Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
569
113
Mene so danes potrdili na coinbase. Je pa res,da že od 3.1 pošiljam slike za ID in so šele sedaj potrdili
smile-1.gif

Evo, zdej pa na plano, kaj kupit?? :D

SHTF

Fizikalc
6. jan 2017
374
49
28
Za devetimi gorami
www.binance.com
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Mene so danes potrdili na coinbase. Je pa res,da že od 3.1 pošiljam slike za ID in so šele sedaj potrdili
smile-1.gif

Evo, zdej pa na plano, kaj kupit?? :D

Prvo bi ti svetoval Ethereum, vse ostalo pa po temeljitem pregledu. Nič ne kupuj samo zato, ker "se lepo sliši". Za vsak kovanec pogledati ozadje, razvijalce, napovedi izboljšav. V vsak kovanec vsaj pol ure študiranja - navsezadnje se gre za tvoj denar. Za izbrano premisli, ali boš s tem aktivno trgoval, v tem primeru se boš moral naučit nekaj trikov, ali pa holdal - imel spravljeno v denarnici za nekaj časa in potem prodal, ko bo cena višja. Na menjalnici imej toliko, kolikor si pripravljen izgubiti - ostalo vse v Wallet - denarnico. Za hranjenje Bitcoin in Ethereum ter nekaj bolj znanih valut priporočam nakup Ledger Nano S denarnice, saj je ta izjemno varna za uporabo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Smajo pravi:
Evo oglaša se spet en začetnik. Na coinbase odprl račun, je lažje nakazilo preko sepa ali kreditna kartica? Koliko so provizije za nakazila? Kako si nakažeš nazaj v evrih ali usd?

Najlazje je s kartico vendar je visoka provizija za 300eur ti trgajo 10eur recimo.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
to ni tako hudo, glede na stanje na trgu boš to mel nazaj not v 1 dnevu.
je pa res da imaš tudi cenejše varjante, ampak potrjevanje je dolgo pri drugih borzah trenutno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Mene pa zanima, kaj toliko mencate pri teh provizijah za nakazila? Provizija se ti povrne že v manj kot 1 dnevu. Pač naložiš jurja in čakaš, da boš milijonar, pa menda ne paničariš zaradi 20eur provizije za transakcijo?
bonk.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113
zakaj? v čem je razlika, če imam recimo zadeve na binance (borzi) kar naprej namesto v jaxx(denarnici, ki jo imam jaz). pa vsako sem pa tja dajanje vzame nekaj provizije?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Odpri Bitstamp pa si nakaži tja gor, je naslednji dan gor denar ker imajo SLO banko.

Kartice so predrage...

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Ok, na hitro: nakažeš z kreditno na coionbase, kupiš etherum, preneseš etherum npr, na binance kupiš ripple, ko želiš nazaj eure pa prodaš riple za etherum spet nazaj na coinbase tam zamenjaš za eur in nato preko sepa na svoj račun?

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Zakaj s kreditno ???
Je najhitreje!? Res da je provizija največja, vendar ne toliko velika.
Če bi danes nakazal preko sepa, bi denar najbrž bil na coinbase šele sredi tedna

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Bitstampa nimas? Tam imaš € gor naslednji dan preko SEPA.
Čakam že tri tedne. Sem 2 dni nazaj uporabil enega izmed zgornjih linkov za hitro registracijo na coinbase in so mi danes potrdili ( 3 x pošiljal sliko osebne)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Naval je sigurno velik glede na to da borze ne sprejemajo novih clanov pa vse skupaj steka na case.... jaz sem se na bitstamp prijavil ze pred 2 mesecema do danes nobenega odgovora.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Jah nič, dejte Kraken še probat. Support majo dober čeprav imajo stran v ***** trenutno.Ampak deluje kolikor toliko, večkrat je vse treba probat. Mogoče boste kej hitrej potrjeni.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.969
113
pa dobro... greš na LON bankomat, požalbaš tiste 4% li koliko in preden te bitstamp poverificira jih imaš že nazaj. če pa zavoziš vse, je pa itak vseeno kje. če je problem, kako evre v bitkojne zamenat.