Korejci dohiteli evropske avte?

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
res je korejci kopirajo vendar ne od evropejcev.kopirajo od japoncev ki so jim konec koncev tudi ponudili roko pri nekaterih pomembnih stvareh.koreja se je v 30 letih razvila v državo kjer izdelujejo praktično vse.od čigumijev do vlakov,ladij in največjih dizelskih motorjev na svetu.če bi recimo slovenci štartali na enak princip razvijati gospodarstvo bi v 5 letih prehiteli švico.
sicer pa kar se tiče glede avtomobilov korejci niso uspešni zaradi sebe temveč zaradi kupcev po vsem svetu in zanimivo je predvsem to da recimo nekatere zelo uveljavljene evropske znamke(vsaj mi mislimo da so)ne morejo prodreti izven evrope.če so že tako odlični avtomobili me res zanima zakaj?!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
In enostavno človek ki da kaj nase, ima rad čisto ime, kanček ponosa; se bo umaknil koreji.
hysterical-1.gif

No, moj razlog zakaj ne Korejca: višja izguba vrednosti, težja prodaja in pa višja poraba.
Sicer je pa Sorento prav hud avto in še cena je dobra.

Pa daj nehaj onegavit s porabo ze 1x no!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Citat:
Uporabnik qbm pravi:

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

ampak nebom vozil avta, katerega država živi 25 let zadaj in še vedno čisti komuniziran režim.

hysterical-1.gif

malcom pozablaja da na svetu obstajata dve koreji
hysterical-1.gif

Če govorimo o koreji "Daewoo", državi kateri predseduje Roh Moo-hyun, z ministrom Han Duck-soo,

ki je republika od 13. septembra 1948, v časovnem pasu UTC + 9, pol nevem kaj je vama gimpecoma tako smešno...

(upam da sem imena prav napisal...)

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
meni kot kupcu avtomobila je popolnoma vseeno, ali so tehnologijo v avtu sami izumili poševnooki inženirji iz tovarne, ali so jo prekopirali od kake druge firme. meni je bolj pomembno, da ta tehnologija deluje, torej da mi avto dobro služi. nekako se mi zdi neumno plačevati 10%, 20% več za isti razred avtomobila samo zato, da bom lahko rekel
"veš, to in to zadevo so pa prvi izumili v moji nemški fabrki, ne pa tako kot tvoja korejska fabrka, ki jo je prekopirala od nemcev"

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik qbm pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
ampak nebom vozil avta, katerega država živi 25 let zadaj in še vedno čisti komuniziran režim.

hysterical-1.gif

malcom pozablaja da na svetu obstajata dve koreji
hysterical-1.gif

Če govorimo o koreji "Daewoo", državi kateri predseduje Roh Moo-hyun, z ministrom Han Duck-soo,
ki je republika od 13. septembra 1948, v časovnem pasu UTC + 9, pol nevem kaj je vama gimpecoma tako smešno...

(upam da sem imena prav napisal...)

se pravi ker nemčija še vedno čisti nacistični režim od leta 45 živi 60 let zadaj
confused-1.gif

dej g ano srat.korejci imajo bolj utečeno demokracijo kot pa mi

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Če govoriš o tem da francozi nemorajo na ameriško tržišče, imaš mogoče prav,
samo isto je z raznimi GMCji in ostalimi osmaki, ki nemorejo prodret na
evropski trg.

se mi zdi da za tiste ki ne morejo prodreti na evropski trg da je res bolje da kar tam ostanejo.zanimvo je to da imajo problem s prebitjem na evropski trg po večini ameriški avti.evropski pa po večini razen nemcev ki so svetla izjema in to upravičeno nimajo tam kaj brskat

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Ko se že pogovarjamo o neki avtomobilski tehnologiji,moramo vedet da vse kar imajo Korejci je kopirano od evropskih znamk. Torej vse je že utečeno,preiskušeno in morebitne napake odpravljene.........
frown-1.gif
ja in? zaradi tega pa so zanesljivi ali?
Citat:
Kar bi korejci naredili sami,bi zgledalo približno takole,kot kitajski avto na crash testu,torej zanič.
evil.gif
to so samo tvoje špekulacije.... tega enostavno neveš
Citat:
Novitete v zdajšnih evropejcih bodo seveda hitro tudi v korejcih,takoj ko bodo imeli priližnost zadevo razdret in prekopirat. Vse kar so sami naredili so bile rikše,katere so še do nedvnega izdelovali, zaradi zasluška pa delajo zdaj vse mogoče stvari:avte,motorje,lcd-je,nobilnike.......v glavnem vse kar imate zdaj eni za višek tehnologije!
uf-1.gif

Pa še vprašanje:kdo je te reči 'ustvaril'????????????
tongue-1.gif
a je pomembno kdo jih je ustvaril?
meni je pomembno da se udobno in zanesljivo pripeljem na drugi konec slovenije na sestanek in da si s tem zaslužim novi kruh.....

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
heh... kje hočeš... kdaj hočeš.... samo bencin časti pa ti dokažem....

sicer pa je to tvoj problem če neveš vozit bencinarja in ti pije 10L.....

p.s.:sorry za offtopic
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
to o prodiranju znamke na drugi trg je zgodaba zase....

ameriške ceste in eu se razlikujejo, tudi prometni režim se razlikuje.....

(avti ki gredo na ameriški trg so prilagojeni njihovim zahtevam in niso enaki eu.....pač majhne podrobnosti ki so na papirjih.....

