Kreativni najemi d.o.o.?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Je znana komu tale firme?

http://www.kreativni-najemi.si/pages/storitve/kreativni-najem-vozil.php?lang=SL

Glede na cene in storitve, ki jih nudijo so res smešno poceni, a zdi se mi da vse le ni tako lepo. Firma namreč obstaja šele od februarja 2008.

Tile "poslovni najemi" so tako smešni, da bi kar jutri šel po enega
wink-1.gif

Komentarji?

PS, to ni reklama, da ne bo kdo mislil!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Cene so res hudo dobre.
A imajo morda tile avtomobile polimane s sponzorskimi nalepkami? Ker se mi zdi, da sem enkrat videl na tehle Fiat 500.

Me zanima le še, kakšna je cena dodatnega kilometra?

Sicer pa, glede na to, da gre za novo podjetje je problem v varščini. Mrknejo in se lahko obrišeš pod nos za varnščino. Razen, če je to v pogodbi zelo dobro določeno in si zaščiten.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Siguren sem, da avtov ne bodo imeli polimanih.
Podobno ponudbo je obljubljal moto černe (se tudi nahaja v ind.coni Trzin) in sem se lani odločal za X3-jko a žal v enem mesecu niso bili sposobni sestaviti in posredovati ponudbe, pa čeprav smo bili že vse dogovorjeni. Motila me je predvsem ročnost najema, ki je bila lani jeseni omejena še na 12 mesecev - obrok pa bi bil 1% vrednosti novega vozila po ceni v SLO; vključen AO, KASKO, servisi pri BMW so prva 3 leta tako ali tako vključeni v ceno; le pnevmatike bi bilo potrebno kupiti.

Je pa nekako takole:
- avte dobijo po zelo ugodni ceni izven SLO
- avte tudi prodajajo po ugodnih cenah
- očitno imajo dobro boniteto ali vezo na bankah, saj imajo v ozadju kredit/leasing - na NLB
- v pogodbi je člen, da je treba avto vrniti v enakem stanju, kot je bil prevzet (kar je pri novem avtu res nemogoče)

Glede na podatke iz AJPES med podjetji ni povezave... a ideja je zelo podobna - le obrok je celo za malenkost višji.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.396
1.399
113
Prva in zelo sumljiva zadeva je, da jim moraš pri vozilu, ki je vredno cca 30.000 EUR pustiti skoraj tretjino varščine (9.500 EUR). Če delajo preko NLB je cena njihovega vira sigurno tam okrog 6 mesečni Euribor+2,00 +/- 0,2.

Moje mnenje na dolgi rok tole ne bo šlo in sem prepričan, da bodo stranke čez kako leto jamrale, kako so ostale brez denarja.

Sam raje vzamem poslovni najem pri kaki normalni leasing hiši, kjer ne rabim dajat ne varščine in ne pologa, plačam sicer nekav več kot pri temle zgoraj, sem pa varen. Teh 9.500 EUR pa kam naložim in v treh ali petih letih pokrijem razliko v preplačilu in še kaj. Z denarjem je treba danes biti previden, ker ga je prekleto težko zaslužiti in ga ni kar za dajat nekim kvazi leasing hišam, pa če tudi ti v pogodbi napiše, da ti bo vrnil trojno vrednost če ne zrihta avta (spomnite Grubeliča in podobnih).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Si siguren, da plačaš "nekaj več"? Ko sem jaz lani spraševal za operativni lizing mi je pri enkih zneskih (in avtomobilih) prišlo mesečno nad 1000€ ob 20% pologu...

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
kakšna je bila pa dogovorjen odkupna vrednost? tudi tle je namreč hakelc, da vpliva na ceno obroka.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
kakšna je bila pa dogovorjen odkupna vrednost? tudi tle je namreč hakelc, da vpliva na ceno obroka.
Kakšna odkupna vrednost? Če nočeš odkupit pač ne odkupiš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Saj pri najemih ni cilj da potem odkupiš, vsaj v praksi ne.

Najem je, da za par mesecev vzameš kak iber model in ga potem vozis, na to pa zamenjaš za novejšega.

