da biziće da..je prepovedal... a veš da se da prepoved zaobiti..recimo Nutella se lahk sklicuje na različne okuse v različnih državah, posledično imaš različne kakovosti,
Od vseh teh izdelkov je najbolj primerljivo le sončnično olje, katero je bilo v pomanjkanju po celi Evropi, ostali izdelki se pač vzamejo po kvaliteti, katera ti bolj paše. Ne poznamo nobene znamke, niti gramature. Mogoče je ZVP delal kakšno raziskavo, medijem tipa večer, delo, pa še demokracija pa ne bi verjel.12.4. letos
Vedno se dela primerjava na osnovnih živilih "ker pač", ampak koliko ljudje res kupujejo kile sladkorja in jabolk pa litre sončničnega olja...Glede avstrije, večerova ekipa je šla delati primerjavo. Kupovali so iste izdelke v mb in Lipnici. Je kar razlika
Vedno se dela primerjava na osnovnih živilih "ket pač", ampak koliko ljudje res kupujejo kile sladkorja in jabolk pa litre sončničnega olja...
Sladkor smo verjetno nazadnje kupili še pred korono, olje pa je liter na nekje dva meseca, ker ne delamo dunajcev pa pomfrija. -Jabolk ("osnovno živilo") pa sploh ne kupujemo.Prosim?
kako pa kupuješ sladkor in olje?
Evo frisn info od insiderja za roladice od zito gorenjka: njihova prodajna cena je 1,09 (ali 1,19 tule nisem ziher), prodajna v meckatorju pa skoraj 5eur. Vcasih sem vzel budget verzijo v hofru, isti proizvajalec, pa jih ze vsaj pol leta ne prodajajo vec. Razlog? Trgovec zavrnil novo, visjo nabavno ceno.Trgovine na masovnih izdelkih nimajo ravno bajnega rvc-ja, povprečno pa okoli 8%(če se držijo moji podatki). Je pa visok dobiček zaradi ekonomije obsega...
Aha, tu je problem razumevanja, cemu tak izbor kosarice - osnovnih živil. Cukra pa olja nobeden ne rabi, ker kupuje pripravljeno ali je zunaj? Ali kako se nahrani in kater standard naj uberemo za primerjavo, ko pac vec ne moremo govoriti o neki lakoti in revščini.
Ne, folk zanima primerjava po kok so pir pa čiki... In se kaka druga skrajno za prezivetje esencialna zadeva.
Ni nam se tok slabo ocitno, da bi bilo slabo. Kljub jamru.
mercator.si Mini rolade s čokolado, Gorenjka, 280 g 3,99 €Evo frisn info od insiderja za roladice od zito gorenjka: njihova prodajna cena je 1,09 (ali 1,19 tule nisem ziher), prodajna v meckatorju pa skoraj 5eur. Vcasih sem vzel budget verzijo v hofru, isti proizvajalec, pa jih ze vsaj pol leta ne prodajajo vec. Razlog? Trgovec zavrnil novo, visjo nabavno ceno.
Dražje kot pri trgovcih, ker jim taveliki pogojujejo, da če prodajajo ceneje kot oni, potem naj samo pri sebi prodajajo ne pa tudi v njihovih policah.mercator.si Mini rolade s čokolado, Gorenjka, 280 g 3,99 €
spar.si MINI ROLADE ČOKOLADA, GORENJKA, 280G 3,99 €
trgovinejager.com ROLADA MINI GORENJKA ČOKOL.280G 3,89 €
tuscc.si Mini rolada čokolada, Gorenjka, 280 g 3,3790€/kos (+ DDV, nakup na podjetje)
Kakšna pa je cena v Gorenjka tovarniški trgovini v Lescah?
Smešno je to, da midva ki sva v EU imava možnost kupit dve različni recepturi in gramaturi pri istem izdelku na razdalji 1km.
Se zajebavaš ali res ne vidiš poante?
To bi moral malo tudi distributerje in trgovce vprašat. Proizvajalec pač izdelek prilagodi, če je distributer in trgovec prepožrešen, končni kupec pa povečini itak vse požre. Original je pač dražji in posledično si distributer in trgovina ne moreta tolk zase vzet.Jaz tebi eno ti meni drugo.
Zakaj nutela za Z trg ni ista kot za V trg?
Ni poanta komu je katera boljša, ampak zakaj je "slabša" za povrh še dražja.
Za cvek v čelo pa še en pacijent izjavi, da je kumrovec kriv
kaj misliš, zakaj...hint nekdanji Eu poslanec je kako že izjavil , da če ne bo cekinov bomo kje kupovali? Zdaj pa to opcijo malo razširi na naše 3,4 trgovske verige pa maš odgovor. Sicer pa sem dovolj dolgo v tej branži da poznam marsikateri haklcJaz tebi eno ti meni drugo.
Kumrovska matematika.Jaz tebi eno ti meni drugo.