Kriza in recesija

tomi

Guru
1. sep 2007
18.496
9.787
113
40
MB
Saj veš da Hofer nima enakih nabavnih cen kot Spar npr? Ne gre to tako da Henkel vsem da Ariel po 4eur/paket potem pa oni grdo lupijo. In cel koncept oz poslovni model Hofer/Lidl je popolnoma drugačen kot Spar/Mercator....

V Leclerc so tehnične stvari neverjetno ugodne (v dosti primerih prodajajo celo z negativno marzo)...
ne ve.

:D

B81

22. jul 2007
36.747
10.378
113
Kaksnim bogatasem.
Postavitev SE ue bila pred desetletjem izguba in je danes tudi.
Investicija se ti ne bo nikdar povrnila. Ce jo skesiras. Kaj sele preko kredita
;)
Daj me razsvetli. Smo nekje na polovici prihranka $$$, ki bi šel za elektriko, pa zdaj ostane (SE skeširana).

Kako naj zdaj označim te eurote, ki ostanejo in ne gredo za račun za geni? Kako bom čez dobra tri leta označil te eurote?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.515
2.885
113
v lokalni ostariji
Za koji k... bi pa to moral vedeti? Mene zanima cena v štacuni in ne po koliko je tovarnar prodal štacuni. Pa še za tiste, ki bi radi kaj prišparali. Drug teden bo imel Hofer paket 63 kapsul Ariel All in One za 20€
Priporočam ti da dnevno listas kataloge in hodiš po trgovinah. Pazi na kvaliteti in cena na em (kg, l) naj te zanima ne pa cena komada ;) boš ugotovil da vsak trgovec ima kaj ceneje kot drugi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.008
5.631
113
Včeraj lokalni Mečkator....

Ave Leskovački.....7,80eur/paket :oops1:

Še leto nazaj so bli okol 5eur +/-.....

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

corsol

Guru
11. mar 2010
2.973
958
113
Priporočam ti da dnevno listas kataloge in hodiš po trgovinah. Pazi na kvaliteti in cena na em (kg, l) naj te zanima ne pa cena komada ;) boš ugotovil da vsak trgovec ima kaj ceneje kot drugi.
Da dnevno listaš in se fjakaš po tgovinah je pa zastonj?Več zapraviš kot prišparaš.
Z ostalim se pa strinjam.

corsol

Guru
11. mar 2010
2.973
958
113
Pojma nimam kako bi to ugotovil in jih tudi ne mislim kupiti, ker ne potrebujem take količine. In kolikor vem, je Bruselj že prepovedal različne kakovosti za različne evropske trge.
Večje pakunge so velikokrat ugodnejše, ni pa to pravilo.
Nazadnje v SpARU kupil kao najboljše tablete za PS od Somata(34kos)......na kos ceneĵše od velike večine primerljivih(Finish,somat ....) in manj "zmogljivih" v večjih pakungah.

Pojma nimam kako bi to ugotovil in jih tudi ne mislim kupiti, ker ne potrebujem take količine. In kolikor vem, je Bruselj že prepovedal različne kakovosti za različne evropske trge.
da biziće da..je prepovedal... a veš da se da prepoved zaobiti..recimo Nutella se lahk sklicuje na različne okuse v različnih državah, posledično imaš različne kakovosti, pri pralnih sredstvih imaš lahko podobne zadeve (prepoved določenih učinkovin na določenih trgih ), cocacola podobno in podobno s preostalimi produkti....jaooo biziče... tebi res ni pomoči

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5
Večje pakunge so velikokrat ugodnejše, ni pa to pravilo.
Nazadnje v SpARU kupil kao najboljše tablete za PS od Somata(34kos)......na kos ceneĵše od velike večine primerljivih(Finish,somat ....) in manj "zmogljivih" v večjih pakungah.

gledal nedolgo nazaj Hofer in eurospin mislim da tablete, gel ..vse isti proizvajalec, kateri štanca tud za meni sosednji COOP nkatere produkte..cene okej, kakovost prav tako

B81

22. jul 2007
36.747
10.378
113
Milka iz muellerja je se vedno boljsa kot tista iz merkatora. Lahko so ze prepovedali ampak kdo in kako bo to kontroliral?

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe
oz če imaš več obratov v različnih državah, je nemogoče zagotovit da je izdelek v vseh na koncu enak, to je možno samo po kumrovški logiki.
itak že vhodne surovine so lahko različnih kvalitet ker so od različnih proizvajalcev iz različnih koncev sveta in podobno, da o drugem niti ne govorim

ampak tomi...taki kot smo jaz in ti in nama podobni se motimo, bizi pa ma prav.

• Haha
Reactions: jonny77

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.406
3.713
113
Po golem slučaju so surovine na severu/zahodu bolj kvalitetne... pa slučajno so izdelki prilagojeni okusu vzhodnjakov/južnjakov tako, da je za železno zaveso več poceni sestavin pa manj dražjih ... res slučaj. Kdo je kriv, da Poljaki pa mi prav hočemo občutno "manj lešnikov pa več sladkorja" pa bolj švoh čistila... se zgodi.