Samo v praksi so ti najemi izjemno dragi, tale..je pa videt kar privlačen.

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Pozdravljeni forumaši,

tukaj so Kreativni najemi d.o.o. osebno oz. Zdravko Poljaševiæ. Hvala vsem ki ste nad našimi storitvami navdušeni, tule je nekaj dejstev za tiste, ki dvomijo.

Razlika med nami in drugimi ponudniki najema/leasinga (imenujte po želji) je v ceni in paketu storitev. Veliko se jih obregne ob varščino (zaradi le te nimamo težav s krajami vozil, poškodovanjem vozil, ...), pozabljajo pa da imajo pri drugih ponudnikih opravka s pologom (1. obrok), ki je v celoti prihodek ponudnika najema. Vaša sredstva iz varščine so pri nas angažirana v vozilu, ki ga vozite. Preostanek vrednosti priskrbimo iz drugih virov financiranja (lastniški, dolžniški).

Vaš strošek je le mesečna najemnina, pojmov kot so strošek obdelave, rizični sklad, itd... ne poznamo.

Na internetu imate na voljo kar nekaj online kalkulatorjev, ki vam omogočajo okvirni izračun cene najema.Za začetek bo dovolj tale v lasti Porsche Leasing d.o.o.: http://calc.porscheleasing.si/lvn.asp?zn=vw (Volkswagen) enako pridete do cene najema za vozila Audi.

Najem je možen le za vozila treh blagovnih znamk in sicer AUDI, BMW in VOLKSWAGEN.

Profiliramo se kot nizkocenovni ponudnik najema, vendar bomo v bližnji prihodnosti cene popravili rahlo navzgor, saj smo že sedaj v celoti zabukirani za naslednji kvartal.

Odkrito priznavamo da vam vozilo raje prodamo kot oddamo, saj je naš zaslužek pri tem malce večji, o tem kaj pa si konkurenca misli o nas je odveč pisati. Jih pa zanima, dnevno visijo na spletni strani in skenirajo produkte, pa tudi "mistery shoperje" smo zasledili. Pa nič ne de, dobrodošli vsi.

Vse kar vas zanima lahko osebno preverite bodisi na sedežu podjetja, bodisi na mobilni številki 041 425 122

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik PoljasevicZ pravi:
Profiliramo se kot nizkocenovni ponudnik najema, vendar bomo v bližnji prihodnosti cene popravili rahlo navzgor, saj smo že sedaj v celoti zabukirani za naslednji kvartal.

Tok dobr' da bomo dvign'l cene
hysterical-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Nekaj vprašanj.
1.) Kakšni so pogoji, da se dobi varščina nazaj? Ali npr. rahla črtica na armaturki (kar se ob normalni rabi zelo hitro zgodi) pomeni izgubo varščine?
2.) Kakšna je cena dodatnega km čez 30k km?

Sicer pa veliko uspeha, namreč Slovenija potrebuje konkurenco tudi na tem področju. Upam, da pošteno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Lepo, da se javlja sam direktor. Pomeni, da forum seže v deveto vas
wink-1.gif

Imam samo eno vprašanje, kaj pomeni to, da ste zabukirani, da se sploh ne da avta najet pri vas? V kolikor je temu tako, mislite kaj širit spekter ponudbe, ker rezervirat avto za eno leto vnaprej, da ga potem vozim 1 leto je malce tak...
wink-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
ksz.

En nasvet - zabukiranost je sicer fina stvar. Če si že uveljavljen na trgu.

Če pa pravkar priletiš na trg, ni pretirano fino "nakurit" stranke, potem jim pa ne moreš dostaviti željenega.

Stranke se namreč silno redko spomnijo ponovno klicati, češ "če se je po 3 mesecih kaj spremenilo".
Ponavadi namreč sklepajo, da "gre za gostilno, ki ima velikoočesno namaštan jedilnik, sposobna je pa skuhati samo en pasulj in se zato stalno nekaj zgovarja".

Sicer je pa vsak svoje sreče sam kovač....

