Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
kot sem rekel, ce bi rad zasluzil miljone na hitro cakaj na padec pa lovi korekcije, ce bi pa rad dolgorocno pa pac vlagaj po moznostih stalno, ce bos kupoval ko bo visoko ali pa nizko, konec koncev bos imel vedno vec btcja, ki bo upamo z leti vedno vec in vec vreden
Dec...al moraš tudi kaj prodat, ne samo kupovat. Nekje si je treba rečt...that's it ...in prodat z dobičkom. Potem pa čakat novo priložnost in takrat nazaj reinvestirat.
Veliki igralci počnejo ravno to..njim dol visi za btc..njim je point profit. Vlozijo, so v plusu..prodajo. Case closed.

Po enaki logiki kot kupovanje ob vsaki večji korekciji na dol, je treba tudi prodajat ob vsaki večji korekciji na gor. In zdajje pravi čas da se proda vsaj en del portfelja, ko si v plusu.
Itak noben ne ve do kam bo šlo..ne gor ne dol.
Veliki so uleteli dec in jan ..glej tedensko karto kjer je cena stala..okoli 40 jurjev usd...zdaj po dobrem mesecu so 60% v plusu (en mesec!..v delnicah bi čakali kaj..5, 10 let na tak dobiček?). Cena je na zgodovinskem vrhu...kaj misliš da bojo naredili?

Prodali tepcem, ki uletevajo pri 67 jurjih...

Ne sanjat o Marsu. Šmatna gora je zakon :nazdravje:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Dec...al moraš tudi kaj prodat, ne samo kupovat. Nekje si je treba rečt...that's it ...in prodat z dobičkom. Potem pa čakat novo priložnost in takrat nazaj reinvestirat.
Veliki igralci počnejo ravno to..njim dol visi za btc..njim je point profit. Vlozijo, so v plusu..prodajo. Case closed.

Po enaki logiki kot kupovanje ob vsaki večji korekciji na dol, je treba tudi prodajat ob vsaki večji korekciji na gor. In zdajje pravi čas da se proda vsaj en del portfelja, ko si v plusu.
Itak noben ne ve do kam bo šlo..ne gor ne dol.
Veliki so uleteli dec in jan ..glej tedensko karto kjer je cena stala..okoli 40 jurjev usd...zdaj po dobrem mesecu so 60% v plusu (en mesec!..v delnicah bi čakali kaj..5, 10 let na tak dobiček?). Cena je na zgodovinskem vrhu...kaj misliš da bojo naredili?

Prodali tepcem, ki uletevajo pri 67 jurjih...

Ne sanjat o Marsu. Šmatna gora je zakon :nazdravje:
Ja, se popolnoma strinjam, želel sem samo povedati tistim, ki šele začenjajo s tem, ker je sedaj seveda ves ta FOMO efekt. Če nekdo sedaj začenja s kriptom in želi sedaj vstopiti naj, a je najboljši trenutek za vstop, verjetno ne, ampak če bi rad oplemenitil neka sredstva v razponu ne vem 5 let, naj pač vlaga notri vsak mesec. Jaz sem si svoj vložek že zdavnaj izplačal, denar, ki ga imam v kriptu pa mi trenutno nič kaj dosti ne pomeni, ker nisem (še) kripto miljonar in ga trenutno niti ne potrebujem, tako da jaz bom še malo počakal, exit strategy pa imam zase narejen, če mi rata doseči cilj super, če ne, bomo še par let počakali.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.525
3.901
113
Ljubljana
hmpg.net
Tale je bila za živce:
1709665429341.png

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.688
1.048
113
Sem su nazaj do tega posta, samo BitStamp nima nic od tega ;) Ma sej, 6 sm jih kupu - memete pa Ado in Solano. Se 400 € je na voljo, neki bom se najdu. Ce drugo ne pa XRP, LTC, ETH... Za joke test bo dobro.

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
Sem su nazaj do tega posta, samo BitStamp nima nic od tega ;) Ma sej, 6 sm jih kupu - memete pa Ado in Solano. Se 400 € je na voljo, neki bom se najdu. Ce drugo ne pa XRP, LTC, ETH... Za joke test bo dobro.
Si zelo omejen, če si registriran samo na eni menjalnici.

Manjše coine se pa vedno kupuje na dexih.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.688
1.048
113
Sm ze sprasu za 10 razlicnih coinov. Dex? Vidm, da moram v drugi razred kripto sole, prvi ma samo osnove :D

Priponke

• Screenshot_20240305-225718.png
    Screenshot_20240305-225718.png
    252,9 KB · Ogledi: 53

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
CEX = centralizirana menjalnica (bitstamp, binance, coinbase itd). Se moraš reg. in opravit KYC.

DEX = decentralizirana menjalnica (uniswap, sushiswap, jupiter, orca, raydium, pancakeswap). Odvisno katero omrežje uporabljaš. eth, solana, bnb..
Se ne rabiš reg., samo povezat moraš svoj hot wallet (metamask, coinbase wallet, trust wallet)

Na CEX so kovanci, ki jih registrira menjalnica, na DEXu je večina kovancev. Minus je, ker je veliko nategov, tako da je treba pazit kako investirat.

Npr. ATOR kupit na uniswap

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Če iščeš gamble, potem se kupijo kovanci, ki so mogoče na kakem gate.io, ne pa še na kucoin ali bitstamp, bognedaj na binance ali coinbase.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
SP500 je tudi v uptrend kanalu, ki ima še nekaj lufta

Poglej priponko 81745
SP500 meni trenutno deluje pregret...že tako je prebil zadnji vrh, brez da bi trznil, trenutno pa se nahaja na vrhu trend kanala. Torej dvojna verjetnost da gre ali testirat zadnji preboj in/ali odboj od zgornje trend bande in se odpravi na spodnjo.
Nekaj v tem smislu verjetnosti (W karta, USD):
1709704138045.png