Pri tvojem odgovoru me zmoti to da delas neke osebnostne ocene mene in vse kar (ocitno) ves o meni je to kje sem zaposlen.Joj, ti si pa kot cajo malo idelističen glede teh milijonarjev?
Nihče od njih, ki ima IQ večji od številke čevljev, si ne izplačuje plače v Sloveniji.
Imajo vrtiljak d.o.o. jev čez pol sveta, kjer ene firme knjižijo prihodke in vse stroške v verigi, denar se pa dviguje na drugem koncu sveta.
Pa kot poslovni strošek se knjiži privat uporabo corporate jet-ov, 17ih vil v Cannesu, golf turnirji, 17 ljubic z otroki, ipd ...
Vem, za poštenjakarje nepojmljivo. Samo taka je reala danes. Davčne luknje vsepovsod in to namerno spisane. Lupi se pa rajo z dohodnino. Kar ostane od ljupljenja, pa potem še 7 jurjev na m2 za kao športne, luksuzne, premijske cegle, katerih strošek izgradnje je bil jurja na m2. Seveda so investitorji v cegle prej navedeni razni d.o.o.-ji iz svetovnih davčnih vrtiljakov. Vmes kot zakamuflirane podkupnine "prodajo" par teh stanovanj lokalnim vplivnežem, da poskrbijo za "poštenost" sistema.
Poznam ljudi ki imajo podjetja na cipru, karibskih davcnih oazah, so davcni nerezidenti, itd. Dalec od tega da imam idealiziran pogled na karkoli.
ce bos pogledal na kaj sem odgovarjal bos videl da je hanzi pisal o direktorju ki je imel 10k place in ni bil lastnik da bi imel 1 mio za jahto.
dejstvo je da nihce (tudi lastniki ki imajo vse premozenje v rs) nima bruto place nad 10k ker je to brezveze. In bi bili neumni ce bi jo imeli.
Jaz tebe na podlagi tvojega odgovora ne bom sodil ker te ne poznam, sem pa mnenja da imas neko idejo o davcnih oazah in optimizacijah ki ima le nekaj skupnega z realno sliko.
Je pa relativno vseeno kaj kdo od naju misli na to temo. Jaz samo vem da bom storil vse kar je v moji moci da se razne ideje uravnilovk, socializma in podobnih bedarij zatre v kali.