Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

okrim

Pripravnik
6. feb 2012
96
0
6
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Citat:
Uporabnik axeton pravi:
Še hodlate ripple?

Ma pusti ripple na miru, ker prvo kot prvo so nastali iz lufta,ti pa si moral placati za njih in drugo kot drugo 60% jih drzijo noter,kar pomeni,da jih lahko manipulirajo, kot hocejo. S tem, ko kupujete Ripple, podpirate centraliziran sistem, kar je ravno kontra kripto svetu

+1 bejžmo stran od tega
Ko bereš take poste te pa res vrže iz tira. Pred par dnevi so še vsi navijali za XRP. Kaj se je spremenilo? Dan - noč! Koga pa briga koga se podpira, vsak gleda,da bo kaj profitiral.

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
569
113
Sej lih tale provizija me je na rit vrgla. Za foro sem hodu prenakazat 20€ za začetek, pa mi pokaže tole ... WTF

Network Fee
0.0011936 BTC(€16.59)
Total
0.0011936 BTC(€16.59)

SHTF

Fizikalc
6. jan 2017
374
49
28
Za devetimi gorami
www.binance.com
Za vse, ki se nimate časa s tem ukvarjat, dajte nekaj denarja rajši v ICO. Recimo naš, https://www.iconomi.net/
Isto raste, izbereš en ali dva sklada, in je to to. Od lanskega leta je šlo 4000 in več % gor. Če se nimate namena učit glede kovancev, je to veliko boljša izbira. Isti postopek, se registrirate na Bitstamp, kupite ETH, pošljete v denarnico, in iz denarnice v ICONOMI. NE DIREKT ETH nikamor drugam iz Bitstampa pošiljat, kakor pa v denarnico. Imajo neke pametne pogodbe in lahko izgubite ves denar. Kupite si tisti Ledger, 70 evrov boste že reskirali. Bolje varno, kakor pa potem jokat, kako je šlo 1000 evrov po vodi, ker boste po nesreči izbrisali svoje datoteke z denarnicami.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Fee je pri BTC transakcijah trenutno visok zaradi zelo povečanega prometa in zaradi prenasičenosti dobijo prednost pri obdelavi transakcije, ki plačajo večji fee, plačaš lahko tudi manj, vendar se potem čakanje poveča (lahko tudi na več dni)
tako da manjših zneskov nima smisla prenašati.

Če bi večina uporabljala segwit naslove. bi se provizije precej zmanjšale.
Trenutno je uporaba segwit naslovov nekje pri 10%.

Med menjalnicami je bitstamp ena redkih svetlih izjem, ki je že uvedla segwit naslove.
aplauz.gif

Coinbase napoveduje v kratkem uvedbo segwit naslovov, kar bi pri tako veliki menjalnici bilo vzpodbudno in bi gotovo zmanjšalo provizije.

Z uporabo segwit denarnic se lahko prišpara pri proivizijah

Lists of Wallets that have SegWit.
Bitcoin Core - PC, Linux, Mac.
Electrum - PC
Armory - PC.
Samourai - Android.
BitWallet - IOS
GreenAddress - IOS
BitGo - IOS, Android, Web
Trezor - Cold Storage
Ledger - Cold Storage
http://SegWitAddress.org - Paper Wallet
Coinomi napoveduje uporabo segwita

Priljubljeni Jaxx in Mycelium žal še ne razmišljata v tej smeri, zato jih do nadaljnega ne priporačam več
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik SHTF pravi:
Za vse, ki se nimate časa s tem ukvarjat, dajte nekaj denarja rajši v ICO. Recimo naš, https://www.iconomi.net/
Isto raste, izbereš en ali dva sklada, in je to to. Od lanskega leta je šlo 4000 in več % gor. Če se nimate namena učit glede kovancev, je to veliko boljša izbira. Isti postopek, se registrirate na Bitstamp, kupite ETH, pošljete v denarnico, in iz denarnice v ICONOMI. NE DIREKT ETH nikamor drugam iz Bitstampa pošiljat, kakor pa v denarnico. Imajo neke pametne pogodbe in lahko izgubite ves denar. Kupite si tisti Ledger, 70 evrov boste že reskirali. Bolje varno, kakor pa potem jokat, kako je šlo 1000 evrov po vodi, ker boste po nesreči izbrisali svoje datoteke z denarnicami.

stari, 2x prebral, še vedno mi ni jasno kaj bluziš
grin1.gif

SHTF

Fizikalc
6. jan 2017
374
49
28
Za devetimi gorami
www.binance.com
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik SHTF pravi:

stari, 2x prebral, še vedno mi ni jasno kaj bluziš
grin1.gif

Mah, ja... spet bo polno ljudi, ki so izgubil polno denarja, ker so zafrknili pri pošiljanju, pobrisali vse iz računalnika, itd....
rolleyes-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.972
113
Ledgerja ni ta dobit. Marca oziroma aprila šele za 100 ojrov. Trezorja pa za 89 februarja. Sej to tudi kul, kali?

Nazadnje urejeno:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
ja poglej ane. Je pa BTC/ETH zelo pogost par, in je mislim da na vseh menjalnicah.
za prenos med borzami poglej tudi LTC ter Ripple. Včasih sem ripple uporabljal.

Nazadnje urejeno:

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Jaz sem kupil nano ledger S za nekje15€
smile-1.gif
Kupil sem SALT ko je bil nekje 3€ in v store so prodajali za 5 SALT-ov, sedaj je 7 SALT-ov ali 10 SALT za keepkey.

Kdor že ima SALT jih lahko kupi v njihovem store: https://saltlending.com/shop

Tu je moj lnik za registracijo na stran od SALT: https://membership.saltlending.com/register?r=kqoVS

Kdor še nima SALT ga lahko kupi preko borze Binance ali Bittrex, ker je cenejše in si nakaže na SALT wallet na njihovi strani in kupi. V 1 mesecu jih dobite na vaš naslov.

Nazadnje urejeno:

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
569
113
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
ja poglej ane. Je pa BTC/ETH zelo pogost par, in je mislim da na vseh menjalnicah.

Na coinbase na žalost ni nikjer BTC/ETH (al sem pa slep
smile-1.gif
).

In kaj drgač kej kupujete??
smile-1.gif

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Citat:
Uporabnik cappy pravi:

Na coinbase na žalost ni nikjer BTC/ETH (al sem pa slep
smile-1.gif
).

In kaj drgač kej kupujete??
smile-1.gif

Zakaj bi kupil BTC z ETH na Coinbase?
Na coinbase nakažeš EUR in potem kupiš ali ETH ali BTC ali LTC ali BCH...
Bolj enostavno ko tako ne gre...

Če si kupil BTC z EUR in bi rad sedaj kupil ETH, prodaj BTC za EUR in kupiš ETH z njimi...