Kriza in recesija

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Koliko je ceneje v italiji? Pokrijem kosilo za 4 člansko famijio? Zanima je zato, da bi babnce peljal v trgovino, med tem pa izkoristil za družinski izlet recimo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Lepo si zapakiral dumping uvoza iz ukrajine.
Kaj čakate s traktorji? Na cesto z njimi, da se golob spametuje in določi izjemo kot višjegrajci.

Trgovski centri so zgrajeni cisto ekonomsko vzdržno. Ni subvencij za gradnjo, ni dodatkov pri plačah s strani države itd. Nas kot državljane ne koštajo nič.
Da to investicijo uspešno pretvorijo v višje cene in so pri tem uspešni, smo krivi potrošniki, ki lepo trošimo pri njih.
So pa računovodsko kreativni, kar pomeni da naši državi ne ostane kaj dostii od njihovih bilanc.
Golob trenutno še nima časa, kot sem zasledil tu in tam.

Malce naivno je misliti, da tebe trgovski center ne košta nič, ob dejstvu, da imamo skorajda največ trgovin/prebivalca in višje cene od sosednjih držav.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Golob trenutno še nima časa, kot sem zasledil tu in tam.

Malce naivno je misliti, da tebe trgovski center ne košta nič, ob dejstvu, da imamo skorajda največ trgovin/prebivalca in višje cene od sosednjih držav.

Ti imaš kakšno postavko na položnici za trgovski center?
Jaz je nimam.

Je pa v izdelku, to sem tudi napisal. Tu pa lahko "odločaš" komu pomagaš pri gradnji in komu ne.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
Če vzamejo povprečje, kjer zraven vrinejo še pralne stroje in vrtne ute, potem mogoče, pri živilih pa bo prej 30+, kot 3.
kako vezo ma to?

važno je kolk ostane na koncu leta.

govoril pa sem recimo za celotno skupino spar, sem nekomu že lepil nekaj dni nazaj izsek iz letnega poročila.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.946
113
v lokalni ostariji
Mantra o trgovskih centrih je malo smešna. Pa saj jih ne plačujemo državljani. Gradi jih zasebni kapital.

Saj lahko kmetje vlagajo v marketing/prodajalne in prodajo direktno. Pa grdi trgovci ne bodo zaslužili. Enostavno kot pasulj.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
cene so bile v Ita (precej) nižje, ampak se je tudi pri nas dalo normalno kupovati, če odmisliš ka mercator ki je že po defoltu drag. Če pa greš danes v Špar so pa zadeve znatno dražje, kot so bile za časa janeza..lahk vse skup sešteješ od inflacije, višjih energetskih stroškov, marže, ne prideš do upravičenosti takšnega dviga, posledično se še več hodi k sosedom in se še več cekinov tam pusti

kakorkoli obrneš pod Janšo so bile cene (govoriva za slo trg) nižje, posledično je bila kupna moč večja.
Na cene v trgovinah, ki so več ali manj v tuji lasti, je pa Janša res imel vpliv. :bonk:

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
kako vezo ma to?

važno je kolk ostane na koncu leta.

govoril pa sem recimo za celotno skupino spar, sem nekomu že lepil nekaj dni nazaj izsek iz letnega poročila.
Vem vem, ampak ko se gre za hrano...tudi tu ni milosti oz. sploh tu ni milosti.

Jaz pravim, da je hrana v trgovinah draga zaradi raznih europarkov, citijev, kinodvoran itd...

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Trgovine na masovnih izdelkih nimajo ravno bajnega rvc-ja, povprečno pa okoli 8%(če se držijo moji podatki). Je pa visok dobiček zaradi ekonomije obsega...

Kje bo več ljudi? V majhni slabo založeni vaški trgovini ali v velikem snoping centru kjer lahko kupi od kondoma, vibratorja do želve in ure? Več ljudi več prodaje.... Večja izbira več se proda.

Enega grešnega kozla še vedno rabi. Najlažje je trgovec ;)
Včasih pa to ne drži. Primer od včeraj. V Sparu Ariel kapsule za perilo 20€ za 20 kom pakungo. :bonk: Na to ceno na veliko oglašujejo popust 40%. Torej ta pakunga 12€.
Potem grem v Hoferja. Tam ponujajo pakungo 10 kom ta istih Ariel kapsul za 4,65 €. Nobene akcije. Torej 2x10kom približno 9€. Pa dvomim, da Hofer dela brez marže.
Primerjave košaric živil so kar koristne. Vsaj tiste izdelke, ki so v košaricah dobiš za normalno ceno.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.246
2.526
113
Včasih pa to ne drži. Primer od včeraj. V Sparu Ariel kapsule za perilo 20€ za 20 kom pakungo. :bonk: Na to ceno na veliko oglašujejo popust 40%. Torej ta pakunga 12€.
Potem grem v Hoferja. Tam ponujajo pakungo 10 kom ta istih Ariel kapsul za 4,65 €. Nobene akcije. Torej 2x10kom približno 9€. Pa dvomim, da Hofer dela brez marže.
Primerjave košaric živil so kar koristne. Vsaj tiste izdelke, ki so v košaricah dobiš za normalno ceno.
46 kapsul Ariel all in one v Leclercu 18,29€ pa ob torkih -10%, oz. pred prvim majem dva dni -20%.

Koliko je ceneje v italiji? Pokrijem kosilo za 4 člansko famijio? Zanima je zato, da bi babnce peljal v trgovino, med tem pa izkoristil za družinski izlet recimo.

daj piši mi na privat kaj te zanima okrog cen pa tam betairava da ne smetiva teme. MOže? PS če boš šel tja dol ti lahk kako kartico posodm za popust, se komot zmenimo
lp n

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.946
113
v lokalni ostariji
Saj veš da Hofer nima enakih nabavnih cen kot Spar npr? Ne gre to tako da Henkel vsem da Ariel po 4eur/paket potem pa oni grdo lupijo. In cel koncept oz poslovni model Hofer/Lidl je popolnoma drugačen kot Spar/Mercator....

V Leclerc so tehnične stvari neverjetno ugodne (v dosti primerih prodajajo celo z negativno marzo)...