Me res zanima koliko pride menjava baterije na servisu pri navadnih avtih za hibride. Če je res 1k€, se mi zdi malce predobro. Že zamenjava adblue posode na servisu pride jurja, pa je samo plastika, senzor in ena pumpa.
Sicer je kar lepo napisal kje je problem. In baterija za 18.000 eur sploh ni dobavljiva:Baterija za hibrida 10k? Za navadnega ali PHEV? In katerega, me res zanima? Pa mild hibrid naceloma niti nima baterije ampak bolj neke vrste kondic, tisto se sprazne ze pri speljevanju. Mild hibrid sam po sebi je kretenizem oz. nateg, da se firme, ki so zamudile ta vlak lahko hvalijo, da majo 'hibrida' v ponudbi. Nima to veze s hibridom ala Toyota. Slednji so hibridi in delajo v nulo tudi v praksi, ne samo papirju. Pa hibridi ne rabjo ad scaline, ni to dizel...
Boli me k.... od kje pridejo.Baterije pa iz lufta pridejo in se potem reciklirajo v rožice.
Ne vem. Rav4 je se vedno doma, zdaj ga vozi zena in v 6-ih letih tok tok niti enega problema. Redni servis in vozi misko. 10 let garancije na baterijo tako da v kolikor kaj preseneti, javim tu. Da pa nic ne prisparas je pa ena taka, zahojena. Ce drugo ne, zrak za mano je cistejsi kot prej ko sem gonil dizlija, kar mi je cisto dovolj. 1x zivim, za nekaj prisparanih / izgubljenih evrov mi je res vseeno. Ce ima kdo avto zato, da 'sluzi' na tak nacin mu sicer zelim cimvec tako prisluzenih soldov ampak to pomeni da ga gleda. Sam ga imam zato da grem kamor / kadar zelim. Pa to ni sosednji bife ali kuca - poso - kuca. Pa vse naj...
Daj specificiraj kateri hibridi so nateg?Vsekakor je vse tole krepko precenjeno. Nima veze ali je posoda za adblue s črpalko ali večinoma nedobavljiva mini baterija v hibridu. Oboje je s kvaliteto velik nateg kupcev. Mislim, ravno iz zgornjega članka, nedobavljiva baterija za hibrida stane več kot cela električna Dacia po odbiti subvenciji (pa ravno tako precenjena, ker je na nekaterih trgih krepko cenejša). Pa koga majo za bedake? Hibridi so nateg na celi črti.