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
a si že kdaj kaj kupil z operativnim lizingom? sodeč po tvojem odgovoru bi reku da ne
operativni lizing ni isto kot finančni, ko z zadnjim plačanim obrokom predmet preide v tvojo last

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
a si že kdaj kaj kupil z operativnim lizingom? sodeč po tvojem odgovoru bi reku da ne
operativni lizing ni isto kot finančni, ko z zadnjim plačanim obrokom predmet preide v tvojo last
In kaj sem narobe napisal? Konkretno tukaj namreč dvomim, da bo kdo odkupoval, saj so obroki tako nizki, da odkupna vrednost ne bo nižja od tržne. In ja, sem.

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Ja dejansko je tok dobr da lahko občutno dvignemo cene, pa to ni samo sebi namen. Skratka do dviga cen bo nedvomno prišlo, vseeno pa bo razkorak med nami in zasledovalci še vedno občuten.

kar zadeva zabukiranost je pa tko, viri financiranja niso neomejeni, se pa stalno večajo.

Ta trenutek se lahko pogovarjamo o najemu vozil katerih dobava bo od septembra naprej.

Ena praska ne pomeni da se ne dobi varščina nazaj, tudi dve praski ne pomenita da se ne dobi varščina nazaj. Vkolikor se vrne vozilo poškodovano, zanemarjeno, ..., se oceni zmanjšanje vrednosti vozila zaradi omenjenih poškodb in se ustrezno zniža vračilo varščine.

Katerikoli paket vsebuje v ceni 30.000 km letno, vsakih začetih 1000 km nad 30.000 letno je dodaten strošek v višini 0,3% vrednosti vozila.

Najemniki imajo predkupno pravico na vozilu (podrobno razloženo pri vsakem paketu). Vozilo je po 12 mesecih možno odkupiti za 80-82% osnove, po 24 mesecih za 67-70% osnove, po 36 mesecih za 55-59% osnove.

Predost pri nakupu takega vozila vs. nakupu vozil istega letnika in kilometrine nekje drugje je v poznavanju vozila

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Nam lahko zaupaš katera vozila TOČNO bodo na voljo od septembra naprej? znamka, model, prevoženi km, etc...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Pozdrav,

kreativni najemi se mi zdijo zelo zanimivi, me pa zanima, ali ponujate/boste ponujali tudi dostavna oz. tovorna vozila ala caddy, Transporter (mogoče Multivan?)...?

Zanima me še, kako, da je možen kreativen najem samo pri znamkah VW, Audi in BMW?
Bo sčasoma možno najeti tudi recimo Opla?

Kako je pa z zimskimi/letnimi gumami? Je to tudi v ceni ali jih mora najemnik vozila sam kupiti?

Nazadnje urejeno:

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
najprej bo treba pogledat in razumet, na kaj sem spoh repliciral
tisti pred mano je namreč pisal o višini obroka pri operativnem lizingu pri navadni lizing hiši (ki da je bila 1000 evrov) in sem ga vprašal, kakšna je bila odkupna vrednost po koncu najema. to namreč vpliva na ceno obroka, manjša ko je odkupna vrednost (10,20,30,40,50% cene novega), večji je obrok. po izteku operativnega lizinga pa se res odločiš, a boš scolal še tisti odkupni del in predmet vzel v svojo last, ali pa boš vzel drugo stvar in nov lizing. minimum je 10%, praviloma v informativcu uporabijo 20%-20%, torej 20% pologa in 20% odkupne vrednosti -sevede je na koncu vse stvar dogovora. pri finančnem lizingu odkupne vrednosti ni
in kaj si vzel na operativca in kje?

s ponudbo kreativnih najemov se niti nisem ukvarjal

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Shipman, res je..odkupna vrednost je bila zelo mala. Mislim, da je pri avtu vrednem 30.000 ostalo nekje 9000 za odkupit.

A zaradi tega se nisem zanimal za operativni lizing, meni je interesanten takšen način, ki ga ponuja kreativni najem, torej da imam 12 mesece dober avto, potem ga pa manjem in ne da ga okupim. Sicer po smešni ceni, a vseeno se mi ne da potem ubadat s tem in prodajat avto, ter jemat v najem novega.