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Skratka, predlagam, da gre nekdo na testno vožnjo:

- kia ceed

- hyundai i30

- golf 5

- ford focus

- audi a3

- mb A ali B klasa

- BMW 1

Naj poroča o občutku za volanom, dinamiki vožnje, s kratka o tem kateri se najlepše in najbolj pristno pelje. Pa prosim, ne it na avtocesto 2 km tja in 2 nazaj pa parkirat, zapeljite se malo v ovinke, poženite ga po avtocesti 160km/h, testirajte zavore,...

Kdo bo zmagovalec? Kviz.press

In še nekaj, na to garancijo se ne spotikajte preveč, ker je precej delikatna zadeva, sploh zaradi prepogostih in predragih servisov. Evropske znamke imajo garancijo 2 leti, brez omejitve kilometrov, nekatere znamke, kot je BMW pa ima tudi Basic Service Inclusive 5let/100.000km, kar pomeni, da so osnovni servisi za to obdobje gratis (skratka v garancijske roku in še kaj več za tiste, ki ne prevozite 50.000km letno ni nobenih stroškov). Pri MB so imeli tudi Simbio paket, ki pa so ga ukinili.

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Stricu ko je zamenjal G4, za neko korejsko sranje, je zamudil na interval okol 300km
V servisni knjigi piše +/- 1 mesec oz. +/- 1000 km. Tako imaš možnost dva meseca oz. 2000 km da obiščeš servis. Če je pa tvoj stric še to zamudil si je pa sam kriv. Vendar se tako obnašajo skoraj vse avtomobilske znamke, je pa precej odvisno od serviserja če ti bo spregledal skozi prste.

EU in posledično SLO zakonodaja ščitita kupca. Garancija velja tudi, če stranka sploh ni servisirala vozila. Proizvajalec namreč mora dokazovati, da je napaka, katero je dolžan odpraviti v zakonskem garancijskem roku, nastala kot posledica neustreznega vzdrževanja ali uporabe, da lahko odkloni takšno garancijsko popravilo.
Namreč, če je meni v avtomobilu crknil avtoradio, bo proizvajalec vozila zelo težko ugovarjal, da je napaka posledica nemenjave motornega olja in filtra po prevoženih 15.000 km.
wink-1.gif

Potrošniki se moramo za svoje pravice boriti.
nahrung002.gif

Ogo

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Če govoriš o tem da francozi nemorajo na ameriško tržišče, imaš mogoče prav,
samo isto je z raznimi GMCji in ostalimi osmaki, ki nemorejo prodret na
evropski trg.

Renault je probal in si razbil zobe v ZDA.
Ameri pa proizvajajo za EU čisto neprimerne avtomobile. Morda, če bi ustanovili kak EU dizajnerski studio.

Sicer pa je jasno, da je treba avtomobile prilagajati posameznim trgom. To ni nič novega. Toyota ima visoko rast v Evropi ravno zato, ker se ji obrestuje investicija v lokalne evropske razvojne in prodajne centre.

Kar se tiče Korejcev in Evrope, je pa tako, da je prvi poiskusil avtomobile lokalizirati Daewoo. Odprl je svoja centra v Nemčiji in Veliki Britaniji, ki so lansirali avtomobile tipa Lanos, Nubira in podobno, ki niso bili ravno slabo prodajani v teh prostorih. Kasneje je Daewoo zašel v težave in (ponovno) padel v roke General Motorsa.
Hyundai in Kia sta se začela pozno lokalizirati za Evropo. Ampak sedaj očitno migajo. Kia Ceed je v principu nastala v Evropi in ne v Koreji. Tudi izdelujejo jo v Evropi. Hyundai i30 po mojem vleče iste poteze in platformo. Skratka, obetemo si lahko zanimive izdelke korejskih koncernov namenjene Evropi.

Konec koncev konkurenca pride prav predvsem nam potrošnikom.
aplauz.gif

Ogo

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Moj test ki sem si ga naredil mi je nakazal da bo en korejec zdržal manj take vožnje kot avto nemške izdelave....

Dokler sem vozil korejca, je bil to zakon, nisem vedel zakaj bi dal več za podoben avto, potem pa ko sem enkrat prestopil na drug avto, vem zakaj mi paše nemška izdelava... Hudič je v detajlih, ampak teh ne moreš seštevat matematično, ker vsaka malenkost deluje sinergetično... Saj vem, čudno napisano, nekako bi rekel da je v korejskih avtih vse tanjše, bolj "papirnato" al pa trdo, pa narejeno za 3 leta, potem pa za proč (pogostejši servisi).

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
niso ga ukinili, ampak je za doplačilo, avtomobil je pa zato cenejši. nikar na pamet
wink-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Moj test ki sem si ga naredil mi je nakazal da bo en korejec zdržal manj take vožnje kot avto nemške izdelave....

Dokler sem vozil korejca, je bil to zakon, nisem vedel zakaj bi dal več za podoben avto, potem pa ko sem enkrat prestopil na drug avto, vem zakaj mi paše nemška izdelava... Hudič je v detajlih, ampak teh ne moreš seštevat matematično, ker vsaka malenkost deluje sinergetično... Saj vem, čudno napisano, nekako bi rekel da je v korejskih avtih vse tanjše, bolj "papirnato" al pa trdo, pa narejeno za 3 leta, potem pa za proč (pogostejši servisi).

in presedel si na kateri švaba mobil?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
niso ga ukinili, ampak je za doplačilo, avtomobil je pa zato cenejši. nikar na pamet
wink-1.gif

Ukinili serijsko, če se ni dalo razumet iz konteksta.

Koliko stane in koliko je zdaj avto cenejši, pa ne bi vedo. Ne spremljam MB cenika tako podrobno.
grin1.gif