Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Ksz
Evo, nekaj vtisov...
Apartma (oz. studio) za dva najden v tretje (v kraju Prižba ob restavraciji Riva). 35 eur na dan, kar je hudo poceni proti ostalim prostim apartmajem.
Kar se tiče morja in vode, nimam pripomb.
Kar se pa tiče zasebnosti na obali... Mhm... Nisem ravno fasciniran.
Ok, plaže (uradne, javne...) so v večini lepe, to je pa tudi vse. Obala nekaj 10 ali 100 m od teh plaž pa po do sedaj videnem precej oz. zelo neuporabna. Saj je res videt samoto, mir ipd., ampak kaj, ko je sama obala tako hudo skalnata, da ne moreš nikamor dat brisače, se vlečt, ne moreš priti kolikor toliko varno iz vode ipd.
Do sedaj sva našla le 2 predela, ki sta lahko vsaj nekoliko dostopna ter tudi nudistična, in sicer del Ražnjiča pri Lumbardi in uvalo Meja pri Veli Luki. Sicer je uporaben tudi polotok v Prižbi, ampak v vodo in iz nje pa težko prideš.
Vsa ostala turistična obala je sicer lepa, ampak že marsikje videna (Brač, Hvar, Pašman, itd.).
Kraji v notranjosti (Pupnat, Smokvica, Čara ipd. ) so me neprimerno bolj navdušili od obalnih predelov, prav tako sami ljudje, ki živijo na Korčuli (le razumeš jih težko zaradi prav posebnega dialekta). Navdušile so me tudi ceste po Korčuli - narejenih je že cca. 300 motorističnih km po otoku.
Jutri greva na Proizd, da vidiva, kako je tam.
Hja, mešani občutki. Verjamem, da če si rad na komercialnih plažah, kjer je veliko oz. precej ljudi in če se rad kopaš s kopalkami je Korčula super, če pa imaš rad samoto, mir, če ne maraš kopalk in če nimaš svojega čolna, pa Korčula le ni tak raj, predvsem zaradi povečini strmih in nedostopnih obal, polnih ostrih skal v in nad vodo.
Res imam mešane občutke. Tu bova še kak teden, pa bom potem dokončno videl.
Sam otok je sicer lep, miren, ni hrupa, je urejen, ampak sem neprimerno bolj navdušen nad Hvarom kot Korčulo.
Kar mi je še zanimivo, je to, da je kljub koncu poletja še polno turistov, apartmaji so skoraj polno zasedeni, plaže še vedno polne ljudi... Kot da smo julija in ne skoraj septembra.