Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
to je seveda moje mnenje ampak:
TRX - owner baje prodal 6mio tronov, sicer se je nekaj razčistilo ampak jaz bom raje exital za zdaj
XVG - mcaffe pump coin, sem malenkost zaslužil sedaj pa se bom znebil še tistih par xvgjev kar jih imam in iskal druge priložnosti
ada - nimajo še nič, imo čist overrated (saj ne da drugi niso, ampak ta se mi zdi pa še za odtenek bolj)
gto ne poznam
eng pa držim oz razmišljam še o kakšnem manjšem nakupu

kura

Zelenc'
21. dec 2017
8
0
1
Prosim če mi kdo zna razložit kako naredim da iz bitstamp, kjer ima fant odprt račun prenese na mojga na binance? Kupila bi neota.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Citat:
Uporabnik kura pravi:
Prosim če mi kdo zna razložit kako naredim da iz bitstamp, kjer ima fant odprt račun prenese na mojga na binance? Kupila bi neota.

Če maš EUR gor kupiš ripple pa pošlješ v ripple račun na binance. Prenos traja manj kot minuto z vsemi potrditvami vred.

Lahk tud bitcoin al pa etherium sam ne vem kolk časa tam traja.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ma Bitcoina raje ne, ker bo lahko trajalo tudi več, kot 1 dan. Ripple ali pa ETH ali pa LTC. PA prej naj pošlje samo majhen znesek, da vidita, če delata prav. V Binancah si odpri deposit od valute, katero mislita poslati iz Bitstampa, na Bitstampu pa odprita Withdraw valute, katero mislita poslati na Binance. Pri Ripplu bosta morala vpisati še dodatno cifro, pri ostalih dveh pa ne. Ko bosta copy/paste naslov, preverita še z očmi, če je ista, ko pa bosta poslala iz Bitstampa, pa bosta morala še potrditi preko emaila, da bo šlo naprej.
Še enkrat, prvo majhen znesek (10€), potem pa ostali znesek po isti poti še enkrat.

kura

Zelenc'
21. dec 2017
8
0
1
Danes bi gor položila eure in pol ne vem naprej, ker bi rada kupila na binance, kjer imam odprt račun neota.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pošlji si € gor, potem na Bitstampu kupi Ripple-XRP in si Ripple pošlji na Binance. Bo najhitrejši prenos in najbolj poceni.
Na banki daj pod namen uno kodo, ki ti jo da na Bitstampu, pod referenco tudi lahko daš isto kodo, pa pošiljaj iz iste banke, kot jo ima fant vpisano v Bitstamp računu, drugače ne bodo dali denarja gor in ga boš dobila nazaj.
Denar naj bi praviloma jutri prišel gor popoldne, če ga boš danes poslala.

kura

Zelenc'
21. dec 2017
8
0
1
Ok super hvala.
A mi lahko še poveš ko želim dati v Bitstampu v denarnico, kaj pomeni Destination tag in Address label?

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
btw... NEO je kr dobra izbira
wink-1.gif
Če ne misliš trgovat glej, da ga preneseš v svojo denarnico (npr. Neon Wallet), ker se ti generira GAS.

Tukaj pa lahko izralunaš kolk GASa ti bo dnevno genreriralo glede na to kolko imaš neotov v svoji denarnici.

https://neotogas.com/

Če boš vložila večji znesek, priporočam nakup Ledgerja S, ki je tudi podprt z Neon walletom.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik kura pravi:
Ok super hvala.
A mi lahko še poveš ko želim dati v Bitstampu v denarnico, kaj pomeni Destination tag in Address label?

V Binancah ti bo pod Ripple deposit pisal še destination tag ---> to številko skopiraj in jo prilepi v Bitstampu po destination tag. Adress label pusti prazen

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Na zgoraj priloženem grafu je mogoče preveriti tudi fee za BCH ($0,2) in LTC ($0,5)

Omenjene kriptovalute imajo sicer 10x manj prometa od BTC in transakcije se procesirajo v krajših časovnih intervalih.
Posledično je blockcain ETH velik že 288 GB
LTC ni imel veliko prometa, saj ima blockchain velik le 12 GB v primerjavi z BTC, ki ima 178 GB.
BCH ima približno enako velik blockchain kot BTC, vendar če bi hotel prevzeti ves njegov promet, bi mu zadeva zaradi velikh blokov hitro prerasla v več TB veliko bazo.

Vse to pa kaže, da v takšnem stanju, kot so trenutno (decentralizirane) kriptovalute, ni nobena v stanju konkurirati pri procesiranju velikega števila transakcij naprimer VISI ali Mastercardu, saj se jim vse skupaj zelo hitro zabaše.

Rešitev je lahko le v "second layer" razširitvi protokola, kot ga ponuja naprimer LN (Lightning Network), ki bo zmožen instantno procesirati na stotisoče transakcij brez dodatne obremenitve blockchaina in z ničelno provizijo.

Malo za predstavo:

BTC - 6 transactions per second

DASH - 10 transactions per second

Ethereum – 20 transactions per second

PayPal – 193 transactions per second average

Visa – 1,667 transaction per second

Ripple = Visa
https://steemit.com/cryptocurr...ions-per-second

kura

Zelenc'
21. dec 2017
8
0
1
Super ste
smile-1.gif

si bom odprla pol kr denarnico na bitaddress papirno, ker bom kar pustila denar gor, da raste.
Sam ne vem kaj pomeni destination tag. Sem še na začetku.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Malo za predstavo:

BTC - 6 transactions per second

DASH - 10 transactions per second

Ethereum – 20 transactions per second

PayPal – 193 transactions per second average

Visa – 1,667 transaction per second

Ripple = Visa
https://steemit.com/cryptocurr...ions-per-second

Visa zmore 65.000 transakcij na sekundo,
povprečje v praksi pa je nižje, ker ni večje potrebe.

LN bo presegel tudi te številke

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
za mene je še vedno BTC the King.... zdaj bojo malo šli Alti še gor, potem pa bo začel BTC harat na polno
smile-1.gif

BTC ni za male ribe...
smile-1.gif
To je tak kot, da spečega zmaja malo s palco bockaš... potem, ko se pa zbudi pa pizdarija... smo lani vsi vidli.

Nazadnje urejeno:

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
569
113
Hmm, en dan nazaj sem poslal ETH na kucoin in na kucoinu nimam še nobenega prejemka. Bi me moralo skrbeti??
frown-1.gif