravi:
Robniki v krožišču so itak slovenska posebnost in fetiš projektantov.

Pojdi k Madžarom pogledat. Konkretna lokacija, ko v Miskolcu greš iz AC proti Trebiševu, so kar konkretni robniki med pasovi. Tam imajo kar železne polkrogle.

Podobne teme