Korejci dohiteli evropske avte?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
šved že dolgo ni nič posebnega
smirk-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ja kaj pa naj bi bil od sperdaj mercedes??!!!
confused-1.gif

Mercedes ma od spredaj eno najlepših mask za moj okus. Če pa pogledaš tega i30 ma zadek in bok zelo solidn (men sliči na bmw 1) od spredaj ma pa še vedno tisto azijsko masko. Mal bol bi mogla met "agresivn" videz, mal bol nabit.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ja kaj pa naj bi bil od sperdaj mercedes??!!!
confused-1.gif

Mercedes ma od spredaj eno najlepših mask za moj okus. Če pa pogledaš tega i30 ma zadek in bok zelo solidn (men sliči na bmw 1) od spredaj ma pa še vedno tisto azijsko masko. Mal bol bi mogla met "agresivn" videz, mal bol nabit.

je ravno toliko agresiven kot golf ali astra.pozabljaš da gre za avto ki v osnovi stane 3mio sit
confused-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
sicer pa zunaj ga bodo drugi gledali, noter mora biti na nivoju, kar korejce še vedno tepe.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all:
Ko ste debatirali o pogojih za garancijo...

Spominjam se primera (je bil tudi na TV) o lastniku Kie Sephie, ki je imela 100kkm ali 3 leta splošne garancije. In se je tipu nekaj pokvarilo malo pred iztekom 3 let...
Garancije mu niso priznali, niti ni uspel z tožbo. Ker je pisalo:
servisni interval: 10kkm ali 6 mesecev, kar nastopi prej. In v drobnem tisku da neupoštevanje teh določil ima za posledico nepriznavanje garancije.
Torej prebrati drobni tisk in upoštevati zahteve. Pri nas to pomeni obisk pooblaščenega KIA servisa v tujini pa servisa (ki ni fuš) in ima certifikate/dovoljenja da opravlja garancijska popravila...

In za konkretni primer si moral v 3 letih opraviti 7 servisev (nulti na 1000 km ina 6 mesecev)...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Morda je bilo tako včasih, vendar res prvič slišim za obvezen servis vsakih 6 mesecev. Sedaj je interval na eno leto oz. 15000km ali več (odvisno od modela). Ne nudijo pa long servisov 30.000-50.000km oz. 2 leti tako kot nekatere evropske znamke.
Res je, da so evropski proizvajalci nekaj let pred korejci vendar moraš potem računat, da boš malo večkrat na izrednem servisu, ker pomankljivosti nove tehnologije se pokažejo šele čez daljše obdobje uporabe.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
od kdaj je pa bmw serija 1 pojem lepote
confused-1.gif
, grdoba na kvadrat, tudi audi se z a2 ni proslavil, pa tudi mercedes serija a je daleč od lepotnega ideala da ne govorim o razredu R kot viškom grdobije.
Če so nemci pojem lepote
ne-ne-1.gif

men pa tako sorento kot ceed zgledata precej
srce-1.gif

b

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Lol. Ta odgovor je bil pričakovan.
aplauz.gif

"Prvorazredni" izdelki so povečini le-to le zaradi spretne manipulacije tržnikov in PR-a, ter pranja možganov kupcev. Zame je prvorazredni izdelek tisti, ki dobro služi svojemu namenu, se ne kvari, ter mi zato nudi določeno stopnjo zadovoljstva. Pa naj bo to VW, Kia, MB ali kaj tretjega.

Noben pa ti ne brani, da si nebi privoščil
wink-1.gif
Uživaj v precenjenih izdelkih, če te to osrečuje.

Kot ti je napisal 40k za korejca je mimosun. Meni osebno.

Še vedno raje 3 leta starega tuarega kot pa novega santafeja. (čez 10 let, bo en star 13 drugi pa 10, kaka bo razlika v ceni med njima + kateri se bo lažje prodal?)
Nebom vozil korejskega avta, raje enega lepega polota, kot pa lacetija, pa je kak je,
ampak nebom vozil avta, katerega država živi 25 let zadaj in še vedno čisti komuniziran režim.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Lol...

Na eni zanimiv anketi zadovoljstva uporabnikov je Kia Sorento na 18. mestu, Mercedes M-klasa pa na 146. mestu.

hysterical-1.gif

Pol pa ne pozabi da je v mestu 146 santafejev in 18 m-klass.

Pozanš koga, ki je vozil recimo prej M/tuareg/x5/x3/landrover pa si gre zdaj santafeja kupit?

Nebom pozabil štorije, ko se je stric podal mislim da še v takratni reimpex, po neko korejsko limuzino,
sicer je bla okol 4 miljone, pripeljal se je pa z G4 TDI, pa ga je prodajalec vprasal; Zakaj pa bi sploh menjali?

Pa še eno stvar moreš priznat, kako se pelješ v tuaregu in kako v santafeju? Res se še v santafeju nisem peljal,
sem pa vozil Tuarega in Q7, in ti morem povedat, da sta si zelo podobna + in udobna, če se pa v santafeju
še boljše peljem, pol pa nevem zakaj je tuareg tolko bolj prodajan kot pa santafe, zakaj se tuaregi navlko
uvažajo, santafeji pa ne...

Citat:
Uporabnik creep pravi:
Po pravici povedano pa ne vem, katerega bi izbral, ker se SUV-om ogibam v velikem loku.

Upaš rečt santafe?

Reči, samo vsi vemo kakšen je tvoj pravi odgovor.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:

Imam že drugega korejca in so bili do sedaj vsi redni servisi cenejši kot za kolegovega renaulta. Nazadnje so mu toliko zaračunal, da je znoru in sedaj vozi k fušarju. Da ne omenim še izrednih dodatnih popravil (crkovanje vžigalnih tuljav, vodne črpalke, pokvarjena loputa za notranje kroženje zraka, ugašanje kompletne armaturke..), medtem ko jaz menjam metlice brisalcev in kakšno žarnico
grims-1.gif

Stem da ti hčerke na maturanca neboš upal v koreji pripeljat.

