KREATIVNI NAJEMI - ima kdo izkušnje?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
A ima kdo izkušnje s tole firmo Kreativni najemi d.o.o.? Njihova stran je www.kreativni-najemi.si
Bojda imajo dobre cene avtomobilov in financiranja. Čakalna doba za avto je 2 meseca in hočejo imeti 10% are. Je to običajno?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
V oddelku "ekonomija" je krajša tema o tem podjetju, oglasil se je tudi lastnik.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Sem prebral. Ampak od takrat je minilo že 4 mesece. Ima kdo kakšne prave izkušnje.
Zanima me še nekaj. Kdo je v prometnem dovoljenju vpisan kot lastni avtomobila?
Kako je z garancijo vozila, če pri njih avto samo kupiš in ne vzameš njihovega najema?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.396
1.399
113
Glede na to, da avto najemaš je jasno da kot lastnik vozila ne more biti vpisan drugi kot lastnik torej kreativni najemi. Za garancijo pa kar njih povprašaj. Moraš pa vedeti, da avta ne kupuješ ampak samo najameš pri njih in torej ta avto ne bo nikoli tvoj ne glede na to kolik obrokov plačaš. Lahko ga sicer odkupiš ampak po takratni tržni ceni (četudi si ga pred tem imel 5 let v najemu in plačeval obroke).

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
v prometni predvidevam da piše enako kot povsod drugje pri lizingih..

Lastnik: kreativni najem
Uporabnik: Janez Novak iz postojne

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
No saj tle je finta. V forumu EKONOMIJA kjer so že obdelovali to temo, je nekdo omenil da Kreativni najemi financirajo celotno zalogo s pomočjo bank in lizing hiš. Če to financirajo s pomočjo lizinga, bi morala v prometnem dovoljenju biti vpisana tista lizing hiša, ki je avto financirala Kreativnim najemom, oni pa po svoji matematiki to "rentajo" naprej.
Dvomim da imajo kreativni najemi dovolj svojega kapitala, da financirajo celotno zalogo vozil.
Kdo je torej pravi lastnik vozil, ki jih Kreativni najemi dajejo v finančni najem strankam?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Če mu jih da lizing (pri lizingu gre za promet blaga), potem je lizing hiša vpisana kot lastnik v prometnem dovoljenju. Kar še ne pomeni, da jih Kreativni najemi ne smejo dajat naprej v najem, ampak lastništvo v prometni pa ostane. Po moji logiki lizing hiša.
Pri kreditih je pa zadeva drugačna, se strinjam.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.396
1.399
113
Glej ne glede nato kdo jih financira bo pri poslovnem najemu pisalo, pod uporabnik in pod lastnik tistega, ki je najemodajalec. Potrebno je razlikovat lizing in poslovni oz. operativni najema. Pri lizingu leasingojemalec dejansko z vsakim obrokom odplača del avta-predmeta in na koncu po plačilu vseh obrokov postane lastnik tega vozila, pri poslovnem najemu pa je neka oseba ali firma samo najemnik vozila, ki ga lahko uporablja 1 mesec, 1 leto ali pa.... Ni potrebe, da bi bil kjerkoli v prometni vpisan, hkrati pa neki leasing hiši dele samo dodatne stroške. Če je lizing hiša vpisana pod obe opciji, potem lahko avto v enem letu zamenja v teoriji 50 najemnikov in bo prometna in vse skoz ves čas ista, če bi vedno spreminjali in vpisovali uporabnika pa bi to pomenilo 50 prometnih. Res pa je, da imajo nekatere leasing hiše opcijo, da pri poslovnem najemu stranki omogočijo, da se v prometni vpiše kot uporabnik vozila.

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Sem prebral. Ampak od takrat je minilo že 4 mesece. Ima kdo kakšne prave izkušnje.
Zanima me še nekaj. Kdo je v prometnem dovoljenju vpisan kot lastni avtomobila?
Kako je z garancijo vozila, če pri njih avto samo kupiš in ne vzameš njihovega najema?

Pozdravljen,

za vsa naša vozila veljajo normalni garancijski pogoji. Edina posebnost so nova vozila, ki so imela enodnevno registracijo v tujini. Tudi za njih veljajo normalni garancijski pogoji, le da je garancijski rok pričel teči z dnem registracije v tujini. Kar zadeva financiranje nakupa vozil ti ga pomagamo urediti, če je le to potrebno, če pa lahko sam urediš ugodnejše pogoje financiranja pa tudi ni nič narobe.

lp, Zdravko

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Nisva se razumela. Vem, da pri poslovnem najemu ponavadi (ponavljam: ponavadi) ni vpisan najemnik v prometnem dovoljenju.

Zanimalo me je nekaj drugega. Če je recimo namesto Kreativnih najemov vpisan lastnik nekdo drug, neka lizing hiša, ki vse skupaj financira. Ampak temu skoraj sigurno ni tako, ker lizing hiša financira te avtomobile kot t.i. "zalogo". Ko Kreativni najemi potrebujejo določeno vozilo, ga odkupijo iz zaloge, in šele takrat se avto prvič registrira in kot lastnik se vpiše Kreativni najemi.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Zdravko,

predvidevam, da delaš pri KM? Zanima me ali avtomobile financirate s pologi ali zunanjim financiranjem?

Sprašujem, ker se mi zdi tovrstni najem pametna odločitev. Ampak polog je hitro 5 mestna cifra in tega denarja v današnjih časih nikakor ne bi zaupal v hrambo majhnemu podjetju, z "nizko" (predvidevam) boniteto. Poleg tega verjetno polog ni obrestovan, ali pač?

Če je polog namenjen predvsem zavarovanju ali bi namesto tega sprejel npr. bančno garancijo oz. kaj podobnega, za katerim stoji domača banka?

B.

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Zdravko,

predvidevam, da delaš pri KM? Zanima me ali avtomobile financirate s pologi ali zunanjim financiranjem?

Sprašujem, ker se mi zdi tovrstni najem pametna odločitev. Ampak polog je hitro 5 mestna cifra in tega denarja v današnjih časih nikakor ne bi zaupal v hrambo majhnemu podjetju, z "nizko" (predvidevam) boniteto. Poleg tega verjetno polog ni obrestovan, ali pač?

Če je polog namenjen predvsem zavarovanju ali bi namesto tega sprejel npr. bančno garancijo oz. kaj podobnega, za katerim stoji domača banka?

B.

Zdravo,

pravilna ugotovitev, lastnik in direktor Kreativnih najemov sem.

Kar zadeva najeme je varščina za čas najema soudeležba pri nakupu/financiranju vozila, preostanek iz lastnih sredstev in zunanjega financiranja. Varščina ni obrestoana, in tudi ni posebej zavarovana!

Glede na to da smo na svetu 8 mesecev si lahko misliš kaka je naša boniteta, ampak s tem se pač moramo ukvarjati na vsakem koraku.

Kar zadeva nakupe vozil, pa pomagamo pri urejanju zunanjega financiranja, nismo pa mi sami ponudnik financiranja.