Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
jp, coinbase je dober samo za dat FIAT not, potem pa greš na Bittrex ali Binance ali Poloniex... Tam se pa pol "špilaš" z ostalimi.
Za prenos na te borze pa uporabi ETH, je najcenejši in najhitrejši.

Če imaš pa kako drugo borzo, ki podpira XRP je pa ta še hitrejši ali pa DASH. Ta dva sta na skoraj vseh borzah. Oba sta hitra in prenos je poceni. Nikar ne uporabljaj BTC, ker ti požere minig fee preveč pa še traja ti nekaj časa da ti potrdijo. Neakteri, ki dajo prenizek mininng fee čakajo po par dni.

okrim

Pripravnik
6. feb 2012
96
0
6
Citat:
Uporabnik SHTF pravi:
Za vse, ki se nimate časa s tem ukvarjat, dajte nekaj denarja rajši v ICO. Recimo naš, https://www.iconomi.net/
Isto raste, izbereš en ali dva sklada, in je to to. Od lanskega leta je šlo 4000 in več % gor. Če se nimate namena učit glede kovancev, je to veliko boljša izbira. Isti postopek, se registrirate na Bitstamp, kupite ETH, pošljete v denarnico, in iz denarnice v ICONOMI. NE DIREKT ETH nikamor drugam iz Bitstampa pošiljat, kakor pa v denarnico. Imajo neke pametne pogodbe in lahko izgubite ves denar. Kupite si tisti Ledger, 70 evrov boste že reskirali. Bolje varno, kakor pa potem jokat, kako je šlo 1000 evrov po vodi, ker boste po nesreči izbrisali svoje datoteke z denarnicami.
Kaj samo ETH lahko vložiš v ICONOMI? Daj malo več razlage. A direktno v ICONOMI ne gre?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
kr nekaj bedarij je napisal
smile-1.gif

prvo kot prvo iconomi ni več v ico fazi.

to o pošiljanju v denarnico vmes pa tud ne vem kaj je želel povedat s pametnimi pogodbami, eth na iconomi lahko pošlješ iz denarnice ali preko smart contracta, tak da nima veze, lahko na petrolu kupiš eth voucher pa pošlješ (vnovčiš) direktno na wallet v iconomi.

edit: njihove sklade lahko kupuješ z btc ali eth trenutno ja, v prihodnosti pa tudi z njihovim tokenom icn

Nazadnje urejeno:

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Tudi ETH provizije so poskočile in so v povprečju že pri $3.

Razlog je pa verjetno v zafilanju blockchaina s transakcijami zaradi kripto mačk (CryptoKitties).
To je nova igra, ki se igra na ETH blockchainu, kjer folk zbira in "plemeniti" elektronske mačke, nekaj podobnega, kot na trgu umetnin ali še bolje na trgu plemenskih mačk .. . ker je število mačk omejeno, so nekatere mačke dosegle že astronomske vrednosti okoli $100.000
smile-1.gif

Velik skok Avg. ETH Transaction Fee nekako sovpada s pojavom igre CryptoKitties v začetku decembra.

tomaz234

Pripravnik
21. avg 2012
45
0
6
Pozdravljeni, sem čisti nub pri kriptovalutah,ali mi lahko na kratko razloži kako nakazat denar v alute, bitcoin me ne zanima, zanima me kakšna valuta nizke vrednosti ki je komaj v vzponu, ne mislim trgovat, mislim samo kupit kakšnih par valut in denar pustit nekaj časa pri miru,
hvala

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
569
113
Citat:
Uporabnik SHTF pravi:
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Mene so danes potrdili na coinbase. Je pa res,da že od 3.1 pošiljam slike za ID in so šele sedaj potrdili
smile-1.gif

Evo, zdej pa na plano, kaj kupit?? :D

Prvo bi ti svetoval Ethereum, vse ostalo pa po temeljitem pregledu. Nič ne kupuj samo zato, ker "se lepo sliši". Za vsak kovanec pogledati ozadje, razvijalce, napovedi izboljšav. V vsak kovanec vsaj pol ure študiranja - navsezadnje se gre za tvoj denar. Za izbrano premisli, ali boš s tem aktivno trgoval, v tem primeru se boš moral naučit nekaj trikov, ali pa holdal - imel spravljeno v denarnici za nekaj časa in potem prodal, ko bo cena višja. Na menjalnici imej toliko, kolikor si pripravljen izgubiti - ostalo vse v Wallet - denarnico. Za hranjenje Bitcoin in Ethereum ter nekaj bolj znanih valut priporočam nakup Ledger Nano S denarnice, saj je ta izjemno varna za uporabo.