Korejski avti so isto kot tuševa/merkatorjeva kokakola, ima podoben okus, samo ni to to,

in ko pride kdo na obisk ko daš na mizo pils namesto zlatorog/union
redface-1.gif

Določenih stvari enostavno ni možno dohajat drugače kot pa z ponaredki, in koreja

je jedro ponaredkov, vsegaskupaj imajo mogoče 5 avtov po svoji kreaciji, ostalo pa

kopija v kopijo. Začelo se je z rejserjem, ki je bil celi kadet (kadetov niso delali ze 3 leta),

lanos, itak kopija roverja, 600s chairman -> S-klasa, kolko še bi lahko našteval...

In enostavno človek ki da kaj nase, ima rad čisto ime, kanček ponosa; se bo umaknil koreji.

Na koncu pa je vse chevrolet kupil... Zakaj le...

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
In enostavno človek ki da kaj nase, ima rad čisto ime, kanček ponosa; se bo umaknil koreji.
hysterical-1.gif

No, moj razlog zakaj ne Korejca: višja izguba vrednosti, težja prodaja in pa višja poraba.
Sicer je pa Sorento prav hud avto in še cena je dobra.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Lahko daš pogoje?

Ne vem kaki so, ker je en kolega razlagal o tem ko je kupil neki korejski avto... Je rekel da se moraš držat točno določenih servisnih intervalov, ...
Pri vseh znamkah se moraš držat navosil iz servisne knjige (kar pomeni tudi setrvisnih intervalov), če hočeš, da ti garancija velja ...
Al misliš da se lahko z BMW voziš okoli 100kkm brez servisa, potem ti pa garancijo priznajo tik pred iztekom dvoletne garancije recimo, ko motor zariba???

Stem da če recimo Audija ne servisiram redno, in mi crkne benz pumpa, mi jo bodo v garanciji zamenjali,
kaj te ma benz pumpa veze, če jaz erdno menjavam olje al pa ne.

Stricu ko je zamenjal G4, za neko korejsko sranje, je zamudil na interval okol 300km, ker je bil na morju,
kjer mu je crknila kompletna elektrika za šipe, mu je niso hotli popravit, ker ni redno servisiral.

Vrjetno če bi redno pripeljal na servis mu el. šipe nebi crknile
bonk.gif

Kaj zaeena logika.

Citiral nate, ker se strinjam, in sem samo hotel dodelat z primerom.

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
120
43
28
Ljubljana
ksz.
Nikoli mi niso bili korejci kaj preveč pri srcu. Brezosebni, pusti in povečini samo dodelane kopije starejših avtomobilov. Ampak kar se zanesljivosti tiče, v mojem primeru so daleč pred vso italjansko "industrijo", ki sem jo posedova ali vozil.
Kia pride.. ta avto res noče crknt, pa tud če delaš z njim kot svinja z mehom.
Hyundai sonata.. Res da ni pojem lepote, kvalitetne izdelave in še bi lahko našteval. Ampak avto dejansko po 10 letih dela kot da nebi imel za seboj skoraj 200k Km. Ne vem ali sta res samo dobra primerka ali pa je kopirana "tehnologija" tukaj v tolikšni prednosti.
Hyundai I30 mi je všečen avto, končno so se zavedli da v evropi žal ne bodo dosegli velikih prodajnih uspehov, če ne bodo naredili avto tukaj in za tukajšen okus. To so ugotovili že japonci. In mislim da se lahko na račun korejske avtomobilske industrije zahvalimo da ima tudi kakšen BMW v svojem osnovnem avtomobilu notri kaj več kot samo šipe na "vintel"..

Lp

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
ksz

ta tema je čisto zgrešena....

korejci so dohiteli če ne že prehiteli evropske avtomobile v zanesljivosti
prehiteli so jih v ceni že od samega začetka
imajo boljše razmerje cena/ponudba
imajo svoj dizajn ki ti je všeč ali ne... je pa dizajn že čisto evropski.....
edino kjer evropejci poščijejo korejce je...... UGLED....
in to je bistvo vsega kreganja tukaj....

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Stricu ko je zamenjal G4, za neko korejsko sranje, je zamudil na interval okol 300km
V servisni knjigi piše +/- 1 mesec oz. +/- 1000 km. Tako imaš možnost dva meseca oz. 2000 km da obiščeš servis. Če je pa tvoj stric še to zamudil si je pa sam kriv. Vendar se tako obnašajo skoraj vse avtomobilske znamke, je pa precej odvisno od serviserja če ti bo spregledal skozi prste.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Ko se že pogovarjamo o neki avtomobilski tehnologiji,moramo vedet da vse kar imajo Korejci je kopirano od evropskih znamk. Torej vse je že utečeno,preiskušeno in morebitne napake odpravljene.........
frown-1.gif

Kar bi korejci naredili sami,bi zgledalo približno takole,kot kitajski avto na crash testu,torej zanič.
evil.gif

Novitete v zdajšnih evropejcih bodo seveda hitro tudi v korejcih,takoj ko bodo imeli priližnost zadevo razdret in prekopirat. Vse kar so sami naredili so bile rikše,katere so še do nedvnega izdelovali, zaradi zasluška pa delajo zdaj vse mogoče stvari:avte,motorje,lcd-je,nobilnike.......v glavnem vse kar imate zdaj eni za višek tehnologije!
uf-1.gif

Pa še vprašanje:kdo je te reči 'ustvaril'????????????
tongue-1.gif