Kar jaz zelim prikazati je to, kako se nam lepo servira drek. Informacije, ki to niso, ampak so dezinformacije. Na podlagi katerih se kreira mnenje posameznika potem, ker poslusa samo ton, vsebina pa ni važna.
Kake so ugodnosti - spet razredi so na netu, se lahko pogleda ali bi kaj in koliko dobila. In samo to je fakt. Potem pa ga lahko prodam s tonom: "doklade so vse skupaj nic, vrtec pa se vedno drag, se sploh ne splaca imeti take plače, ker ni sploh neke razlike na koncu" ali pa: "taka placa, zakaj morajo sploh dobivati doklade, ce bi jaz imel 3k€ bi zivel ko kralj, bi me bilo sram sploh vzeti". Ampak v obeh primerih je fakt samo:
- visina place
- visina transferjev
In v tem primeru se ne bi imela kaj reci, ker faktov se ni potvarjalo.
Tistile prispevek pa potvarja. Prvic, ko govori o družini, ampak to ni placilka druzine. Druga slamparija - za vse tiste, ki vam je tistile prispevek všeč - lanska placa maja letos. Uhka vzames bruto placo in jo das v kalkulator od 2024 pa bo slo na vašo vižo pa se lagat ne bo treba. Ampak teh stvari se nobenemu ne da delat. Ni vazno, kaj je res in kaj ne, ampak kej je meni vsec slišati pa v mojo korist, pa kaj ne...