Tole si mi res fajn razložil. Edino en problem imam,da ko gledam kovance in razvijalce, mi to nič kaj dost ne pove
redface-1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik tomaz234 pravi:
Pozdravljeni, sem čisti nub pri kriptovalutah,ali mi lahko na kratko razloži kako nakazat denar v alute, bitcoin me ne zanima, zanima me kakšna valuta nizke vrednosti ki je komaj v vzponu, ne mislim trgovat, mislim samo kupit kakšnih par valut in denar pustit nekaj časa pri miru,
hvala
borza ki podpira FIAT (bitstamp, kraken, coinbase, še kakšne druge) --> nakažeš FIAT --> kupiš ETH/ripple/dash/LTC/BTC ali kaj tretjega --> prenakažeš na binance, kucoin (referrala v podpisu). Če si nakazal ripple/ltc/dash zamenjaš v BTC/ETH in potem v alt coine.
v kratko je to to.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Tudi ETH provizije so poskočile in so v povprečju že pri $3.

Razlog je pa verjetno v zafilanju blockchaina s transakcijami zaradi kripto mačk (CryptoKitties).
To je nova igra, ki se igra na ETH blockchainu, kjer folk zbira in "plemeniti" elektronske mačke, nekaj podobnega, kot na trgu umetnin ali še bolje na trgu plemenskih mačk .. . ker je število mačk omejeno, so nekatere mačke dosegle že astronomske vrednosti okoli $100.000
smile-1.gif

Velik skok Avg. ETH Transaction Fee nekako sovpada s pojavom igre CryptoKitties v začetku decembra.

Proti BTC je to poceni
smile-1.gif
Mislim da je še vedno cenejše kot LTC ali BCH. Koliko je mining fee od teh dveh?

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Na zgoraj priloženem grafu je mogoče preveriti tudi fee za BCH ($0,2) in LTC ($0,5)

Omenjene kriptovalute imajo sicer 10x manj prometa od BTC in transakcije se procesirajo v krajših časovnih intervalih.
Posledično je blockcain ETH velik že 288 GB
LTC ni imel veliko prometa, saj ima blockchain velik le 12 GB v primerjavi z BTC, ki ima 178 GB.
BCH ima približno enako velik blockchain kot BTC, vendar če bi hotel prevzeti ves njegov promet, bi mu zadeva zaradi velikh blokov hitro prerasla v več TB veliko bazo.

Vse to pa kaže, da v takšnem stanju, kot so trenutno (decentralizirane) kriptovalute, ni nobena v stanju konkurirati pri procesiranju velikega števila transakcij naprimer VISI ali Mastercardu, saj se jim vse skupaj zelo hitro zabaše.

Rešitev je lahko le v "second layer" razširitvi protokola, kot ga ponuja naprimer LN (Lightning Network), ki bo zmožen instantno procesirati na stotisoče transakcij brez dodatne obremenitve blockchaina in z ničelno provizijo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Eno vprašanje glede kartic. Na marketu imam ETH v usd oz. USD in tega ne morem v € pretvorit. Nakazilo $ pa z SEPA ki je najhitreje/najceneje ni možno. Naslednja taka je mastercard. Kakšna mora biti ta Mastercard (debetna kartica). Ker VISO kreditno imam ampak to je neuporabno ker če nakažen nanjo s tem denarjem ne morem nič drugega kot nekaj kupit, jaz bi ta denar rad na račun da ga nato nazaj nakažem.

Je treba debetno Mastercard naročit. (pa 16 številk mora imet ne 19 kot maestro)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Disc, ce ne ves, kam vloziti, napisi v google in youtube top 5 ali top 10 cryptocurrency for 2018 in preglej prvih 5-8 zadetkov. Po 3 urah gledanja bos ze vec vedel, kaj bi bilo dobro kupit

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jaz imam Trx (Tron), Xvg (verge), Ada Cardano, Gto, Eng in prejle sem kupil za malo denarja Esp-morda kaj rata iz njega

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Vse, razen ESP-ja. Sem pa trenutno prodal komplet ADO in sedaj bom kupil ESP. Od včeraj do danes se je dvignil za dobrih 40%

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Jaz imam Trx (Tron), Xvg (verge), Ada Cardano, Gto, Eng in prejle sem kupil za malo denarja Esp-morda kaj rata iz njega

sami taki katerih bi se jaz čimprej znebil, razen enigme.

če že shillamo:) Poglej še REQ ter ICX, moja 2 favorita za letos.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Aja - Binance so spet odprle registracije ampak so omejene tako da hitro se registrirat če ste se mel plan.

EFX

Pripravnik
13. nov 2007
91
1
8
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

sami taki katerih bi se jaz čimprej znebil, razen enigme.

[/QUOTE]

Zakaj bi se jih znebil?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.468
6.972
113
jest se na poti da si sestavim neki tacga:
- btc
- ripple
- neo
- monero
- eth
- ada
- trx
- qtuma neki imam, pa bi ga kar obdržala

tega je 8 komadov. je to neki tacga da se kupi, pa se ne spremlja vsak dan. v tošl pospravi, pa na vsake toliko pogleda kaj dogaja. kaki drugi predlog kaj notri in kaj ven? niso neki to bajni vložki, ampak boga mi, da ne bom čez 10 let se tolkla po glavi, kaj se nisem igrala