Kriza in recesija

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
da biziće da..je prepovedal... a veš da se da prepoved zaobiti..recimo Nutella se lahk sklicuje na različne okuse v različnih državah, posledično imaš različne kakovosti,

posledično imaš različne okuse. in meni osebno je naša bolj všeč recimo kot nemška. Vem, to se ne sme govoriti, to se ne sme misliti, ve se da je naša bolj pofl. sicer tega ne jem veliko, ker ne smem, nimam pa v omari nobene nutele, ker mi tak ali tak ni tok všeč ampak viki kremo. ker ja, okusi so različni in če je severnjaška narejena po njihovem okusu, naj kar imajo, meni je hrana gor obup. Više gor greš, hujš kuhinja je...

ampak pod črto, oboje je enak pofl in iskati promil več lešnikov v eni in drugi in vekati o slabši kvaliteti za nas je kretenizem brez primere. nič od naštetega nima niti najmanjšega okusa po lešnikih, teh pa kar nekaj pojem...

• Všeč mi je
Reactions: corsol

B81

22. jul 2007
36.747
10.378
113
12.4. letos
Od vseh teh izdelkov je najbolj primerljivo le sončnično olje, katero je bilo v pomanjkanju po celi Evropi, ostali izdelki se pač vzamejo po kvaliteti, katera ti bolj paše. Ne poznamo nobene znamke, niti gramature. Mogoče je ZVP delal kakšno raziskavo, medijem tipa večer, delo, pa še demokracija pa ne bi verjel.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.406
3.713
113
Glede avstrije, večerova ekipa je šla delati primerjavo. Kupovali so iste izdelke v mb in Lipnici. Je kar razlika
Vedno se dela primerjava na osnovnih živilih "ker pač", ampak koliko ljudje res kupujejo kile sladkorja in jabolk pa litre sončničnega olja...

Ljudje v resnici več prihranijo pri poceni pivu, kjer se kupi sixpack, kot pri 20 centov cenejšemu sladkorju, ki ga družina kupi na leto pa pol (če sploh ga). Ampak ja... osnovno živilo, ki mu vlada cenovno gleda pod prste.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.406
3.713
113
Prosim?
kako pa kupuješ sladkor in olje?
Sladkor smo verjetno nazadnje kupili še pred korono, olje pa je liter na nekje dva meseca, ker ne delamo dunajcev pa pomfrija. -Jabolk ("osnovno živilo") pa sploh ne kupujemo.

Skratka pri nakupu hrane par centov razlike pri artiklih, ki se kupujejo tako redko v malih količinah res nima nobenega večjega učinka.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Trgovine na masovnih izdelkih nimajo ravno bajnega rvc-ja, povprečno pa okoli 8%(če se držijo moji podatki). Je pa visok dobiček zaradi ekonomije obsega...
Evo frisn info od insiderja za roladice od zito gorenjka: njihova prodajna cena je 1,09 (ali 1,19 tule nisem ziher), prodajna v meckatorju pa skoraj 5eur. Vcasih sem vzel budget verzijo v hofru, isti proizvajalec, pa jih ze vsaj pol leta ne prodajajo vec. Razlog? Trgovec zavrnil novo, visjo nabavno ceno.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
Aha, tu je problem razumevanja, cemu tak izbor kosarice - osnovnih živil. Cukra pa olja nobeden ne rabi, ker kupuje pripravljeno ali je zunaj? Ali kako se nahrani in kater standard naj uberemo za primerjavo, ko pac vec ne moremo govoriti o neki lakoti in revščini.

Ne, folk zanima primerjava po kok so pir pa čiki... In se kaka druga skrajno za prezivetje esencialna zadeva.
Ni nam se tok slabo ocitno, da bi bilo slabo. Kljub jamru.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

B81

22. jul 2007
36.747
10.378
113
Edina primerjava, ki nekaj velja, je tista od preverjenega ali tarce (ne spomnim se od koga), ki je v ITA primerjala iste izdelke.

Zorej Radensko, tisto olivno olje itd... iste izdelke. Vse ostalo so mahinacije za navadno rajo, ki kupi vse. Grami gor ali dol, ce ni isti izdelek od enega dobavitelja.

Btw, cuker ze dolgo ni vec osnovno zivilo, odkar so ti veganci in presnozerci prevzeli nadzor.

Aha, tu je problem razumevanja, cemu tak izbor kosarice - osnovnih živil. Cukra pa olja nobeden ne rabi, ker kupuje pripravljeno ali je zunaj? Ali kako se nahrani in kater standard naj uberemo za primerjavo, ko pac vec ne moremo govoriti o neki lakoti in revščini.

