Kratek dokumentarec o nategu z dizlom v EU

hermann

Guru
19. mar 2014
9.638
6.502
113
Evropski prav gotovo...

Njihovi kupci pa se verjetno v isti sapi posmehujejo kompliciranim dizlom, ki tankajo scalino

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
11
38
Berem EVClinic nekaj casa, ne poznam osebno, ampak kar tam preberem do zadnjega ne kupim nic, kar ima steker namesto luknje. Tako sranje, sploh kvazi evropsko kot se prodaja je sramota in katastrofa. Zdaj so napisali vodic za nakup avta. Ce bi se mulci doma v garazi sli "naredimo elektricni avto" bi verjetno ven prislo boljse kot pa to kar prodajajo brandi.

En znanec si je kupil i4, kako kolk to pici pa konjev itd...in ga prasam kaj bo z njim po parih letih. Ah kitajc bo naredil pocen baterijo zanj. Ja seveda. Nova v tem momentu, ce me ni zlagal je 18 jurjev. Hvala lepa.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.044
113
Proizvajalci bojo morali sestopiti nazaj na zemljo, kar se baterij tiče, ker tako precenjene robe, kot je tole, pa že dolgo ne. 5 let nazaj si lahko za ta znesek kupil razmeroma soliden cel novi avto, sedaj pa za to komaj dobiš baterijo za starega.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Berem EVClinic nekaj casa, ne poznam osebno, ampak kar tam preberem do zadnjega ne kupim nic, kar ima steker namesto luknje. Tako sranje, sploh kvazi evropsko kot se prodaja je sramota in katastrofa. Zdaj so napisali vodic za nakup avta. Ce bi se mulci doma v garazi sli "naredimo elektricni avto" bi verjetno ven prislo boljse kot pa to kar prodajajo brandi.

En znanec si je kupil i4, kako kolk to pici pa konjev itd...in ga prasam kaj bo z njim po parih letih. Ah kitajc bo naredil pocen baterijo zanj. Ja seveda. Nova v tem momentu, ce me ni zlagal je 18 jurjev. Hvala lepa.
Za I3 je že naredil 50kwh. Ne vem pa kakšna je cena.

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
V bistvu, če boš normalno delal z avtom/baterijami in ne boš imel ravno nesreče ali da kupiš recimo stanje (aka Leaf), potem bodo baterije preživele avto ;).

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.128
736
113
EU
Pa saj se spomnite varčnih žarnic? Koliko ste profitirali z njimi? Ravno tako crkujejo kot klasične, posebej moraš paziti kaj počneš z njimi (sploh s tistimi z možnostjo zatemnjevanja k rabjo še dodaten spešl štekar, če res hočeš da delajo in da ji še dodatno ne skrajšaš življenjske dobe). Prej sem samo vstavil žarnico in me več let ni zanimala, tam kjer sem jih že tako uporabljal malo, so zdržale več desetletij. To zdaj pa je čista uporabniška katastrofa.:bonk:

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
Imam praktično povsod led žarnice in se ne spomnim, kdaj sem imel nazadnje teżavo z njimi. Mislim, da je ene 5 let nazaj ena crknila.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.010
4.282
113
Ne vem. Rav4 je se vedno doma, zdaj ga vozi zena in v 6-ih letih tok tok niti enega problema. Redni servis in vozi misko. 10 let garancije na baterijo tako da v kolikor kaj preseneti, javim tu. Da pa nic ne prisparas je pa ena taka, zahojena. Ce drugo ne, zrak za mano je cistejsi kot prej ko sem gonil dizlija, kar mi je cisto dovolj. 1x zivim, za nekaj prisparanih / izgubljenih evrov mi je res vseeno. Ce ima kdo avto zato, da 'sluzi' na tak nacin mu sicer zelim cimvec tako prisluzenih soldov ampak to pomeni da ga gleda. Sam ga imam zato da grem kamor / kadar zelim. Pa to ni sosednji bife ali kuca - poso - kuca. Pa vse naj...
rav 4 je top shit roba... Res dober avto.
mene je navdušil, ko sem ga moral nazaj dat, ga najraje nebi...