Ne, folk zanima primerjava po kok so pir pa čiki... In se kaka druga skrajno za prezivetje esencialna zadeva.
Ni nam se tok slabo ocitno, da bi bilo slabo. Kljub jamru.

ni govora zgolj po pripravljenih jedeh, govora je o hrani/kakovosti na splošno. Pri olju nekega manevrskega placa itak nimamo, olkje se večinoma kupuje ni prepakira, nekaj malega je sicer našđega, razna olivna (predvsem od kmetov) pa so poglavje zase...

sladkor je pa itak kupljen program. MOj point je bil da če pogledava npr rio mare v šparu, tudšu hoferju in sosednji famili, coopu je razlika med njimi. In ta razlika se opravičuje z izgovorom o recepturah, okusih itd. maš papotem še druge finte, kot so manjša pakiranja, debelejša embalaža in podobno.

Skratka uspelo jim je v večini primerov klump prodati na naš trg pod pretvezo okusa, receptur in podobenga

• Všeč mi je
Reactions: BuDi in B81

erikson

Guru
25. avg 2007
22.274
6.106
113
Evo frisn info od insiderja za roladice od zito gorenjka: njihova prodajna cena je 1,09 (ali 1,19 tule nisem ziher), prodajna v meckatorju pa skoraj 5eur. Vcasih sem vzel budget verzijo v hofru, isti proizvajalec, pa jih ze vsaj pol leta ne prodajajo vec. Razlog? Trgovec zavrnil novo, visjo nabavno ceno.
mercator.si Mini rolade s čokolado, Gorenjka, 280 g 3,99 €
spar.si MINI ROLADE ČOKOLADA, GORENJKA, 280G 3,99 €
trgovinejager.com ROLADA MINI GORENJKA ČOKOL.280G 3,89 €
tuscc.si Mini rolada čokolada, Gorenjka, 280 g 3,3790€/kos (+ DDV, nakup na podjetje)

Kakšna pa je cena v Gorenjka tovarniški trgovini v Lescah?

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.231
1.021
113
mercator.si Mini rolade s čokolado, Gorenjka, 280 g 3,99 €
spar.si MINI ROLADE ČOKOLADA, GORENJKA, 280G 3,99 €
trgovinejager.com ROLADA MINI GORENJKA ČOKOL.280G 3,89 €
tuscc.si Mini rolada čokolada, Gorenjka, 280 g 3,3790€/kos (+ DDV, nakup na podjetje)

Kakšna pa je cena v Gorenjka tovarniški trgovini v Lescah?
Dražje kot pri trgovcih, ker jim taveliki pogojujejo, da če prodajajo ceneje kot oni, potem naj samo pri sebi prodajajo ne pa tudi v njihovih policah.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj
Smešno je to, da midva ki sva v EU imava možnost kupit dve različni recepturi in gramaturi pri istem izdelku na razdalji 1km.
Se zajebavaš ali res ne vidiš poante?

mi znaš pojasniti kako npr pir nas ni mogoče dobiti čiste stevie, v meni soednjiItaliji pa je to mogoče? So tu zadaj tudi okusi ali morda še kaj drugega? pa to je zgolj en od primermov

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.371
2.371
113
Pomurje
Jaz tebi eno ti meni drugo.

Zakaj nutela za Z trg ni ista kot za V trg?
Ni poanta komu je katera boljša, ampak zakaj je "slabša" za povrh še dražja.

Za cvek v čelo pa še en pacijent izjavi, da je kumrovec kriv

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.231
1.021
113

To bi moral malo tudi distributerje in trgovce vprašat. Proizvajalec pač izdelek prilagodi, če je distributer in trgovec prepožrešen, končni kupec pa povečini itak vse požre. Original je pač dražji in posledično si distributer in trgovina ne moreta tolk zase vzet.

kaj misliš, zakaj...hint nekdanji Eu poslanec je kako že izjavil , da če ne bo cekinov bomo kje kupovali? Zdaj pa to opcijo malo razširi na naše 3,4 trgovske verige pa maš odgovor. Sicer pa sem dovolj dolgo v tej branži da poznam marsikateri haklc

tomi

Guru
1. sep 2007
18.496
9.790
113
40
MB

Kumrovska matematika.

ni isto ker ze surovine niso iste.

sicer pa kot sem napisal, jager ima obe nutelli na polici, z hrvasko etiketo je 700g ona z at 750g, cena je ista. Lahko se pogledam kje je katera proizvedena

tak da dobit se da vse, verjetno se nekaterim pac ne da ubadat z drugimi razen v lokalnim distributerjem, verjetno zarad supporta ki je zadaj.

v jagru vidim dostikrat tud madzarsko coca colo, to verjetno pac sami uvozijo pa zrihtajo deklaracije, jim pa verjetno ne hodi nalagat potnik od cc adria oz kdo je pac distributer.